קורס להשקעה בנדלן

אירית160

New member
קורס להשקעה בנדלן

אני מעונינת להתחיל להשקיע בנדלן
וראיי מספר קורסים
יבגני ואלעד
אייל וחיים
מכללת מגמות .
ועוד
אשמח לשמוע הצעתיכם.

לא הייתי באף קורס אבל טיפ קטן

התרחקי מאלו שמציגים עצמם כ"קוסמים".
השקעה בנדל"ן היא לטעמי השקעה טובה אשר מאפשרת
הגדלת ההון בצורה אטית על פני שנים.
קסמים על קניה בזול ומכירה ביוקר בגלל שרק אנו
חכמים וכל השאר לא מבינים כלום, הם לדעתי מקסם שווא.
בהצלחה,
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתה יעילה - http://bit.ly/rimonbook
תובנות בחינם לייעול המשכנתה שלכם: http://bit.ly/EffTovanot
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffNadlan
מערכת לתכנון משכנתה - http://bit.ly/morplanner
טלפון: 03-549-6611
&nbsp

בהמשך להודעתו של רימון

חשוב להבין שתחום הקורסים בנדל"ן הוא ענף כלכלי בפני עצמו.
לא כל מי שמלמד אותך באמת משקיע בנדל"ן, אל כל הסיפורים אמינים ונכונים.

לכולנו יש פנטזיה לעשות את "המכה", מי שמבטיח לך לעשות "מכה" להפוך למיליונרי/ית במהירות, מי שמנופף בכמות עסקאות ובסכומי כסף, צריך להיזהר.

תנסי לסנן את רעשי הרקע הללו, חפשי את המידע והידע האוטנתי לא את ההבטחות.

שיהיה בהצלחה,

גילוי נאות: אני גם מהתחום.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

or7474

New member
מומלץ ללמוד לבד

או בעזרת מכרים. כל הסיפורים על אקזיטים. נכון לעכשיו כמעט ולא רלוונטים.

fieten

New member
הכי טוב זה רוברט שמין

אתה תלמד קצת אנגלית ותצא עם פחות 50K שח. אולי עדיף ברליץ אם המטרה זה לימודי אנגלית

אוסיף את שני הסנט שלי

אני לא מכיר את הקורסים הנ"ל אבל אני קצת מכיר חברות ומשקיעים בכל מיני תחומים (והקצת נאמר בציניות רבה) ויכול להעיד שלמי שיש שיטה טובה ומוכחת לעשות כסף הוא לא מעוניין להפיץ אותה. להיפך, האנשים האלה משקיעים הרבה מאד זמן, אנרגיה וכסף כדי להגן על הIP שלהם.

בלי קשר, אני יודע מניסיון של חברים ובמידה מסויימת גם ניסיון אישי, שבהחלט ניתן להרוויח מקניה ומכירה של נכס. אני מכיר אנשים שזה העיסוק המרכזי שלהם. גם אני אישית הרווחתי סכום יפה מעיסקת נדלן מבוצעת נכון. לא התכוונתי להשקיע אלא לגור באותו נכס בעצמי. אולם מכל מיני סיבות התברר לי שכדאי לי לגור במקום אחר. הנכס האמור נמכר כעבור שנה וחצי במחיר שגם אחרי המיסים מגלם רווח נאה מאד-מאד. כך שאני בהחלט יכול לראות איך אנשים מתפרנסים ואולי אף מתעשרים מזה.

שמשך עשור המחירים עולים כל שנה 10% מטבע הדברים

אפשר להרוויח מרכישה ומכירה לאחר שנה-שנתיים.
בשביל זה לא צריך קורס או ידע, רק המשך מגמה כללית.
&nbsp
בהערת אגב וללא קשר אליך. בדרך כלל כשאנשים
מספרים על רווח שעשו הם מדברים על מחיר רכישה ומחיר מכירה.
מעטים מחשבים למשל את סך הריבית ששילמו בתקופה זו
ומפחיתים אותה מהרווח.
&nbsp

כשיש 8% מס רכישה + עלויות נלוות של כ- 2.5%

נדרשת עליית מחירים ממש רצינית כדי להרוויח רק מהמגמה. או שכשלת באזהרה שלך עצמך ושכחת מהלויות הנלוות?

בכל מקרה, אין לי שום עניין לשכנע אף אחד בכלום. המידע מובא על בסיס take it or leave it. מאמין, סבבה. לא מאמין אז גם סבבה מבחינתי.

mulcha

New member
עצם הרצון של אנשי רגילים עמך ישראל (בלי הגנאי המיוחס לביטוי)

להתחיל להיות "משקיעי נדל"ן" זה ביטוי לבועת הנדלן שיש פה על משקל האמרות המפורסמות מהסוג של "כשנהג המונית שואל באיזו מניה להשקיע, זה הזמן לצאת מהשוק" וכיו"ב.

אכן, יש משקיעי נדלן שיוכלו להרוויח בשוק עולה, מדשדש או יורד. מדובר באנשי מקצוע שכבר עברו אי אילו דברים בחיים, הרוויחו וגם הפסידו, ויודעים לזהות עסקה טובה. מי שחושב שהוא יכול התעשר מ"קורס" הוא לדעתי תמים מאוד שיכול להרוויח, אבל גם ואולי בעיקר להפסיד את התחתונים, בוודאי כשהשקעה בנדלן דורשת בדרך כלל מינוף.

אולי לא הייתי מנסח את זה ככה אבל אני מסכים עם רוח הדברים

צריך לשים בפרופורציה גם את פוטנציאל ההפסד. זה לא שמישהו יפסיד את כל כספו. משקיע סביר שמקבל החלטות סבירות לא יכול להפסיד הרבה. כלומר, בגלל שבנדל"ן מתעסקים בסכומים גדולים, אז גם הפסד של 1-2% אלה הפסדים מורגשים. אבל לא משהו שיכול להביא משקיע לפשיטת רגל.

במקרה הפרטי שלי, בלי ידע רב בנדל"ן אבל עם הפעלת היגיון בריא ושכל ישר הרווחתי כמעט 200K ₪ נטו, אחרי מיסים, עלויות נלוות וכו'. זה בהחלט עושה תיאבון לעוד אבל העיסוק העיקרי שלי יותר רווחי מזה כך שאני בינתיים מטפח את זה בגדר "תחביב" בלבד.

נראה לי שכתבתי נגד ניסיון רווח באופן כזה אך אולי לא בצורה

מספיק ברורה.
אהיה ברור יותר - מי שמלמד אותך בקורס כזה אחר
על רווחי עתק באמצעות קניה בזול ומכירה ביוקר, כדאי לשאול אותו
מה יקרה למצטרף שירכוש לפני ירידת מחיר של 10%?
ספקולציה פועלת תמיד לשני הכיוונים.

אירית160

New member
אין כדור קסם

מדברכם הבנתי
לא להאמין לקוסמים . אבל אם אני מתעקשת ללכת לקורס כדאי לקורס עם סילבוס ברור ויש מי שממליץ עליו.

AlonAro

New member
נכון אבל יש כללים לעסקת אקזיט

בעסקת אקזיט אתה קונה את הנכס ב10%-20% אחוז מתחת למחיר השוק, ואמור להיות מוכן למכור אותה כעבור 3 חודשים-18 חודשים.
כמובן שיש גם עסקאות שבהן אתה מחכה יותר עם הנכס ומחכה לעליית ערך שלא נגרמת ישירות מפעולה שלך כמו תמא 38 על כל סוגיה, עליית ערך של האיזור עקב בניית מרכז חדש וכו'.
אך ירידת מחיר של 10% לעולם לא התרחשה בתוך שנה, ובמידה שכן ואני טועה אתה בכל מקרה רכשת את הנכס בלפחות 10% מתחת למחיר השוק כך שמעבר להוצאות שלך על הרכישה ההפסד לא יגרום לך לפשוט רגל.
כמובן שיכולים לקרות מקרים כמו הוצאות לא צפויות והנכס לא ימכר במחיר שרצינו אך את זה מונעים על ידי שיעורי בית מקיפים על הנכס, ולא קונים את הנכס העשירי שרואים אלא את ה50 וה60 ויותר.

למעלה