קורס הכשרת מדריכים באוניברסיטה

לעדה-המדריכה ליאורה סלוצקי

המדריכה ליאורה סלוצקי היא כאמור מדריכה מעולה .היא לא באה לקורס לבדח את התלמידים למרות שזה יכול להוסיף.היא באה ללמד ןהיא חייבת להיות תקיפה וקשוחה.זה לא קורס לבידור או הנאה זה קורס שאמור להיות עם הרבה עבודה קשה ועם הרבה כישרון.אז אם המשתלמים לא מרוצים ממנה סימן שהם לא בסדר כפי שציינתי בהודעתי הראשונה.יכול להיות שהפעם ליאורה לא כל כך מרוצה מהתלמידים שלה כמו תלמידים שהדריכה בעבר למשל תלמידים כמוך.אני לא יודע אם הם צריכים ללמוד עוד שנה כדי לקבל תעודת מדריך.

לעזרא כרמל - סלוצי - תגובה

עזרא שלום, אותי היא לא הדריכה - בזמני מי שהדריך אותי היו כדורי, תמר אליגור, ועוד היא ליאורה סלוצקי הדריכה במקביל אלינו במכון ווינגייט. תראה אנו מסכימים שהיא מדריכה מעולה וכך גם התלמידים שלמדו בקורס האחרון בהדרכתה באוניברסיטה. התלמידים הביעו בפני את הרגשתם על כך שהיא לא נחמדה (לא בגלל קשיחותה היכן שצריך ללמד) אלא אתה יודע יש מדריך שאוהבים בגלל כריזה ואופן הדיבור ויש מדריך שלא אוהבים בגלל אופן הדיבור, הריחוק, הקרירות, הטון, אגב, זו לא פעם ראשונה שאני שומעת ביקורת מעין אלה עליה. בעבר היא פתחה חוגים ואני יודעת שלא כל כך הלך לה, יתכן וזה משהו שקשור לאשיותה - לא לדרך או לאופן בו היא מלמדת, כי בזה אין ספק שהיא מאד מוצלחת. לכן יש מה שנקרא קורס ליחסי אנוש. יש לאנשים רבים בעיות בתחום האישי. ערב טוב לך, עדה

קורס הכשרת מדריכים באוניברסיטה

רציתי לברר,האם ארגון המדריכים מכיר בתעודות הבוגרים של הקורס הזה שמנהל אותו גדי ביטון.האם יש ערך בכלל לאותה תעודה שנותנים.לא נראה לי שמקורס זה יצאו מדריכים שידעו להדריך.נראה לי יותר שהמשתתפים בקורס מה שמעניין אותם זה פשוט חלק מהם זה להעביר את הזמן בכיף או לשפר את ידיעותיהם יותר בעיקר בריקודים הישנים וללמוד עוד כצת על מוזיק כמו משקל השיר או סתם משעממם להם.לא נראה לי בכלל שהבוגרים מסוגלים או רוצים להיות מדריכים.במקרה אני מכיר אישית חלק מהם.ראיתי גם חלק מהם איך ניסו ללמד ריקוד פשוט ביותר ולדעתי לאחר שנה של השתלמות שעדיין לא נגמרה הדרכת הריקוד בחוגים השונים הייתה זוועתית לפי טעמי למרות שהם נחשבים עדיין לתלמידים.נראה לי הגיוני יותר שמטרת קורס זה היא בעיקר למטרות רווחים כספיים בעיקר עם הרבה פירגון למשתלמים מצד גדי ביטון המארגן של הקורס ויש הרבה עידוד ומחיאות כפיים מצד הרוקדים המתחילים וזה גם מטעמי נימוס. מחיר הקוס לא נראה לי גבוה.המחיר 4000 שקלים ואולי כדאי כמעט לכל אחד שיש לו זמן או כצת כסף להרשם להשתלמות הבאה בספטמבר.לדעתי אין צורך בקישורים מיוחדים ודרישות מיוחדות רקשידעו קצת עברית וקצת זיכרון.

עזרא, לך תהיה מדריך !!!

עזרא ! אז למה לא תהיה מדריך. הרי זיכרון יש לך ו"כצת" עברית אתה יודע. גם מחיר הקוס (התכוונת לקורס ?) לדעתך לא גבוה.

בי

New member
לא גבוה? זה שחיטה!!!

שנת לימודים צריכה בהחלט להספיק כדי לתת כלים כדי לדעת ללמד ריקודים. הזמן בוודאי לא מספיק כדי לעבור על כל מבול הריקודים הקיימים, אבל להקנות ידע במוזיקה, מתודיקה, צעדים, זה מספיק. אבל 4000 ש"ח??? מה היה המחיר באולפן? בטח רבע מזה.

ל-בי שלום- קורס השתלמות

בקורס לומדים רק את הריקודים הבסיסיים ,ריקודים קלסיים שרוקדים אותם שנים רבות וכן מעט ריקודים חדשים שהמדריכים המקצועיים צופים להם אריכות שנים כמו הריקוד החדש יחסית את חירותי של המחבר שלמה ממן.לגבי המחיר אז זה בדוק במאה אחוז 4000 שקלים.בקורס לומדים כל יום שישי כ-5 שעות או 6 שעות במשך 50 שבועות ממש שנה שלמה. תעשי חשבון ותראי כמה שעות לימד לומדים לפחות 2500 שיעורים בסכום של 4000 שקלים.יכול להיות שבקורס הבא ירצו יותר כסף גם אם יראו שיש הרבה יותר מועמדים.הם לומדים בכל הזדמנות גם בערבי חגים ובחול המועד של סוכות ופסח.אני מאמין שהתלמיד הצעיר שלומד איתם ימשיך וידריך בהצלחה .אל תחשבי שהם צריכים ללמוד מבול של ריקודים חדשים. דעי לך ש-98 אחוזים מהריקודים החדשים יעלמו תןך זמן קצר ביותר מרחבת ריקודי העם.המדריכים נותנים אותם כי הרוקדים בעיקר החדשים לוחצים על המדריכים לשים אותם.ריקודים אלה שמתלהבים מהם עכשיו במהרה יחלפו עם הרוח.

למירי-מחיר הקוס (הקורס))

אני מרוצה מהתיקונים וההארות שלך כי כמו שאמר יוסי בנאי-אותי זה מצחיק

למעלה