קורס טייס

• פותח הנושא R-E-L
  • פורסם בתאריך

R-E-L

New member
קורס טייס

שלום, ברצוני לברר מספר דברים. קודם כל - הקדמה, רק היום נכנסתי לפורם הזה, אין לי שום ניסיון בטייס (חוץ מסימולטורים אמיתיים של מטוסים מסחריים ופרטיים במחשב. הנני רוצה להוציא רשיון טייס אמיתי, ולא ווירטואלי
. קודם כל, אני גר ב-נשר, ואני מעוניין ללמוד בשדה התעופה של חיפה. מהם תנאי הקבלה לקורס (אם ישנם כאלה)(אני מאמין שאינטלגנציה. לא, לא חסר לי). מהם התנאים לקבלת רשיון טיס (שעות טיסה וכו) מה תחום המחירים של שיעורי הטיס? אשמח לקבל עוד פרטים. תודה מראש. R-E-L (אריאל) R

שלום אריאל!

אני ממליץ על פגישה וטיסת הכרות באחד מבתי הספר בחיפה: כנפי פז - מלמדים על C152, לפנות לעמית שרון. ארובט - מלמדים על זלין, לפנות לאלון חיים. בי"ס נוסף באזור - במנחת מגידו: מגידו תעופה - מלמדים על C152 , לפנות למנחמי משה. מהם תקבל את כל המידע הנדרש. עלות הפרוייקט כ- 40,000 ש"ח. בהצלחה!

R-E-L

New member
--------------------

תודה רבה לאדוני, האם ניתן לקבל פרטים נוספים על הנושא - כגון, משך הקורס מבחינת זמן. ועוד

R-E-L

New member
תודה רבה

אני מודה למי שעזר לי. קראתי את המאמר, נראה קצט מסובך להוציא רשיון. האם עלי לנסות טיסת היכרות? או לעזוב את כל העסק. ואם כבר אני בטיסת היכרות - האם המדריך ייתן לי להתנסות באופן מעשי בטיסה? גם לטיסת הנסיון צריך להוציא תעודת יושר ולעבור בדיקות רפואיות? או ניתן לעשות זאת מאוחר יותר? (כולל רישום מתלמד). אין לי שום בעיות רפואיות. חוץ מראיה לקוייה במקצת, לא 6\6. אך ברשיון הנהיגה שלי אני רשום בתור לא חייב במשקפיים. כיוון שאני רואה מספיק טוב כדי לנהוג (6\12)

טיסת הכרות

אין צורך ברישיון מתלמד בטיסת היכרות, כמו-כן המדריך בטיסה יתן לך להטיס את המטוס תפנה לבתי הספר באיזור מגוריך כמו שמנחם המליץ לך , ואני בטוח שהם כבר יעזרו לך. בברכה ניסן יזהר

R-E-L

New member
אני מודה לכל מי שעזר לי, לילה טוב ו

בהצלחה בהמשך הדרך (לא יקר מידי כל העסק הזה של הוצאת הרשיון? 40.000 ש"ח for god saik) טוב, זה מה יש, אולי אני אפילו אלמד את זה בחול... שיותר זול שם, אבל אחרי האירועים באמריקה - הם מגבילים את הנרשמים לקורסי הטייס... אז זה קצט בעייתי... טוב, נראה. ושוב תודה. R-E-L אריאל

R-E-L

New member
אני מודה לכל מי שעזר לי, לילה טוב ו

בהצלחה בהמשך הדרך (לא יקר מידי כל העסק הזה של הוצאת הרשיון? 40.000 ש"ח for god saik) טוב, זה מה יש, אולי אני אפילו אלמד את זה בחול... שיותר זול שם, אבל אחרי האירועים באמריקה - הם מגבילים את הנרשמים לקורסי הטייס... אז זה קצט בעייתי... טוב, נראה. ושוב תודה. R-E-L אריאל

R-E-L

New member
תודה רבה

אני מודה למי שעזר לי. קראתי את המאמר, נראה קצט מסובך להוציא רשיון. האם עלי לנסות טיסת היכרות? או לעזוב את כל העסק. ואם כבר אני בטיסת היכרות - האם המדריך ייתן לי להתנסות באופן מעשי בטיסה? גם לטיסת הנסיון צריך להוציא תעודת יושר ולעבור בדיקות רפואיות? או ניתן לעשות זאת מאוחר יותר? (כולל רישום מתלמד). אין לי שום בעיות רפואיות. חוץ מראיה לקוייה במקצת, לא 6\6. אך ברשיון הנהיגה שלי אני רשום בתור לא חייב במשקפיים. כיוון שאני רואה מספיק טוב כדי לנהוג (6\12)

jeblesh

New member
חו"ל?

ההפרשים קעילה משמאותיים ביין חו"ל לארץ שבאמת שווה לתוס רק בישויל להוצי רישיון?

חו"ל ומשקפיים

לגבי חו"ל - יותר זול, אבל בתנאים הבאים: 1. רק ארה"ב, ואתה יכול לסדר מראש ויזה/אישורים 2. יש לך שליטה ממש טובה באנגלית (קשר, בחינות) 3. אתה מוכן לגור במלונות זולים עד זולים מאד, לשכור 1/2 אוטו עם חבר, וכו´. אחרת ההוצאות מסביב תופחות והעסק לא כדאי. 4. אתה מעריך את הזמן שלך באפס, כלומר אין לך עבודה שאתה מפסיד בכל יום שאתה נמצא בחו"ל (לעומת לעשות שיעור ב 8 בבוקר וללכת לעבודה) 5. אתה מוכן להיות ללא רשיון ישראלי או לבצע בחינות נוספות בישראל כולל כל הבלאגן הראשוני שוב. לגבי משקפיים: אני חושב שטייס צריך ראיה 6/6 לפחות (יש יותר מזה, תתפלאו). גם אם לנהוג אפשר בלי, בזמן טיסה מומלץ להרכיב משקפיים שתוכננו ע"י אופטומטריסט טוב במיוחד לטיסה וראיה "מושלמת". ברוב המקרים המשקפיים מתוכננים לראיה פחות מאופטימלית במכוון (הקטנת עומס על העיניים למי שמרכיב משקפים כל היום) צריך לצורך זה אופטומטריסט פרטי אינטליגנט. אני ממליץ על "אופטיקה מבט" בוויצמן גבעתיים, שאני מכיר 20 שנה... ושעשה לי כאלו משקפיים. נא להבהיר לו שאתה צריך "משקפי טייס". וראיה 150%.

R-E-L

New member
חו"ל

יש לי משפחה באמריקה ( שיקגו ) ככה שבלי בעיה אני אתנחל אצלם
יש לי גם שליטה טובה באנגלית. וגם סכום כסף נאה...(טפו טפו טפו) אך אני חושב שאני עאשה זאת לאחר הצבא - אם הכל יהיה תקין. אם אני אחזור בשלום מג´נין רמאללה ועזה...(פרופיל 97) חשבתי לגשת בצבא לקורס טייס - אך חברים אמרו לי שלא מקבלים טייסים בעלי פחות מראייה 6\6, ולוקחים את ה "עלית" לקורס, מי שלא מספיק עלית, לא התקבל אבא של חבר שלי היה בקורס טייס עם עוד 350. הוא סיפר לי על כל המבחנים שם... לצייר קו מקביל בין 2 ישרים ברווח של 3 מילימטר אחד מהשני, בלי לגעת בשום קו... עבר את זה. עוד מבחן היה לצייר את האות אפסילון ע"י מחרטה (גלגל לציר X וגלגל לציר Y ) ועוד מבחנים שונים, ובייחד עם זאת - להיות נחמד לח´ברה פרחי הטייס יצא לו להטיס סולו פייפר. אך הוא נשר מהקורס... אחריו נותרו עוד 31 אנשים מתוך 350. 5 אנשים סיימו את הקורס מתוך 350. אני חושב שבאזרחי זה טיפה יותר קל להוציא רשיון.... אך ה catch הוא שצריך לשלם על זה הון...

למעלה