קורס יוגה
שאלה?

g a i a

New member
קורס יוגה../images/Emo108.gif שאלה?

התחלתי קורס יוגה למתחילים וכבר בשיעור הראשון המדריך הורה לנו לעמוד על הראש ולעשות עמידת נר. ניראה לי ממש לא לענין מבחינת ההגיון. אני רוצה לדעת עם תחושתי נכונה וממש לחפש לי מקום חדש. אשמח לקבל תשובה לחיזוק.

yogagirl

New member
../images/Emo8.gifשלום לך....!!!

תראי - דעתי מעט חלוקה בנושא - מצד אחד אם המורה נתן לכם פשוט "לחוות" בהרגשה שכל אחד יכול וצריך לעשות מה שהוא מרגיש איתו בנוח אז זה בסדר ...התנוחות שביצעתם הם "המלך והמלכה " של היוגה - אני קצת מגזימה אבל מנסה בעצם לומר שהחשיבות שלהם מרובה מבחינת יתרונותיהם לגוף ולנפש (כמובן) אני אישית לא הייתי מלמדת את התנוחות הללו בשיעור ראשון של מתחילים אלה אם כן הייתי רואה שרב האנשים נחשפו ליוגה בעבר ... אני חושבת שהם באמת תנוחות קצת יותר " פעלתניות" ואפילו יכולות להיות קצת מלחיצות למי שעושה יוגה בפעם הראשונה - אבל זה אני !!- תראי- יוגה זה יוגה ובמוקדם או במאוחר את תחשפי לכל התנוחות השונות - לכולם יש את יתרונותיהם - את חלקם תאהבי/תתחברי יותר/פחות אבל שורה תחתונה - תמיד תעשי רק מה שאת מרגישה איתו בנוח - לזרום עם הגוף ולהקשיב לו זהו כלל מס 1 !!! כוון שמאמץ יתר או חוסר מוכנות לביצוע תרגיל בצורה מלאה יכול להוביל בדיוק לתוצאה הפוכה ממה שאנו מנסים להשיג ביוגה ... בכל אופן יש גם מורים שונים ושיטות שונות - את יכולה לנסות שיעורים אחרים ולראות איך את מרגישה עם זה כי כל מורה מביא איתו משהו אחר לשיעורים שלו ... אני יכולה לספר לך ששיעור היוגה הראשון שלי היה איום ונורא - לא רציתי לשמוע יותר על יוגה - והיום אני מורה ליוגה ! אחרי שניסיתי מורים אחרים - מצאתי בסופו של דבר את הדרך טובה בשבילי .... תני לזה צאנס או שתנסי במקום אחר...והכי חשוב תעשי מה שאת יכולה לא למהר לשום מקום - כל דבר בא בזמן שלו .... נמסטה רוית טל

יוגי בר

New member
רוצה לשמוע הסבר יותר מפורט.

היי לך. גאיה וברוך בואך לפורום. אז ככה: 1. הסבר יותר מפורט(זה באמת חשוב לכולם) או.קי. התחלת קורס מתחילים. היכן ואצל מי זה לא מה שחשוב ואני מיד מבהיר את עצמי: מה זאת אומרת(ונעזוב לרגע את עניין השיעור הראשון) המדריך הורה לנו לעמוד על הראש ולעשות עמידת נר? האם בשימוש שלך במלה הורה, את מתכוונת שהוא הדגים לכם כיצד מתבצעת עמידת הראש, ואחר כך ביקש מכם לבצע. זאת הכוונה? ספרי ועדכני אותי. יוגה ובתוכם האסנות- התנוחות היא מדע מדוייק ורציני שאסור להורותו ו/או לעשותו באופן חפיפי. 2. עמידת הראש עמידת הראש- השירשהאסן. היא עמידה חשובה. אבל כגודל חשיבותה כך גודל הכנת התלמיד לעלייה נכונה לתנוחה המלאה. וקצרה היריעה מלפרט עד כמה חשובה ההכנה המנטלית וההדרכה בטכניקה הנכונה לביצוע התנוחה. ננסה בקצרה להסביר למה? א. בקורס מתחילים- עלייה לעמידת ראש של כל תלמיד חייבת- ואני מדגיש חייבת- להתבצע בעזרה ותמיכה אישית צמודה של המורה. לדעתי, ומתוך נסיוני -זה אסור אחרת. ב. שכן בעמידה זו- שיש לה מספר שלבים מובנה (8 במספר) עד להרמת הרגליים, ושלבי ביניים שחייב התלמיד לשלוט בהם הייטב הייטב לפני שעולים לעמידה ראש מלאה. ג. בעמידה ראש- באם אתה עולה בצורה לא נכונה. אתה יכול לפגוע ולגרום נזק לחוליות הצוואר שלך. חד וחלק. וכנ"ל גם בעמידת נר- הסרוואנגאסן 3. מסקנה. מן הכתוב לעייל את מגיעה מהר מאוד שאין מה למהר ולעשות עמידת ראש ו/או עמידת נר כבר מהפעם הראשונה. אבל... 4. ההגיון והתחושה. הגיון זה דבר אחד. ותחושה זה דבר שונה בתכלית. אם את נותנת להגיון(לשכל) להוליך אותך לקראת תחושה. את מגיעה למסקנה שכלית. והיא יכולה להיות שגוייה בתכלית לעומת זאת באם את "מתחברת" לתחושה הפנימית שלך, אינטואיטיבית את תרגישי מה נכון ומה לא נכון לעשותו. תקשיבי בעירנות לקול הפנימי שלך-ואין צ'אנס שתטעי. זכרי! ואני מצטט פה משפט חכם שקראתי: למרות שאת כרגע מתרגלת ולומדת בקבוצה, יוגה היתה ותהיה תמיד דבר אישי. שלך עם עצמך. וכך גם הכישלון ו/או ההצלחה שלך בתרגול. בהצלחה בדרך היוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

g a i a

New member
היי יוגי בר

בהמשך אני כבר הגעתי למסקנה שלי לגבי המורה שזה לא זה. הוא לא הדגים הוא רק הסביר בע"פ איך לשים את הידיים לפני העליה לעמידת ראש ונתן תמיכה עם הרגל. והמון תודה על תשומת הלב.

למעלה