קורס העשרה וקורס מדריכים

sss91

New member
קורס העשרה וקורס מדריכים

שלום, הייתי בפורום לפני הרבה זמן..ומלא זמן שכבר לא נכנסתי.. האמת שנכנסתי כדי להתייעץ לגבי משהו ממש חשוב.. התקבלתי להדריך בקורס מדריכים...שזה בערך הדבר שאני הכי רציתי אי פעם! הבעיה היא הקורס העשרה...אין דבר שכל כך לא מתאים לי כמו הקורס העשרה עכשיו... מתוך שבוע של חופש...שלושה ימים לקורס העשרה זה המון, בייחוד שיום אחרי חופשת פסח יש לי מגן...ובחופש פסח יש לאח שלי בר מצווה וכל השטויות שנלוות לזה... קיצר..השאלה שלי היא אם זה נראה לכם הגיוני, שבן אדם משקיע את החיים שלו במכבי,מוותר על לימודים, חברים, משפחה ובלי להתלונן או משהו..כי באמת שזה הכי כייף לי בעולם, אבל בכל זאת...ואז כדי לצאת לקורס מדריכים מכריחים אותך לצאת לקורס העשרה! לי אישית זה לא נראה הגיוני, וניסיתי הכל, אבל פשוט לא מוכנים להקשיב! מה אתם אומרים? תודה..ויום טוב:) מצטערת על החפירה..

היי לך.

מזל טוב על הקבלה לקורס מדריכים.. מי את? מאיזה סניף? [או שאת מעדיפה להישאר בעילום שם?]. לגבי קורס העשרה- קודם כל אני מאמינה ובטוחה שיש יוצאים מן הכלל, אם יש סיבה מיוחדת באמת.. הרעיון ביציאה לקורס העשרה הוא קודם כל- כמובן, להעשיר, אבל גם מעבר לזה- את הולכת להשקיע שלושה שבועות מהחופש הגדול שלך בתנועה (שלא נדבר על הסופ"שים וההכנות לפי) והתנועה רוצה לראות שאת יכולה לתת ולהשקיע בכל מקרה, אם יהיה לך מבחן לפני סמינר מיון- את עדיין מוכרחה לצאת הרי. הרעיון הוא שתנהלי את הזמן שלך כמו שצריך- שתלמדי למגן לפני וארגונים לבר מצווה לפני. כמובן שזה לא רק תלוי בך, ויש עוד מבחנים לפני כך שבטוח שזה בעייתי ללמוד. אני מזדהה עם הבעייה, כי גם לי יש מגן מיד אחרי החופשה וגם לפני יש שני מגנים... אבל בכל זאת- הצלחתי איכשהו להכניס את הקורס העשרה. אני חושבת שרעיון ה"חובת יציאה" הוא מעט מוגזם- אך בהחלט נכון וחכם. את, בתור אחת שהולכת להדריך ח'טניקים בקורס (ולא משנה איזה תפקיד את לוקחת) אמורה להעשיר את עצמך ולשמש דוגמה אישית. (ואם אמרת ככה שאת באמת משקיעה ונותנת מעצמך לתנועה- נסי גם הפעם לשלב איכשהו...) אני ממליצה לא לקחת את הסיכון באי יציאה לקורס העשרה- כי זה מאוד עלול להשפיע על התפקיד בקורס, נסי אולי להגיע יום מאוחר יותר או להשתחרר יום קודם, דברי עם רכזת הסניף ותסבירי לה הכל- אני בטוחה שהיא תוכל לעזור. גם אם זה רק קצת. אשמח לעזור עוד.

קצת חפרתי.../images/Emo13.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

והכוונה בזה שיש יוצאים מהכלל- זה שאני מאמינה שיש לך מה לעשות כדי לא לצאת לקורס...

sss91

New member
קודם כל תודה על התשובה..

אני שקד מזכרון, שביעית.. בקשר ליוצאים מהכלל- לא! אין...ניסיתי הכל! באמת שהכל... הקטע הוא..שמהסניף שלנו שביעיות שמיניות אף אחד לא רוצה לצאת בגלל בגרויות וכאלה..ויוצא שרק מי שהתקבל חייב לצאת..וזה ממש מבאס..ולפחות בן אדם אחד שבאמת משקיע את החיים שלו במכבי החליט לא לצאת לקורס מדריכים בגלל הקורס העשרה... אני מבינה את הקטע שלבוגר מתחנך הזכות לחנך ומאמינה בזה מאוד..רק שיש פעמים שמה לעשות, זה לא מסתדר, אז לא צריך בכוח... כאילו, אם הגעתי למצב שאני בוכה לרכז שלי בטלפון שאני לא רוצה לצאת, והגעתי למצב שאני ממש מאוכזבתממכבי,אז לדעתי זה לא צריך להיות ככה... אני מגיעה לכל הפעולות השכבתיות, לכל הפעולות הסניפיות, ומשתדלת להגיע גם לכל המפעלים הארציים, אבל זה לא תמיד מסתדר. אני חושבת שאם הם רואים שהשנה יצא הכל ממש לחוץ בגלל השביתה, אז לא חייבים בכוח, ואני יודעת שאם אני אצא כי מכריחים אותי אני לא אהנה וכל הזמן יחשוב איזה באסה זה להיות כאן עכשיו, אז זה מיותר! ואגב..לא כל כך קשור..אבל אתם יודעים מי התקבל מסניפים אחרים? :)

היי שקד. ברוכה הבאה לפורום!!../images/Emo13.gif

לאיזה תפקיד התקבלת לקורס? מה התפקיד שלך בסניף? ומי עוד התקבל מהסניף שלכם? יש בפורום שירשור על הקורס המדריכים- מי התקבל וכד'.
את יוצרת רושם שאת באמת משקיעה מעצמך בתנועה... אני חוזרת ואומרת, אני בטוחה שיש 'יוצאים מהכלל'... הבעיה היא ש"תירוץ" כמו לימודים, לא כל כך מתקבל לפי דעתם- כי אחרת אף אחד לא ייצא מכל סניף, זה לא פייר הרי שלאחד יאשרו ואחד לא, כולם עמוסים.... אם זה היה משהו חריג יותר- אני בטוחה שהיה מתאפשר בקלות יותר. אני חוזרת ואומרת שוב- תנסי אולי ללכת יום קודם או לחזור לפני. אף אחד מהסניף שלך לא יוצא? אם הרכז לא עוזר אולי לנסות לפנות לגורם אחר? נשמע קצת מאיים, אבל אפילו בידיעתו של הרכז, לעמוד על כמה שזה נחוץ לך... שוב, אני מבינה אותך, אבל מסכימה עם ההגבלה הזו, דווקא בגלל שאני מאמינה שיש את היוצא מהכלל, אני לא מכירה את כל הסיבות שלך, אבל אם את רואה את עצמך כיוצאת מן הכלל- אל תוותרי. למרות שאני חושבת שאת עדיין לא חייבת לוותר על הקורס העשרה ואולי לנסות למצוא פשרה כלשהי בין העומס הלימודי למכבי. בהצלחה שוב. אגב, יכול להיות שאנחנו לא מכירות? איזו מחלקה היית בקורס מדריכים?
נעים מאוד. נועה, שביעסטית, ראשון מערב.

sss91

New member
היי נועה:)

התקבלתי להדרכת קבוצה..בסניף אני רכזת הדרכה חוץ סניפית..והתקבלו 6 אנשים..אבל מתוכם אחת בטוח לא יוצאת ועוד שניים אולי.. לקורס העשרה שביעיסטים-שמיניסטים אף אחד לא רוצה לצאת..רק אלה שחייבים בגלל הקורס..וגם..הם לא רוצים..הם חייבים.. וחמשושים שישיסטים אני לא בטוחה בדיוק..אבל גם לא הרבה.. מה שאני יודעת זה שאם אני אחליט לצאת לקורס אז אני כל היום רק אתבאס מזה שאני שם, זה לא יעזור לי בשום דבר וזה סתם יעצבן אותי... אני מנסה לשנות גישה..אני פשוט לא מצליחה..לא מצליחה להבין למה הם מכריחים לצאת! זה ממש מאכזב... ואגב הייתי מחלקה 14 בקורס... יום טוב:)

מה אומר רכזת הדרכה חוץ סניפית?

היינו שכנות. אני מחקלה 15.
שמעי, זה באמת מבאס שלא יוצאים מהסניף שלך ואני מבינה כמה זה מוריד... אני עדיין מאמינה שיש לך אפשרות לעשות משהו לגבי זה. אבל גם אם לא- תצאי, אני בטוחה שתהני. תביני כמה זה חשוב.. תקבלי עוד קצת מכבי. כן, זה מרגיז שכופים עלייך משהו, הכי מרגיז... אבל תנסי כן להנות מזה, אין סיבה שלא תהני- אם תהיי עם פחות חברים אז ככה רק תכירי יותר חבר'ה מהארצי ותהני יותר.

sss91

New member
חוץ סניפית..

זה פרוייקט שניסינו לפתוח כבר כמה שנים..אבל אף פעם זה לא כל כך עבד..והשנה התחלנו לרוץ עם זה... יש פנימייה בזכרון שנקראת "רננים" ואנחנו באים לשם פעם בשבועיים בימי שישי להעביר פעולה.. הסיבה שאנחנו לא באים פעם בשבוע זה כי הם חוזרים הביתה.. יש לנו בערך 30 ילדים שם.. 3 קבוצוןת...7 מדריכים.. הצלחנו לגייס כסף כדי לקנות להם חאקי, הם היו ביום פעילות אחד בינתיים בסניף והם יצאו איתנו לטיול טו בשבט.. אז ככה שהם כבר ממש משתלבים וזה פשוט כייף לראות אתזה.. אגב..אני ממש ממליצה לכם שאם יש לכם זמן או אנשים תנסו להרים כזה פרוייקט של ממש לשלב את הקהילה..ולהביא חניכים שהם לא החניכים האידיאליים למכבי ושאין להם את האפשרות בכלל להיות במכבי.. ותודה על התשובות..אני עדיין בהתלבטויות אבל יש מצב גדול שאני אצא..

SoulDancer

New member
שנה שעברה..

מלא מהסגל לא יצאו לקורס העשרה ולא אמרו להם כלום..

SoulDancer

New member
כנראה שזה באמת תלוי סיבה..

[אישית, חתונה ומגן ביחד זה מספיק סיבה...כי אפחד לא באמת לומד לפני ויום אחרי חתונה!]

sss91

New member
גםלדעתי זאת סיבה מספיק טובה..

אבל לא לדעת רכזי הקורס...:)

לצאת מגעילה לא...

אבל נשמח לדעת מה את חושבת עליהם. תרבות דיון, שאני לא אאלץ למחוק הודעות פוגעות או מעליבות. אלו החוקים.

SoulDancer

New member
חחח

אל תדאגי, אני לא אגיד במקום פומבי את כל דעותי.. המעוניין יפנה ישירות..חחחח

דווקא מוזמנת להגיד דעות...

וחושבת שכולם ממש ישמחו לשמוע. רק להתשמש במילים הנכונות

SoulDancer

New member
חחחחח

אין מילים נכונות לתאר את אהבתי [בטון ציני] לרכזת ההדרכה של הקורס

למעלה