קורס לטכניקות מגע לשיקום מפציעות ספורט

קורס לטכניקות מגע לשיקום מפציעות ספורט

שלום לכל חברי הפורום, שמי תום ואני חבר בפורום עיסוי ותרפיית המסאז'. אני מטפל קליני בכיר בעיסוי שיקומי אורטופדיה סינית, רפואי, רפואה סינית, תאילנדי, toksen, yamkhang, טווינא ושיטות נוספות. מרצה בבתי ספר ואוניברסיטאות בארץ בתחום זה. עוד שבוע וחצי אני מלמד קורס חדש- "שיקום מפציעות ספורט" הקורס הינו במסגרת בית ספר שיאים וברושים- מועדון הספורט, אוני' ת"א. כיוון שאני חושב שהקורס יכול לתת למאמני כושר כלים רבים במגע אשר יכולים לשדרג את האימונים תוך מתן פתרונות במגע, קיבלתי אישור ממנהל הפורום להעלות את התוכן על הקורס. הקורס מיועד למאמני כושר ומדריכים בענפי הספורט השונים וכן לבוגרי טכניקות מגע שונות. לכן הקורס בנוי במסגרת שונה מקורסי מגע רגילים ומתמקד בפתולוגיות ספורט ובטכניקות קצרות ויעילות לטיפול מיידי. נושאי הלימוד: Trigger point- שיטה זו עוסקת בתהליך היווצרות נקודות מעוררות כאב, אשר מתפתחות בשרירים וגרומות לכאב רב באזורים שונים או בשריר עצמו, ע"י למידת זיהוי הנקודות, מיקומן, מיפוי אזורי הכאב וטכניקות טיפול מגוונות בנקודות אלו. תוך שימוש בטכניקות העיסוי לשריר, אנו משחררים את אותן הנקודות ומקלים עד סילוק הכאב לחלוטין, תוך שיקום פעילות השריר.הטיפול בנקודות אלו כולל לימוד של טכניקות לחיצה, פריטה, מתיחות תוך שפעול הנקודה ואקטבציה. טכניקות עיסוי- נלמדות לפי שרירים עיקריים בכל אזורי הגוף בדגש על טיפול מקומי בשריר הנפגע, ביעילות גבוהה, תוך התמקדות המביאה לתוצאות מיידיות ושיפור ניכר. בדיקות שרירים- בדיקות שונות לזיהוי מקור הכאב. פתולוגיות- הכרת הפתולוגיות האופייניות לפציעות ספורט ופגיעות אורטופדיות נוספות הנפוצות בקהילה. מעבר לפציעות שריר ומפרקי תנועה עיקריים נעסוק גם בפתולוגיות נפוצות באזורי גוף נוספים כגון- מע' העיכול, בלט ופריצת דיסק, מיגרנות, שחיקת לסתות, פציאליס, כאבים סיאטיים ועוד. היבטים רגשיים- במסלול נעסוק גם בהקשר הרגשי שיש לכל אזור גוף, שכן לעיתים רבות נמצא קשר בין אזורי הפגיעה הפיזית, לתהליכים הרגשיים שעובר המטופל הקורס ברמה גבוהה מאוד וכולל חומר מקצועי רב, לבוגרי המסלול מוענקת תעודה תעודת מטפל בטכניקות שיקום מפציעות ספורט מטעם קמפוס ברושים וקמפוס שיאים, בתיה"ס להסמכות והכשרות במועדון הספורט, אוניברסיטת תל אביב. להלן הקישור, http://www.siim.org.il/home/artdetails.aspx?mCatID=27464&artID=7394 יחודו של הקורס למאמני הכושר הוא היכולת להרחיב את ארגז הכלים של המאמנים בהבנה של מע' היציבה, זיהוי מקורות הכאב לפי השרירים המעורבים והיכולת לטפל במקור הכאב ולהביא להקלה עד סילוק הכאב. אשמח לענות על שאלות לגבי הקורס ותחום המגע בכלל. בברכה, תום

למעלה