סדר בדברים
היי יש לא מעט מכללות בתחום הזה. חלק יותר טובות וחלק פחות. הכי חשוב שתבדוק מי המרצים ומה חומרי הלימוד שנותנים בקורס. כמובן שנוחות ההגעה חשובה לא מעט. המחיר לדעתי לא רלוונטי כי אם תכשל אז הזמן שווה יותר.לפני שאתה נרשם תעשה סקר שוק רחב, כולל גוגל וכו'. אל תסתמך בעיניים עצומות על מה שמספרים לך במכללה עצמה. יש כמה מכללות טובות לדעתי בשוק: (יש עוד הרבה אבל אני מציין את אלה שנחשבות טובות וותיקות יותר) 1. מכללת אורין-שפלטר. מרצים מצויינים וותיקים מאוד בתחום ההכנה לבחינות, מחלקים ספרים מקיפים ואתר אינטרנט לתרגול, מרתונים וכו'. רכז אקדמי יבגני אורין. כמות שעות גדולה. נמצאת בתל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, רופין, ראשל"צ. חנייה חינם. אציין למען ההגינות שאני נמנה על אחד מבעליה ומרצה בה אז אני קצת משוחד
. 2. המכללה לפיננסים וביטוח של לשכת סוכני ביטוח. אחת הגדולות בשוק. מחלקים ספרים ואתר. רכז אקדמי יבגני אורין. כמות שעות גדולה. נמצאת בתל אביב עם סניפים בחיפה וירושלים. שייכת ללשכת סוכני הביטוח, שמכשירה מאוד רבות של סוכני ביטוח ויועצים פנסיוניים בשנה. יש חניונים בתשלום באיזור. 2. מכללת מגמות. מרצים טובים ברובם. מחלקים חוברות מצגות. רכז אקדמי נפתלי (מנדי) מנדלוביץ. נמצאת בפתח תקוה. אחת המכללות הותיקות והמוערכות בשוק (אני אישית מאוד מעריך את מנדי). קיים חניון גדול לדעתי בתשלום אבל גם יש מקומות בדרך עפר לחנות שם חינם. 4. מכללת מיטב. מרצים טובים. מחלקים חוברות וספרים בחלק מהמקצועות.יש מרצה בשם רוה איתן. הוא מרכז את רוב הקורסים שם. כוכב אמיתי. מכללה ותיקה ברמת החי"ל, משוייכת לבית השקעות. יש חניון בתשלום מסובסד באיזור. אלה ארבעת המובילות והמקצועיות לדעתי בשוק. בתפנית אין לי מושג מי מרכז ומי מרצה. לא ידעתי שהם עדיין עושים את הקורסים האלה, כנראה שלא מרצה מוכר או ותיק... ושוב, תחשוב טוב לפני שאתה נרשם - כולל בדיקת המקצועיות, אחוזי המעבר וצוות המרצים (ואל תתבסס על מה שהמכללה עצמה מוסרת כי כולם יספרו לך שהם הכי טובים וכו'). קח בחשבון במחיר גם את החניה ועלויות החניה. אם קורס עולה לך 3600 שקל והחניה תעלה לך עוד 800 שקל אז קח את זה בחשבון. מקווה שעשיתי לך קצת סדר.