קורס מדריכות בוינגייט :)

daksha2

New member
קורס מדריכות בוינגייט :)

מישהי עוד הולכת השנה? למישהי יש טיפים למבחנים? או סתם רוצה לחלוק קצת חוויות מהקורס שעשתה בעצמה?

אמא לה3

New member
מתי המבחנים?

הם לא אמורים היו להיות בפסח? את הקורס מדריכות אני עשיתי בהנהגתה של אגנס קלטי... זו היתה חוויה של פעם בחיים, כייף גדול, במיוחד להכיר המון בנות מכל הארץ...ממה שאני זוכרת, עשינו חיים שם ודי הרגשנו שאנחנו על גג העולם, מין חבורה של ילדות שבאו לעשות חיים ולהתעמל.... כמובן שבזמנו (לפני מיליון ושתיים שנה) היה רק קורס אחד, פעם בשנה ולא כמה קורסים כמו שיש היום! לכי לקורס ותעשי המון חיים!!!

שנינה113

New member
אז ככה

אני עברתי את הקורס ב2008 לפני שנתיים יש לי המון מה להגיד עליו, דברים טובים ופחות אם את רוצה אני יכולה לספר לך במסנ' \ במייל אבל מעדיפה שלא כאן

אמא לה3

New member
במשך השנים היו

נשמעו הרבה פעמים ביקורות על קורסי המדריכים, במיוחד על זה שבוינגייט מטעם בית הספר למאמנים ומדריכים, חלקן הגדול של הביקורות נבעו דוקא מזה שהקורס מתרכז בעיקר בהתעמלות התחרותית והיתה דרישה מצד מנהלי הקורס לדעת לעבוד על מכשירים ועם מכשירים, הביקורת נבעה מכך שרב המשתתפות דוקא לא הגיעו מההתעמלות מכשירים אלא יותר מחוגים בהם לא היו מכשירים, בעוד ענף האקרובטיקה והנבחרות הייצוגיות גדל (בהם אין צורך לעבוד על מכשירים כלל או לאמן עליהם), בנות כמעט שלא התקבלו לקורסים. בשנים האחרונות רואים יותר ויותר קורסים הפונים דוקא לקהל המתעמלות העממיות, כאלה שהתעמלו באקרובטיקה או בחוגים רגילים. לדעתי, מצד אחד זה מצויין, ליותר ויותר בנות נפתחה הדרך להדרכה והמשך התמקצעות בענף בעוד שעדיין קיים הקורס להתעמלות מכשירים. כן הייתי משנה/מוסיפה תכנים בקורס הקיים (אבל זאת לא הנק' כאן...) אני חושבת שהקורס ובכלל, העבודה בהדרכה מסוג זה, זה יתרון עצום לנערות בהדרכה ובחיים בכלל! לדקשה - תצליחי מתוקה בקורס ותשתדלי להנות מכל רגע.

Tammie

New member
אני עשיתי קורס ב- 2006

אבל לא את הקורס של וינגייט אלא את הקורס של חגית דיסקין באקרובטיקה. אני לא יכולה להגיד שהיה מדהים, אבל למען האמת זה היה פשוט חודש מזעזע מהמון כיוונים- זה היה בדיוק במלחמת לבנון השנייה, אבא שלי עבר באותם ימים ניתוח, עשיתי תאונה עם האוטו ודודה של אמא שלי (שהייתה הנצר האחרון לדור שלה) נפטרה. בקיצור, היה לי חודש לא פשוט בכלל. אני חושבת שאם הייתי צריכה לעבור את הקורס שוב בתנאים יותר טובים הייתי נהנית יותר.....

daksha2

New member
מה זאת אומרת?

מה זאת אומרת לא את הקורס של וינגייט אלא את הקורס של חגית דיסקין באקרובטיקה? עד כמה שהבנתי את הקורס בוינגייט גם מרכזת חגית דיסקין...

Tammie

New member
קצת סדר :)

יש את הקורס מכשירים בוינגייט שאם אני לא טועה כיום מרכזת אותו איילת אורלי. ויש את הקורס של אקרובטיקה במכללת וינגייט ואותו מרכזת חגית דיסקין.

daksha2

New member
אז מה עדיף, בעצם?

הבנתי. העניין הוא, שאצלנו החוג מתמקד באקרובטיקה, אבל כולן הולכות לקורס מכשירים בוינגייט של איילת אורלי (למיטב הבנתי יש בו גם התעסקות באקרובטיקה...) מישהי יכולה לפרט?

Tammie

New member
בזה אני לא יכולה לעזור לך...

אני חושבת שזה תלוי בעיקר במה את רוצה מהקורס. אני אישית די התאכזבתי מהקורס, אבל היינו המחזור הראשון והבנתי שמאז הוא ממש השתפר. אבל בכל מקרה- אני הייתי מעדיפה לעשות קורס של מכשירים.

אמא לה3

New member
בכללי

הקורס של בית ספר למאמנים בוינגייט, מרכזת אותו איילת אורלי, נועד להכשרת מתעמלות להדרכה בהתעמלות התחרותי, מכאן שהמבחני קבלה נערכים גם על המכשירים. נוצר מצב, שרב הבנות הגיעו מחוגים שלא היו בהם מכשירים וכך הן לא התקבלו לקורס. נפתח קורס נוסף, הפעם דרך המכללה (גם בוינגייט), וזה הקורס באקרובטיקה, עבור כל הבנות שעסקו באקרובטיקה ולא במכשירים, זה הקורס אותו מרכזת חגית דיסקין. מה שכן, היום שוב רואים יותר בנות שמצטרפות לקורס של איילת מכיוון שהיום כבר קיימים אימוני בוגרים באולמות עם מכשירים (וינגייט/הדר יוסף) כך שלבנות יש את האפשרות להתנסות במכשירים.

זה לא מדוייק

כתבת שרוב הבנות שבאות מחוגים שאין מכשירים לא התקבלו לקורס. לא ברור על סמך מה כתבת, האם יש בידייך נתונים מהימנים, או שאת אומרת מתוך שמועות על בנות שאת מכירה/לא מכירה ולא התקבלו לקורס. לבנות שלא התעמלו מעולם על מכשירים, יש בעיה. יש כאלה שלא מתקבלות. בניגוד לכך, לשאר קורסי המדריכים (של המכללה, מטעם חגית דיסקין, של גבעת וושינגטון מטעם לילך תדמור) כמעט כל אחת מתקבלת. ועדין, יש בנות, לא מעטות, שלא עשו מכשירים וכן התקבלו לקורס מדריכות התעמלות מכשירים מטעם מכון וינגייט בריכוזה של איילת אורלי/מיכל קוסטרינסקי או מירב שניידר. בקורס הזה מחפשים בנות בעלות בסיס חזק וטוב בהתעמלות, הן מהבחינה הפיזית-גופנית והן מבחינת ההבנה של עקרונות הענף. בנות מסוג זה ניתן למצוא באקרובטיקה, והיום מספר לא מבוטל של בנות כאלה כן עוברות את הקורס הנ"ל.

chuch1

New member
מעולם

לא התעמלתי על מקבילים, קורה, סוס וכו''' והתקבלתי לקורס של איילת אורלי. היינו צריכים במבחני הקבלה לבצע עליית סבב, ועוד כמה תרגילים על הבד התחתון ומה שעשיתי זה - התאמנתי על מתח שהיה באולם וצדיק אחד בסדום הצליח להתקין אותו. לגבי קורה, היינו צריכים (במבחני הקבלה) לעשות הליכה, פירואט ,גלגלון ועמידת ידיים, מה שעשיתי- הפכתי ספסל והתאמנתי עליו, כמובן שהוא צר יותר אבל את המושג הכללי קיבלתי יופי, סוסו קפיצות? ארגז ומקפצה נותנים בדיוק את אותו אפקט. אז הדבר היחידי שהיה צריך זה תעוזה לבצע את כל התרגילים במבחנים על אמת ועל המכשיר האמיתי. :) את המבחנים התאורטיים על הנייר- מי שיש לה הבנה וראייה מתאימה להתעמלות ולהדרכה- תעבור גם בלי נסיון פיזי, גם את המבחנים הפיזים כל אחת יכולה לעבור, גם כאלו שאין להם באולם את כל התנאים, מספיק הרצון . בקורס עצמו- הם יצאו מנקודת הנחה שכולם באים מדף חלק ולכן לימדו אותנו על כל מכשיר מהבסיס של הבסיס כך שגם המתעמלות והמתעמלים שהגיעו מאולמות "מתוקתקים" היו צריכים להעזר בסבלנות וללמוד ולהכיר מההתחלה כל מכשיר ומכשיר...

chuch1

New member
וואיי

אני את שלי עברתי כבר לפני 10 שנים... אני זוכרת גם את הכיף וגם את הקטעים הפחות כייפים אבל מה שכן- אין כמו לחוות חודש אינטנסיבי של אימונים ולימודים שכולם קשורים לדבר הכי יפה ומעניין (בעיניי) בעולם!!! :):):):) בהצלחה!!!

נעממהה

New member
גם אני עשיתי ב-2008

אבל לא בווינגייט אלא בגבעת ווישינגטון. הייתה חוויה מטורפת!!!!!!!!!! ומאוד מאוד מאוד מועילה. אז נכון שלא היה לנו משטח קרקע אמיתי כמו בווינגיט, אבל הסתדרנו טוב מאוד בלי. אגב הביקורת על הקורס של ווינגיט, נראה לי שהקורס בגבעת ווישנגטון התחיל משם- רצו ליצור תחליף. אם מישהי רוצה פרטים לא אכפת לי לתת.

orelushg

New member
אני גם עשיתי ../images/Emo13.gif ב- 2009...

הייי גמאני עשיתי אבל בגבעת וושינגטון... היה מטורף!!!!!! כמו שנעמה אמרה - אמנם אין משטח קרקע וכאלה, אבל זה לא מנע מהקורס להיות מעולה!!! באמת... טוב, חוצמזה שלילך תדמור מעבירה אותו
אם תרצו פרטים - בכייף :)

נטע104

New member
אני עשיתי

את של חגית דיסקין שנה שעברה היה מעולה! מעולה! מעולה! מומלץ..

למעלה