קורס מדריכים בוינגייט

Xx ofek xX

New member
קורס מדריכים בוינגייט

מישהו יודע אם צריך להיות מעל גיל 16 או שמספיק להיות בשנת לידה של גיל 16 ?

FIRES SHADOW

New member
כשעשיתי קורס מדריכים

(וזה היה לפני כמה שנים טובות) ומעדויות של כאלה שעשו לאחרונה- יש גם בני 14 בקורסי קיץ (בוינגייט).

bonbon27

New member
חוק הספורט ומנהל הספורט

בחוק הספורט מצויין כי מדריך בספורט התחרותי יכול להיות אדם שמלאו לו 16 ובספורט העממי (ח. כושר ואירובי) למי שמלאו 17) ...בעקרון מנהל הספורט בתבחינים שלו קבע כי הגיל הקובע הינו גיל התלמיד ביום תחילת הקורס ולא בסיומו. כיום מנהל הספורט הינו הגוף המבקר את הקורסים הפועלים בבתי הספר השונים והוא מבצע אכיפה ובדיקה...בכל קורס ניתן להכניס אחוז מצומצם מאוד של חריגים שאינם עומדים בקרטיריוני הסף ואם תכללי באותו אחוז אזי בהצלחה!!! :)

למען הדיוק

הכוונה היא לא לספורט תחרותי וספורט עממי, אלא לענף ספורט תחרותי או ענף ספורט עממי. למשל התעמלות היא ענף תחרותי, אבל גם בחוג התעמלות עממי אפשר להיות מדריך מגיל 16. בנוסף, מהשלוש שנים האחרונות, חריג שנכנס לקורס מדריכים כחריג, יקבל את התעודה רק כשיהיה בן 16.

פעם, עד לפני 3 שנים

לפי החוק אפשר היה לעבור קורס מדריכים מגיל 16, חוץ מהתעמלות, שהייתה ענף יוצא דופן, ובו היה אפשר לעבור קורס מגיל 15. ואז היו מכניסים גם בגיל 14 באופן "חריג" (קרה כמעט כל שנה). היום שינו את זה, ובכל הענפים הספורטיביים כולל התעמלות אפשר לקבל תעודה מגיל 16, להיכנס כחריג לקורס לפני גיל 16 (למשל גיל 15, אבל 14 כבר לא) אבל את התעודה עצמה מקבלים בדואר בגיל 16, או שהתעודה בתוקף רק מגיל 16.

מספיק שנת לידה, אבל

לפי מה שאני הבנתי, אפשר לעשות קורס מדריכות גם אם לא מלאו לך 16, אבל את התעודה תקבלי רק שתהיי בת 16.

bonbon27

New member
לא מדוייק בעליל

התבחינים שונו, חודדו וההבדל הינו בין ספורט תחרותי לספורט עממי (בעבר היה הבדל בין ספורט קבוצתי לספורט יחידני) ממש כמו שציינתי בהודעתי. חוק הספורט מתייחס לאימון במסגרות תחרותיות בלבד ואין לו כל התייחסות לספורט עממי. מכיוון שהנהלים חודדו בתי הספר אמורים לפעול על פיהם וכתוב במפורש כי התלמיד יהיה בן 16 ביום פתיחת הקורס. את יכולה להכנס לאתר מנהל הספורט ולצפות בתבחינים שם.

לא הבנתי אותך

מה לא מדוייק במה שכתבתי? אני אמרתי שיש הבדל בין ענף ספורט תחרותי (כגון התעמלות, ג'ודו, שחייה, כדורסל) לבין ענף ספורט עממי (חדר כושר, אירובי ועיצוב הגוף, ספינינג, יוגה), כשבראשון אפשר להדריך מגיל 16 ובשני מגיל 17.

bonbon27

New member
שתי נקודות לא מדוייקות

הראשונה היא שחוק הספורט מתייחס לספורט תחרותי ומסגרת תחרותית לאימון, כלומר מי שמדריך במסגרת תחרותית מחוייב בתעודה. אין כל התייחסות בחוק למי שמדריך מסגרות של חוגים וקבוצות עממיות לא משנה באיזה סוכ=ג של ספורט והנקודה השניה מתייחסת לגיל, חובה להיות בן 16 או בן 17 ביום תחילת הקורס ולא רק בשנה של הקורס...ההתייחסות היחידה של החוק בהיבט העממי הינה לאימון בחדר כושר או אימון אירובי-סטודיו...אין כל התייחסות למסגרת עממית אחרת.

אתה צודק

והשינוי נובע מאכיפת חוקי משרד העבודה והם שאסור להעסיק עובד שטרם מלאו לא 16 מותר להעסיק מדריכים בני 15 אך ורק בחופשת הקיץ ובתנאי שהוציאו אישור לכך. זו הסיבה בגללה שונו החוקים. לכן לא מקבלים יותר לקורס מי שטרם מלאו לו 16 ביום פתיחת הקורס.

העסקת בני נוער בחופשת הקיץ

אשר הוציאו אישור עבודה מיוחד, אפשרית מגיל 14, לפי מה שאני יודעת

מפרידים בין הקורס לבין התעודה

לפי מה שאני הבנתי, אפשר לעשות קורס גם לפני יום הולדת 16, אבל לקבל את התעודה רק בגיל 16. לגבי מסגרת עממית, נקודה נוספת היא, שיש קורס "מדריך כושר גופני" כשבפועל לומדים בו אימון בחדר כושר (אך לא רק, אלא גם תרגילים ללא מכשירים כלל), ועם התעודה הזו, מבחינה חוקית אפשר לאמן כל דבר שאינו תחרותי, כולל כדורסל בחוג עממי והתעמלות עממית. [התירוץ הוא שזה כביכול נחשב לכושר גופני, כלומר אני יכולה לטעון שאני מאמנת כושר גופני באמצעות ביצוע עמידת ידיים על קורה וכיו'ב] היו על כך כמה עתירות משפטיות, וויכוחים של שנים, שלמיטב ידיעתי לא הצליחו והפינה הזו נשארה פתוחה...

bonbon27

New member
מתוך דרישות מינהל הספורט כפי שמתפרסמות באתר

דרישות לגבי המועמדים לקורס: ג. המועמדים עומדים בדרישות הקבלה שלהלן : .1 בענפי הספורט התחרותיים - המועמד הינו מי שמלאו לו 16 שנים ובעל רקע וניסיון בענף והשתתף במשך 5 שנים לפחות בפעילות במסגרת האיגוד/התאחדות בענף הספורט התחרותי. .2 בענפי הספורט הלא תחרותיים )כגון: כושר גופני ובריאות,מחול אירובי וכד'( - המועמד הינו מי שמלאו לו 17 שנה והינו בעל רקע של 5 שנים בענף הספורט. .3 על המועמד לעמוד בהצלחה בבחינות מיון עיוניות ומעשיות שלא יפחתו ברמתן מדרישות הסף אשר קבע מינהל הספורט באמצעות וועדת הדרכה עליונה וועדת ההכרה. .4 בעלי אישור רפואי, המאשר לאחר קיום בירור רפואי המתאים לדרישות הקורס, כי מצבו הרפואי של התלמיד אינו מונע ממנו מלהשתתף בקורס נועה לגבי הנקודה שכתבת אודות אימון בחוג עממי באמצעות תעודת מדריך חדר כושר השאלה הינה מורכבת ופילוסופית עד מאוד, מכיוון שהתעודה של מדריך מועדוני בריאות וכושר מאפשרת למדריך לעבוד בחדר כושר ו...האם אולם התעמלות הכולל מכשירי התעמלות הינו חדר כושר? מהו חדר כושר? זו שאלה מורכבת בפני עצמה. מבחינה ביטוחית חייב אותו מדריך להיות עם תעודה גם אם הוא עובד במסגרות עממית וקשה לי להאמין כי חברת ביטוח תבטח את המתעמלים/ המדריך אם אין לו תעודה. ברגע שיש לו תעודה אזי החברה פחות מתעניינת בהכשרה עצמה ומחפשת את הקו המחבר לעולם התוכן של הספורט בפועל את מוזמנת לקרוא את החוק ושוב אין שום דרישה בספורט העממי להיות בעל תעודת הדרכה, החוק מתייחס אך ורק למסגרות תחרותיות...מוזר? הזוי? בעיקר מורכב מאוד...

כמו שאמרתי

ההבדלה היא בין ענף ספורט תחרותי לבין ענף ספורט לא תחרותי, ולא בין ספורט תחרותי לספורט לא תחרותי. כל ההפרדה הזו נובעת לדעתי מסעיף אחר בחוק, אשר קובע שמדריך בענף ספורט תחרותי אסור לו לאמן לבד ילדים מעל גיל 8, ואסור לו לאמן בכלל ספורטאים ברמה בינלאומית. לעומת ספורט לא תחרותי, ששם מדריך יכול לאמן לבד כל סוג של אוכלוסייה, לבד. לכן הוא צריך להיות בוגר יותר. לגבי הנושא השני, יש תעודה שנקראת "מדריך אימון גופני" (או משהו כזה), ולאו דווקא מדריך חדר כושר, ובאמצעות תעודה זו כביכול ניתן להדריך כל דבר כמעט. לטעמי זאת פירצה בחוק, שעדין לא נסגרה. אבל בפועל, אני לא חושבת שיש הרבה אנשים שעשו תעודת מדריך אימון גופני ומאמנים באמצעותה התעמלות מכשירים. אולי מקסימום מדריכים כעוזרים, אבל מה הסיכוי שבעל תעודת אימון גופני יחליט לפתוח חוג התעמלות עצמאי שיצליח ויירשמו אליו הרבה ילדים.

למעלה