לאנשים עם פוטנציאל להשתלב בשוק העבודה, בעלי אופק תעסוקתי בתחום.
מצ"ב פירוט התכנים.. מה דעתכם?
- ללא רקע טכנולוגי אשר מעוניינים לעשות את הצעד הראשון למערב למפתחי תוכנה.
- השכלה 12 שנות לימוד, אנגלית ברמת 4 יח' – חובה , מתמטיקה 3- 4 יח
צורך הענין המדינה סגרה קורסי איפור וטבחות! היית מאמין ?!
חלק מהקורסים שם הגיוניים. ניהול קמפיין PPC זה מקצוע שלא הרבה יודעים לעשות וזה בעיקר כשרון ולימוד עצמי. קורס בסיסי בתור התחלה יכול לעזור ולמי שיש קצת כשרון זה מקצוע לא רע. זה קצת כמו קורס בתיווך נדל"ן. ניהול רשתות CCNA לפחות נותן לך הסמכה של סיסקו. זה נכון שלא יחכו לך בסוף הקורס מראיינים נלהבים אבל זו הסמכה שיכולה לעזור בשלל תפקידי IT למי שנכנס לתחום. רוב אנשיי הIT שאני מכיר הם בעלי הסמכות מהסוג הזה.צורך הענין המדינה סגרה קורסי איפור וטבחות! היית מאמין ?!
השאלה היא בגדול האם תחום ה"היי טק" בהכרח מוגבל רק לתכנות.צריך להיות בור מוחלט בשביל לחשוב שלדבר הזה יש קשר לעולם ההייטק. מה לומדים בתום ה"תיכנות"? לכתוב תרשימי זרימה.
זה קורס העשרה שנועד להעביר את הזמן, ולהעביר כסף מתקציב המדינה לחברת sqlink. אין לזה שום קשר לשוק העבודה, בשום מקצוע.
האם כל אחד באמת יכול ללמוד לתכנת?בשביל מה מתמטיקה? בתכנות לא צריך מתמטיקה בכלל. סתם מערימים דרישות מיותרות שמגבילות את קהל הפונים. גם 12 שנות לימוד לא צריך, ברצינות. אני בניתי תוכנות בגיל 10-11, בלי שום 12 שנות לימוד. אנגלית צריך אמנם אבל ברמה ממש, ממש בסיסית. שפות תכנות מכילות מילים באנגלית אבל מעט ואפשר ללמוד את הפירוש שלהן תוך כדי.
כל מי שרוצה יכול ללמוד לתכנת, גם ילדים בני 10. אולי גם צעירים יותר.
תחום ה"הייטק" ממש לא מוגבל רק לתיכנות - אבל ה"קורס" שהובא למעלה אינו קורס מקצועי רלוונטי לשום מקצוע שאני מכיר, בין אם בתעשיית ההייטק, או בתעשיות אחרות. הוא לא רלוונטי לתיכנות, לא לבדיקות, לא ל-IT, לא לניהול, לא לניהול מוצר, לא לתמיכה טכנית, לא לאדמיניסטרציה, לא למכירות, לא לשיווק, לא......השאלה היא בגדול האם תחום ה"היי טק" בהכרח מוגבל רק לתכנות.
אני מכירה מישהו (בן שלושים וקצת, עם תואר בקולנוע) שלפני כמה שנים עשה קורס קיו איי של כמה חודשים באחת מחברות ההדרכה המוכרות. הוא הצליח למצוא עבודה באופן עצמאי די מהר אחרי הקורס, וגם הצליח מאז להחליף עבודה די בקלות. נכון שהוא לא מתכנת - אבל הוא בהחלט חלק מ"עולם ההיי טק". באותה מידה, אני מניחה שאפשר בחלק ממקצועות ה IT וה Dev Ops לעבור קורס רציני ובכך להשתלב בתפקידים הללו.
אין קשר למתמטיקה. גם אני לא הסתדרתי עם מתמטיקה מעולם, אפילו לא עם אלגברה (אני בעצם לא בטוח מה ההבדל), ולמעשה אני מתקשה עם לוח הכפל.האם כל אחד באמת יכול ללמוד לתכנת?
כשאני למדתי לתואר ראשון באוניברסיטת באר שבע, האוניברסיטה החליטה לשנות את תנאי הקבלה שלה: במקום לקבל את X האנשים עם שקלול הבגרות והפסיכומטרי הכי גבוה, היא הסכימה לקבל אנשים בתנאים קצת חריגים שהראו על כשרון. למשל מועמד שהצליח לקבל ציון גבוה בפסיכומטרי אבל ממוצע הבגרות שלו היה נמוך כי בתיכון לא היה בראש שלו ללמוד, או מישהו שבבגרות הממוצע שלו לא היה משהו אבל היו לו ציונים גבוהים במקצועות ריאליים שהוא למד ברמה של חמש יחידות. הסינון נעשה על פי הממוצע של סוף השנה הראשונה של התואר, כשמי שלא התקבל יכול היה להמשיך לתואר ראשון במתמטיקה - או לנסות לשפר ציונים ולנסות להתקבל שוב אחרי שנה שניה (וללמוד שנה נוספת לתואר).
ברוב המקרים ההימור הזה הצליח, אבל אחת החברות היתה מישהי שממש לא הסתדרה עם מתמטיקה בתיכון, אבל באיזשהו אבחון פסיכומטרי משום מה גילו שיש לה יכולות בתחום, ואיכשהו היא עמדה בתנאי הסף של התואר. והיא בזבזה שנה שלמה של שכר לימוד ומחיה רק כדי לגלות שאין לה שום כשרון בסיסי לתחום, כולל קושי מאוד גדול להסתדר עם תרגילים של הקורס הראשוני למדעי המחשב שהיה לנו בסמסטר הראשון.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.