קורס הכנה ל- SAT?

debby12

New member
מנהל
קורס הכנה ל- SAT?

האם למי מכם/ן יש נסיון עם קורס הכנה למבחני אס איי טי?

למיטב הבנתי יש 2 חברות עיקריות: קפלן ופרינסטון ריוויו?

יש עדיפות מיוחדת למי מהן? יש אופציות שכדאי לדעת? המלצות? דיסהמלצות?

בתודה מראש...

האבודה בערבה (איפה היי קיו של ימי נעוריי...)

Midriff

New member
אצלנו זה חלק מקורס הכנה לקולג'

שאפשר לקחת בשנת הג'וניור. אולי שווה לבדוק אם יש אצלכם?

Boston Guy

New member
גם אצלנו קורס כזה הוצע על במסגרת בית הספר התיכון (בתשלום)

שני הילדים שלי עשו קורס כזה במסגרת ה SUMMER SCHOOL של בית הספר התיכון. נדמה לי שהיה מדובר בקורס של קפלן - שיש להם הסדר כלשהוא עם התיכון.
כמו כן יש כמובן את כל האופציות האינטרנטיות - כדוגמת magoosh שבו השתמשו לצורך מבחני תירגול וכיוצ"ב. [URL]https://sat.magoosh.com[/URL]

gal1245

New member
כמה זמן מראש כדאי להתחיל ללמוד ל- SAT?

קיבלתי המלצה שכדאי להתחיל ללמוד כחודשיים מראש. האם זה מספיק?
מתי כדאי לג'וניור לגשת לבחינה? בסתיו כשעוד יש פחות עומס לימודי? מה מקובל?
כמה פעמים בממוצע ניגשים לבחינה?
אשמח גם כן לכל תובנה/המלצה!

The Other One

New member
תלוי את מי שואלים, באיזור שלנו היו כאלה שהתחילו בתחילת

התיכון...
לדעתי, חודשיים שלושה לפני הבחינה זה הזמן המתאים. בשנת הג'וניור נראה לי שכדאי באביב, ככה הם כבר שוחים בחומר, ויש מספיק זמן לפעמים נוספות אם צריך.
זה לגמרי אישי. אני מכיר כאלו שעשו את הבחינה 7-8 פעמים. לי זה נראה מוגזם. הבן שלי עשה 3 פעמים, פעם ראשונה בלי הכנה בכלל, פעם שניה אחרי לימוד עצמי, ופעם שלישית אחרי שיעור פרטי אחד. הוא קיבל את הציון שסיפק אותו (לא מושלם, אבל קרוב מאוד) ולא רצה לעשות יותר.
שני סנט נוספים - אם הילד/ה לוקחים כיתות AP שווה לחשוב על לקחת subject test בנושא ה AP.
הבן שלי ניסה קורס, התאכזב מאוד אחרי מפגש אחד, והעדיף מורה פרטי לעבוד איתו נקודתית על טקטיקות לפתרון (שהסתכם בסוף במפגש אחד).
בהצלחה
&nbsp

debby12

New member
מנהל
איך זה הולך אם לוקחים כמה פעמים?

אפשר לקחת את הציון הכי טוב שיצא או רק את האחרון? וגם - האם הציון ב PSAT נחשב בכלל או שהוא לא נכנס ל"ספירה" של התוצאות?

The Other One

New member
בוחרים את הציון הכי טוב, קולג'ים מסוימים אפילו מאפשרים לבחור

את הציון הכי טוב משתי בחינות שונות, כלומר מבחינה אחת את הציון במתמטיקה ומבחינה אחרת את הציון באנגלית. לעומת זאת יש קולג'ים (מעטים מאוד) שלא מבקשים בכלל תוצאות של הבחינות. למיטב זיכרוני ה PAST לא נכלל בספירה.

debby12

New member
מנהל

נערת הבית (הבכורה, זו שעבורה שאלתי), טוענת שה-4% בעלי הציונים העליונים ב PSAT זכאים בעקרון לאיזו מילגת הצטיינות כלשהי (אולי של הסטייט שלנו. אנא עארף? אני כסומא בארובה בכל הנוגע לסיפור הזה)

אח שלי (שכן גדל בארה"ב) אומר שכשלוקחים את הPSAT יש קופסא לבחור ואפשר לציין בה
אם מסכימים או לא מסכימים שקולג'ים יקבלו את הציון שלך ב- PSAT. הוא אומר שבחר כן לחלוק את הציון וכך קיבל שלל עלונים מכל מיני קולג'ים כולל זה שבסוף הלך אליו והיה שמח ומאושר עד מאוד וגם מצא שם כלה (אם זה משנה - קוראים לו Williams College וזה בצפון מערב מסצ'וסטס)

meir12121

New member
PSAT ושאר ירקות

אכן יש איזשהוא סיפור של מלגה למי שמקבל ציון גבוה ב PSAT משהוא שקשור ב National Merit Scholarship Program
לא מתמצא בזה.
לא צריך להתרשם מכל העלונים שמקבלים מהאוניברסיטאות, זה חלק מפעולות השיווק שלהן, לא מקנה שום יתרון ולא נותן שום אינדיקציה לסיכויי הקבלה. העלונים האלה זה לא הקריטריון הנכון לבחור אוניברסיטה.
ברגע שלבת שלך יהיו ציוני ה SAT, זה ביחד עם ה GPA יתן לה מושג לאיזה רמה של אוניברסיטה היא יכולה להתקבל, ואז היא צריכה לגבש רשימה של אוניברסיטאות שאליהן תגיש בקשות (משהוא בין 5 ל 10). הרשימה רצוי שתכיל אוניברסיטאות שיש לה סיכוי טוב להתקבל עם כאלה שיותר מאתגרות וכמובן השיקול הכספי ילקח בחשבון. זו תורה שלימה, שתתיעץ עם היועצת בבית הספר. בזמנו עשיתי על זה דוקטורט, היו זמנים.

debby12

New member
מנהל
תודה! כנראה שלזה היא התכוונה באמת

קראתי שה National Merit Scholarship הזה מוענק ל- 0.5% העליונים אחרי שצלחו עוד שכבת סינון. וכל זה בשביל $2500

נראה לי שלא נבנה על זה

debby12

New member
מנהל
תודה. אחי בן 41

אז זה היה אי אז בשנות התשעים של המאה הקודמת. לתחושתי זה הולך ונעשה יותר קשה להתקבל לקולג'ים כי האוכלוסיה גדלה אבל מספר הקולג'ים לא גדל. אולי זו רק תחושת בטן שלי.

meir12121

New member
יש קורס אונליין מצוין בחינם של khan academy

חפשי בגוגל khan academy sat
הבן שלי התחיל עם khan academy בקיץ שלפני שנת הג'וניור. אחר כך חשבנו לעשות קורס הכנה במסגרת חברה פרטית מקומית, המורה אמר שבגלל שיש לו ציון טוב יחסית ב PSAT אז במקום להתחיל מהבסיס יחד עם כיתה, עדיף לקחת כמה שיעורים פרטיים כדי שיותאם לרמה שלו, וכך עשינו. הכי חשוב לתרגל על מבחנים משנים קודמות במסגרת הזמן שמוקצב.
מה שקורה, אופי השאלות ב SAT שונה מהשאלות הרגילות במבחני ביה"ס. השאלות קצת יותר טריקיות, ולכן כדאי לתרגל על מבחנים קודמים.
הבן שלי לקח שלוש פעמים, הראשונה בחודש אוקטובר של הג'וניור. קיבל ציון טוב: 790 במתמטיקה ו- 710 באנגלית. השבוע התחיל את לימודי הקולג' ב University of Florida, מדעי המחשב, ואנחנו מאוד מרוצים.

liat1271

New member
הילדים שלי למדו דרך קון אקדמי

והיה להם ספר ללימוד עצמי של SAT. הבת עשתה את המבחן פעמים והבן עשה בשנה שעברה והוא רוצה לעשות את הבחינה שוב השנה.

debby12

New member
מנהל
תודה רבה מקרב לב על כל התשובות המחכימות

כבר לימדתם אותי המון....

אין כמוכם

iris mom of two

New member
נקודה אחת שאף אחד לא העלה

יש ילדים שהSAT לא מתאים להם, הפורמט לא עובד בשבילם. יש מבחן זהה בערכו, בשם ACT.
הילדים שלי לא למדו לSAT בכלל, אני לא זוכרת אם הבת נגשה רק פעם אחת או פעמיים, את הבן היה צריך לשכנע לשבת פעם אחת, ללמוד בכלל לא היה באופק (מזלו שהוא ממש טוב במבחנים וקיבל ציון מעולה).
בן של חברים קיבל ציון מזופת בSAT, וניגש לACT וקיבל ציון מעולה, על סמך זה התקבל לאוניברסיטה. הוא היום כבר שש שנים אחרי אוניברסיטה אז אין לי פרטים עדכניים.
אני ניסיתי להלחם עם הילדים שיילמדו למבחן, לא עבד לי. ניסיתי לרשום אותם לקורסים, לא רצו. אפילו לLSAT (מבחן כניסה לבית ספר למשפטים) הבת לא רצתה לקחת קורס. לפחות לזה היא חרשה, לבד.
כל מה שהקורס עושה זה ללמד אסטרטגיות איך לענות לשאלות, והמון תרגול.

Midriff

New member
אצלנו רוב הילדים עושים את שניהם

גם את ה- ACT וגם את ה- SAT, אוניברסיטאות שונות דורשות את זאת או אחרת וחלקן מקבלות את שניהם

למעלה