קורס טיס פרטי-שאלה כללית...דילמה

levinavi

New member
קורס טיס פרטי-שאלה כללית...דילמה

שלום רב חברים ראשית ברצוני לברך על הפורום המצויין שנותן מגוון רחב וטוב של אינפורמציה ל"משוגעים" לדבר-ויש הרבה כאלה.... אני יודע שהשאלה שלי היא מאוד כללית אבל אני נמצא על צומת דרכים ולא יודע היכן לעשות את רישיון הטיס הפרטי שלי. אולי משהו יוכל לפרוט לי לפרטים את השיקולים לכאן או לכאן בבחירת ביה"ס לטיסה. אני לא מתכוון למחיר הקורס שכן את האינפורמציה הנ"ל כבר מצאתי בכמה וכמה בתי ספר. אולם ללא היכרות של התחום יש לי קושי רב להחליט באיזה ביה"ס לבחור ועל סמך אי אילו פרמטרים. אשמח לכל עזרה שהיא תודה מראש אבי נ.ב דודי תודה רבה על העזרה זה נתן לי הרבה... אני בדיונים עם מיקי

laronpilot

New member
שלום אבי../images/Emo108.gif

דעתי היא כזו. אני חושב שאין הבדל מהותי בין בתי הספר, אם נושא המחיר לא כל כך מטריד אותך. אני ממליץ לך לבחור מדריך ואח"כ לבחור בית ספר. סביר להניח שאת הקורס תעשה בהרצליה ועל מטוס ססנה 152 לרוב בתי הספר יש מטוסים כאלה ללימוד וההבדלים בין מטוס למטוס הם קטנים. אני ממליץ לך על המדריך שלי ושמו צביקה ליברמן. הוא נחשב לאחד הטובים ביותר ויש כאלה שאף טוענים שהוא לא מתאים למתחילים. ליברמן לימד אותי גם לפרטי ואני "חייב" לו המון. ליברמן מלמד גם במונאייר וגם בנשר אני ממליץ לך לתאם שיעור ראשון ואם תמצאו חן אחד בעיני השני מובטח לך מדריך מצויין. אני מסכם את הנושא בכך שלדעתי אין הבדל מהותי בין בתי הספר. ההבדל היחידי הוא באיכות המדריך. אם אתה צריך עזרה נוספת, כתוב לי מייל בתפוז ואשמח להרחיב כל נושא. נחיתות בטוחות יפתח לרון

levinavi

New member
מדריכי טיסה...

ראשית תודה רבה יפתח על העזרה... שנית אני מבין שקודם כל ממולץ לבחור מדריך, אם ככה מדוע הבדל המחירים הגדול 540-660 לשעת טיסה בין אוויה לבין שאר בתי הספר בהרצליה?? האם זה אומר בהכרך כי הם יותר טובים??? אני אישית התרשמתי מאוסי מאוד אבל לדעתי זה יותר היכולת השיווקית שלה כי הלכה למעשה לא ראיתי שום מדריך רק אותה (למרות שאני לא מקצוען ולא מכיר מדריכים אז גם אם הייתי נפגש עם אחד לא הייתי יכול לקבוע האם הוא מקצועי או לא כי קטונתי...). אשמח מאוד אם מישהו יוכל להמליץ לי על מדריכים נוספים או לחזק את יפתח בעניין צביקה ליברמן תודה רבה על העזרה אבי

ליבר...../images/Emo110.gif

אני עשיתי את הרשיון המסחרי + הגדר מכשירים עם ליברמן, מדריך שאין לו תחליף

מדריך הטיסה שלי../images/Emo45.gif

דבר ראשון - אני מסכימה מאוד עם יפתח שכדאי לבחור מדריך. חשוב שתרגיש שאתה יכול לסמוך עליו (אתה הרי הולך להפקיד את החיים שלך בידיים שלו) ושיהיה לך נעים בחברתו (כי אתם הולכים לבלות שעות ארוכות ביחד בתוך "קופסה קטנה ומרעישה"). אני עשיתי את הרשיון הפרטי + מכשירים (ויש לי כוונה להמשיך איתו גם למסחרי) עם שאול אבני(מונאייר). אני ממליצה עליו בהתלהבות !! הוא מדריך מאוד מאוד מקצועי, רציני וגם מנוסה (וגם נחמד - כל טיסה איתו היא חוויה...). בכל מקרה, אני לא חושבת שמחיר גבוה יותר הוא בהכרח סימן לבית-ספר טוב יותר. אני מאוד מרוצה ממונאייר - המטוסים מתוחזקים ואני לא נתקלתי בתקלות (מלבד תקלת קשר אחת או שתיים).

לגבי מדריכי טיסה ../images/Emo63.gif

רק רציתי להוסיף שהדבר החשוב הוא שתסתדר עם המדריך. זה ענין אישי, כלומר, יש הרבה סגנונות הדרכה ולכל אחד מתאים סגנון אחר. כבר לא פעם ראיתי מישהוא מתחיל עם מדריך אחד ומתקשה ואח"כ פורח אחרי החלפת המדריך בלי קשר לוותק ושם המדריך. תבחר מדריך שממליצים עליו אבל אל תפחד להחליף. אני ממליץ בחום על שאול אבני. אני למדתי אצלו כשהוא הדריך בכנפי פז אבל אם אני לא טועה הוא היום מדריך במונאייר. שיהיה לך בהצלחה ותגיד לנו איך הולך!

laronpilot

New member
לאבי בעניין אויה../images/Emo108.gif

אוסי אכן אשת מכירות מרשימה. ואויה נחשב לבי"ס מעולה. בי"ס ותיק שהקפיד על כללים נוקשים וכל המדריכים הינם טייסי חיל האוויר. ליברמן כבר אינו מדריך באוויה ולכן המלצתי לך על נשר ומונאייר. אני לא מצליח להבין את ההגיון שעומד מאחורי המחירים היקרים באויה אולי הם יוכלו להסביר לך. אני עדיין טוען שליברמן הוא "הגדול מכולם" וכאמור, אם בחרת בליברמן, אויה לא מתאים לך, אבל הכל לשיקול דעתך. שיהיה לך בהצלחה יפתח לרון

laronpilot

New member
אפרופו משפחה...../images/Emo108.gif

למי שלא יודע השם FNA מורכב מ F פאני N ניסים A תעופה AVIATION ע"ש ניסים ופאני וענונו בעלי FNA וכמובן מיותר לציין (כי כולם יודעים) שקראתי לבתי הקטנה (בדיוק היום בת 9 חודשים) רומי ע"ש רום טיסה רומי = טוסי עופי גבוה אולי עוד יום אחד היא תהיה מפקדת חיל האוויר מי יודע...

levinavi

New member
חברים אתם אלופים...

תודה רבה לכולם על העזרה.... אשמח לקבל עוד 2 שמות מלבד ליברמן ושאול-למקרה שהם לא יהיו פנויים שוב תודה על ההענות המהירה

עוד שם...

אני ממליץ בחום על גיא הרצוג מאוויה. אני למדתי אצלו לפרטי ואני מאוד מרוצה ממנו. אני יודע שכל החניכים שלו מאד מרוצים ממנו. ערן

laronpilot

New member
המלצה על המדריך הטוב ביותר בהרצליה../images/Emo108.gif

אבי ידידי החודש אני מתחיל מכשירים, לאחר מכן בתכנון קורס מסחרי לאט לאט אצבור 500 שעות ואעבור קורס מדר"ט (מדריכי טיסה) אחרי איזה עוד 300 - 400 שעות הדרכה סביר להניח שאהיה מדריך לא רע בכלל עכשיו יש שתי בעיות א. זה כנראה ייקח לא מעט שנים ב. אני לא יודע אם תוכל לחכות עד אז אם כן... חכה. אם לא, אני ממליץ לך על ליברמן. שבת שלום ונחיתות בטוחות יפתח לרון

המדריך האידיאלי

שלום אבי. הפרמטר הנוסף והחסר להשלמת הפזל, מעבר לכימיה וצבע העיניים של המדריך , איכות אחזקת המטוסים, מחירים וכו´. הינו המחיר שתשלם עד קבלת הרשיון!! כל המדריכים בהרצליה (ובכל מקום אחר) יביאו אותך לרמת טיסה כדי שתעבור את מבחני המנהל.- זו המטרה !!!! אין שום טעם בשלב זה לנסות וללמוד מעבר לכך. תוכל ורצוי שתשפר את רמתך, אם בכלל,-בהמשך ע"י צבירת שעות סולו והגדרים נוספים. אי לכך רצוי שתבדוק אצל המדריך המיועד (לפני הכימיה), מהו ממוצע השעות (כסף כבר אמרנו....)שצברו אצלו כל החניכים שלו עד לקבלת הרשיון. מספר מדריכים מתרצים את כמות השעות הרבה שלה היו זקוקים חניכיהם - ברמה הנמוכה של החניכים .. ההסברים על חניכים בעייתיים. הם תרוץ עלוב, ובדרך כלל לא נכון. האמת היא הרבה יותר פשוטה ובוטה: פרנסה....וזה כמעט תמיד נכון כאשר מדובר במדריכים, שזה עיסוקם ומקור פרנסתם העיקרי. בהצלחה

הדרכת טיסה למתחילים-העדפות ../images/Emo131.gif

כאחד שעבר כמה מדריכים,בכמה בתי ספר,הגישה של אבי קורן מאוד נראית לי וזאת מבלי להמליץ על מדריך זה,או,אחר. רוב המדריכים בהרצליה טובים, כך שמכאן צריך רק למצוא כימיה אישית עם מדריך זה,או,אחר והכי חשוב: תמצאו מדריך שיש לו זמן פנוי להדרכה. "מריחת" שעורים על פני זמן רב מדי,גורמת להוצאה כספית ניכרת ביותר !!! ועוד משהוא חשוב: טוסו בטוח ובהצלחה

laronpilot

New member
מצטער שאני שוב מזכיר את ליברמן

צביקה אישר לי סולו אחרי 11 או 12 שיעורים וסיימתי את הרישיון בדיוק בשיעור 40 צביקה אמר לי שאם זה תלוי בו, מבחינתו, לאחר 36 שיעורים אני יכול לגשת לטסט, אבל החוק קובע 40 ליברמן לעולם, אבל לעולם, לא ניסה "לדחוף" לי שעות וגם אם השיעור גלש לעוד רבע שעה, הוא אף פעם לא "חייב" אותי על רבע שיעור תמיד התייחס בצורה בוגרת ורצינית במבט כולל ולא קטנוני. ליברמן עונה לכל הדרישות שהועלו פה, אז מה אתה חושב כל כך הרבה אבי, מחר אתה מתקשר לנשר/מונאייר קבענו??? יפתח לרון

levinavi

New member
שיחקת אותה בענק!! מחר טלפון לליברמן

תודה...להתראות בשמיים!!

למעלה