קורס הכנה ללידה

קורס הכנה ללידה

אני מתלבטת אם לקחת קורס ואיזה (אני בשבוע 23) לפני הלידה של לביא התכוונתי לקחת קורס. רק שהלידה הקדימה בפתאומיות שבוע 26 ולא לקחתי שום קורס. מאחר וזה היה ניתוח אז גם לא חוויתי לידה,ממש כמו לידה ראשונה. מפחדת להיות אופטימית מידי מה אתן עשיתן? האם עברתן קורס בהריון קודם? מתכוונות לעבור קורס כזה עכשיו.?

אני נרשמתי לקורס

למרות שיכול להיות שהרופאים יעדיפו לעשות קיסרי (עוד לא החליטו). הפעם אני מפנקת את עצמי עד הסוף, "להיות כמו כולם".

קורס הכנה לקיסרי

אני בשבוע 3- הריון תאומים ובקורס המיוחד שלקחתי בגלל שהוא מיועד לתאומים ושלישיות יש שיעו שלם על כל מה שקשור לניתוח קיסרי, בגלל הסבירות לניתוח בהריון של שניים ומעלה. כמו כן, שיעור שלם על פגים, שגם הוא פעמים נקשר בהריון בסיכון, אולי שווה לך להתעניין בזה. למעט השיעור על ניתוחים קיסריים ופגות, התכנים דיי דומים לקוס ע עובר בודד. בתל השומר יש קורס לתאומים ובדיאדה בת"א.

אםדניאל

New member
אני אישית

חושבת שכדאי לך לקחת קורס. קורס טוב יכול לעזור בשלבים שלקראת לידה, לידה וגם אחריה. ועוד סיבה, לא פחות חשובה "להשלים" את מה שלא יכולת בפעם הקודמת. לעשות תיקון ולהפוך את ההריון הזה אחר. יש אפשרות לעשות קורס פרטי שיקח בחשבון את הרגשיויות שלך. אני יודעת שגילי אבישי (שהכרתי בפורום אובדן הריון) היא דולה ומדריכת הנקה שמעבירה קורסים פרטים לזוגות אחרי אובדן ואני מניחה שתוכל גם להתאים את עצמה לזוג אחרי לידה מוקדמת. אם תרצי עוד פרטים שלה אני אשמח לתת לך. באופן אישי, עברתי קורס מ"הפשוטים" של קופ"ח בהריון הראשון והוא לא נתן לי הרבה והההכנה שלי היתה יותר מפגשים עם כל מיני נשים שחוויתי במהלך ההריון, אבל במידה ולא הייתי עוברת אותם, אני מניחה שהייתי נרשמת לקורס קצת יותר "שווה".

מצאתי קורס פרטי

אני מתלבטת אם עדיף בקבוצה שככה לומדים גם מהשאלות של נשים אחרות. או שדווקא בפרטי אפשר לשים דגש על הצרכים שלי. מה אתן אומרות? זו מישהי חמודה שגרה קרוב אלי, אבל אני לא יודעת אם יש לה ניסיון בהריון בסיכון וכו'. הקורס עולה 450 שקל.

אםדניאל

New member
מבינה את ההתלבטות

תדברי איתה, תבדקי אם יש לה ניסיון בהריון בסיכון. אם היא נראית לך ואם היא קרובה אלייך אז נראה לי שגם אם יתעוררו שאלות שלא חשבת עלהן ולא היו נשים אחרות שישאלו. בסופו של דבר יש הרבה יתרונות באינטימיות של קורס פרטי (לפי הקצב שלך, דגש על מה שחשוב לך וכו').

אמאאור

New member
אם הפעם את מתכווננת על לידה רגילה

<כלומר, רוצה לנסות ללדת רגיל, ולא מזמינה מראש קיסרי>, לא הייתי מוותרת על קורס- מהסוג שיאפשר לך גם לסגור מעגל עם הלידה הקודמת, וגם ללמוד מה שצריך לקראת חוויה מתקנת. אפשר ללכת לקורס קצר, לרוב פרטי, שמיועד ללידה חוזרת (כי צריך ללמוד פחות על הטיפול בתינוק, למשל). הרבה מדריכות הכנה ללידה מעבירות קורסים פרטיים של 1-2-3 מפגשים (תלוי במדריכה ובצרכים שלכם). כדאי לחפש אחת שיש לכם קליק טוב איתה.

טרם עברתי קורס הכנה ללידה

ביום שנרשמתי לקורס בהריון הראשון התאשפזתי לשמירה
מאז ילדתי עוד פעמיים ולא עשיתי קורס, אבל זה לא אומר שלא כדאי. אישית, הייתי הולכת על משהו באוריטנטציה שיותר מתאימה לי וסביר שבקבוצה קטנה מאוד.

למעלה