קורס חובשים

Perrymedic

New member
קורס חובשים

שלום אני מתנדב נוער כבר 3 שנים ורציתי לדעת אם יש אפשרות למתנדב לפני צבא לעבור קורס חובשים במד"א? האם הקורס יסתיים עד הגיוס בנובמבר? האם ההכשרה תופסת גם בצבא או שאצטרך לעבור קורס נוסף על מנת להיות חובש צבאי?

תשובה

האמת זה תלוי באחראי מיתנדבים שלך. בעיקרון הוא לא יתן לך כי אתה מיתגיייס אבל אם אתה אתודאי ישנה אפשרות כזאת. בעיקרון מניסיון אישי הקורס לא יסתיים עד מועד הגיוס שלך זה לוקח בערך 6 חודשיים וזה תלויצ גם מתי ניפתח הקורס מי הקבוצה שאתה לומד איתה עם הם מהירי קליטה או לא ממש ישנם גם מבחנים שלא תלויים במדריכים האזוריים שלך כמו אאר"ן חומ"ס נהלים ההרצאות והמבחנים לא תלויים במדריך האזורי אלה במדריכים הארציים הנה לדוגמא אני סיימתי את החלק העיוני לפני חודש ועד היום אני מחכה למבחן חומ"ס. בגדול תנסה לדבר עם האחראי מיתנדבים שלך ובהצלחה.

שורצברד

New member
גם בלי להיות עתודאי ישנה אפשרות

בחלק מהמקומות האחראי מתנדבים יתן לך לעבור קורס חובשים בתור צ'ופר לפני הגיוס, אבל כמו שנאמר זה מאוד תלוי כמה זמן יש לך עד הגיוס כי יש תלות בכל מיני השתלמויות כמו חומ"ס ונהלים בד"כ משך הקורס הוא כחצי שנה(במתכונת מתנדבים). הכשרת חובשים של מד"א לא תופסת בצבא. נ.ב תזכור שתמיד אפשר להמשיך להתנדב במד"א במהלך הצבא(רק צריך להוציא אישור צבאי)

הצבא לא יראה בך חובש

כמו שמדא לר רואה בחובש כרבי חובש באותה מידה אתה גם צריך לעשות קורס מערים צבאי שוב כמו כל החברה בטירונות

Rami221

New member
כדאי לך ללכת בדרך הזו..

על תעשה את הקורס דרך מדא כי בצבא לא יקירו בך כחובש(זה לא אותו קורס). מה שכדאי לך הוא להתגייס ולבקש להתקבל לקורס חובשים בבהד 10 שבצריפין. הקורס נמשך בערך שלוש חודשים וחצי(תלוי אם חובש קרבי או מרפאה) כשתשתחרר מדא לא יקירו בך כחובש ולכן תצטרך לעבור ריענון קצר ולא את כל הקורס ,בסוף הריענון תצטרך לעבור מבחן קטן ואתה בפנים..בהצלחה!

למעלה