קורס מדריכי יוגה - איפה לעשות?

EmmaLi

New member
קורס מדריכי יוגה - איפה לעשות?

מישהו אולי יודע איפה כדאי לעשות קורס מדריכי יוגה בארץ? אני מחפשת ומשום מה מוצאת רק בהולמס פלייס.

בווינגיט, סמינר הקיבוצים.....

בוקר טוב. האמת שיש די הרבה מקומות.... בווינגיט יש שתי אופציות. בסמינר הקיבוצים. במרכזי היוגה הפרטים: במשכן היוגה - אשטנגה. פסי פייג בחיפה. ניסים אור ים. ועוד הרבה....

anatina

New member
וגם במרכז פראנה ליוגה

וגם אצל ענת צחור, ויש עוד אפשר לראות את המקומות המוכרים ע"י ארגון מורי היוגה להכשרת מדריכים באתר ארגון מורי היוגה www.isyoga.co.il

לקשמי

New member
../images/Emo45.gif

אכן, מתקיים השנה קורס מורי יוגה של שיבננדה בארץ. הקורס יימשך מאמצע אוקטובר עד אמצע נובמבר. כרגע עוד אין פרטים מלאים על הקורס, ממליצה לך להתקשר ולברר בחודש הקרוב.

yogagirl

New member
זה נשמע הגיוני ללמוד חודש וללמד?

נשמע לי ממש לא הגיוני ....ללמוד קורס של חודש ולהיות מוגדר כמדריך יוגה ...זה יכול להיות אחלה להעמיק את התרגול האישי אבל לדעתי צריך קורס מקיף של יוגה על כל רבדיה...וזמן "עיכול" של הדבריםפיזית ומנטלית לפני שיוצאים ללמד...זו דעתי ... באהבה רוית טל

לקשמי

New member
עדיין לא עשיתי את הקורס

אבל ממה ששמעתי והבנתי, מדובר בקורס מאוד אינטנסיבי. נכון, הוא נמשך חודש, אבל בתוך החודש הזה לומדים את היוגה במשך 24 שעות. זה אומר פשוט לחיות את היוגה על כל המשתמע מכך. החומר שנלמד בקורס הוא לא של חודש. סוואמי וישנו דיבננדה (התלמיד של סוואמי שיבננדה, אשר הפיץ את היוגה במערב) תכנן את הקורס כך שבתוך החודש הזה מוכנס חומר של 12 שנה, כפי שהוא נלמד בהודו. כבר שמעתי מישהו שאמר: כשאתה מסיים את הקורס הזה, אתה לא יודע אם למדת חודש או 12 שנה. כאמור, אני טרם עשיתי את הקורס אז אני לא יכולה לדבר מניסיון אישי. אבל אני מאמינה שמדובר בקורס שנותן המון, לא רק ברמה האישית, אלא גם מבחינת יכולת ההוראה.

יוגי בר

New member
על מהות הלימוד היוגי

היי רוית אז ככה: 1. עקרון המורה אף אחד לא יכול ללמד אותך להיות מורה. בכל תחום ובטח בלימוד יוגה. אם אין לך את זה(להיות מורה) אין לך את זה. ואם יש לך את זה. אז יש לך את זה. וזה זה לא משנה באם תלמדי חודש או מאה שנה. 2. שיבננדה מרכז שיבננדה ליוגה וודנטה (וחשוב באמת שתשימי לב טוב להגדרת השם) נחשב כיום בעולם לארגון המוביל להוראה וללימוד יוגה קלאסית על כל רבדיה. ולא בכדי. בשיבננדה מלמדים את סינתזת היוגה. בהקתי-קארמה- ראג'ה וג'אננה יוגה בצורה הכי אוטנטית. יענו כמות שהן נלמדו והן צריכות להילמד-לדעתי. על סוואמי שיווננדה לא צריך להכביר מילים. בצדק הוא נחשב לאחד היוגים הגדולים של המאה ה-20 . התובנות העמוקות שהוא הנחיל לתלמידיו ולאנושות מתבטאות- לדעתי- ביכולת שלו להעביר את מדע הידע היוגי בפשטות לנגישות ולהבנה של כל אדם. יתרה מזו הוא מהיוגים הראשונים שהייטיב לשלב בתהליך העברת הידע היוגי את היותו רופא מומחה ואף מנהל בית חולים. וזה אכן בא לידי ביטוי מירבי בתהליך הלימוד שאותו מנחילים תלמידיו הבכירים ובינהם סוואמי וישנו דיבננדה. מקים מרכזי שיבננדה בעולם. 3. מה לומדים בקורס נתחיל בזה שרוב האנשים שהולכים למסגרת זו או אחרת ללמוד הוראת יוגה בעצם לומדים רק האתה'א יוגה. בשיבננדה אתה לומד את המסגרת האוטנטית ביותר. הגורוקולה. תהליך העברת הידע היוגי מהגורו לתלמיד כפי שזה נעשה מימים ימימה. וזאת,בשלושה קורסים. קורס מורים ראשון. קורס מורים מתקדם. וסהאדנה אינטנסיב. כל אחד מהם מפרך ביותר. ושלושתם ביחד מהווים שלמות אנרגטית. ההכרה מעלה מיידית על פני השטח את השאלה: מה רק חודש ימים? והתשובה: חודש ימים כל כך אינטנסיבי שנותן לך את המסד הלימודי והאנרגטי להמשיך בזה כל החיים. אני ממליץ לכל משתתפי הפורום להכנס למדור מאמרים ולקרוא את המאמר: המורה ההוראה והלימוד. בברכה ואהבה יוגי בר

yogagirl

New member
תחושת הבטן שלי אומרת../images/Emo60.gifלאט לאט.

כל מה שנכתב על מושג "ההוראה" נכון בהחלט ! אני מסכימה עם העובדה שיש הרבה אנשים חכמים עם השכלה רבה שלא ממש יודעים להעביר את הדברים...שצאקרת הגרון שלהם לא מספיק מווסטת כדי להוציא החוצה את ידיעותיהם ...עם זה יש לי את מלוא ההסכמה ... עם זאת אני חושבת שלכל תהליך למידה יש זמן עיכול מסויים ....ברור שיש יוצאים מן הכלל שמצליחים"להכיל" הרבה בזמן קצר ... אבל לפי הרוב- באופן כללי מבלי לזלזל חלילה במשנתו של סוואמי שיווננדה ... אני לא חושבת שלרוב האנשים -יש את היכולת להכיל תורה בת 5000 שנה או יותר בחודש אחד !עם מקורות השיווננדה יוגה אני מסכימה עם זמן הלימוד שלהם יש לי בעיה... איזה תורה כה גדולה-או כל תהליך למידה אפשר ללמוד בחודש (30) ימים -ולקחת אחריות בכך שנלמד אנשים אחרים את משנתה???? התשובה נמצאת בגוף השאלה ... - זהו ת-ה-ל-י-ך ! מתוקף היותי אדם מאוד לא סבלני ...היום הרבה הרבה פחות לשמחתי -תודה לאל וליוגה... - אני מבינה על בשרי את מושג המילה הזו - תהליך - וכמה שהיא חשובה וחיונית לחיים מלאים יותר ... גם אם הקורס של שיווננדה יוגה הוא עם מידע של 12 שנה ...ביננו - מי יכול לעכל מידע של 12 שנה בחודש ? אלה אם כן יש לו/לה זכרון פנומנלי ...והבנה יוצאת דופן... אני אישית מאוד אוהבת את זרם של השיווננדה יוגה - יש לי מס ספרים בנושא שמלווים אותי לאורך כל דרכי ומערכת היחסים שלי עם היוגה ...כן כן נשמע מצחיק אבל אני מקיימת מערכת יחסים עם היוגה-אנחנו חברות טובות..... וכמו בכל מערכת יחסים -במבט לאחור אפשר לראות את עומק הדברים וכמה שהזמן והחוויות מעמיקות את שורשיי היחסים... נשאלת השאלה איזה מערכת יחסים אפשר לקיים בחודש ימים ?(גם אם 2 הצדדים הם מאוד איכותיים ...) זוהי דעתי האישית ... יש לציין שאני מאוד בעד אותנתיות - ושיווננדה יוגה מציעה זאת - אני בעד - אבל חודש ללמוד הוראת יוגה מבחינתי זה לא לעניין- זה אפילו לקחת את הקסם שביוגה המסתורין והפשטות כאחד והלהפוך אותם למשהו שהוא ההפך מזה ... באהבה רבה - זוהי דעתי....שיהיה לכולם יום נפלא רוית טל

anatina

New member
מסכימה

יש משהו מאד שטחי בלנסות ללמד את כל היוגה לרמת הוראה בחודש, וזאת כשאין אפילו תנאי קבלה של תרגול יוגה מס' שנים באופן רציני. כמובן שיש מורים נהדרים לשיווננדה, ויש גם מורים שלמדו שנתיים בשיטה אחרת והם לא כל כך טובים, אבל כקורס מורים בהחלט יש לי יותר הערכה למשהו שדורש תהליך של שנה לפחות.

משהו סותר פה

מצד אחד שיטחיות, מצד שני מורים נהדרים.. יש פה ענין פשוט. כאלה שזה מתאים להם וכאלה שלא. אני לא הייתי ממהרת לשלול את הקורסים האחרים ויש מה לומר עליהם. אדם צריך לבחור מהפנמיות שלו מה שמתאים לו. בנוסף יש לברר מהיא מטרתו של הלומד אחרי הכל היות והמטרה היא שמסייעת לנו לבחור בדרך. אני יכולה לומר שבלי מורה אישי אי אפשר היות מורה אמיתי בכלל גם אם תלמדי 30 שנים. אז מה? זו דעתי והיא עדיין לא מורידה מעירכה היחסי של שיטות לימוד אחרות. הכל טוב והכל קיים כדי להשתמש בו כל אחד לפי הבנתו.

htyoga

New member
קורס מורים

אני עברתי את הקורס הזה לפני כעשר שנים. מאז למדתי והתפתחתי בכיוונים נוספים והוסמכתי גם בשיטות אחרות. כיום אני מלמדת יוגה בשיטה שונה,אולם את מה שחוויתי ולמדתי בחודש ההוא לא אוכל לתאר במילים. חודש של עונג צרוף, למידה מתמדת ומעמיקה, תובנות עמוקות ומעל לכל בליס אמיתי. אושר שלא תלוי בכמה שעות אנטומיה או מתודיקה רשומות בלוח הקורס. כדי ללמד יוגה נדרשתי לסטאג' ארוך לאחר הקורס אולם, לדעתי, בכל לימוד זה קורה. לא כן? מה שלמדתי בקורס הנפלא הזה משמש לי עד היום בסיס איתן ורחב בדרך היוגה שלי כמתרגלת ומורה. המורים הנפלאים שממש חייתי לצידם חודש. השהייה בחברת שואפים רוחניים. התרגול הקבוע המעמיק והאינטנסיבי של אסאנות, פראנאיאמה ומדיטציות בליווי תזונה מעולה. הפוג'ות והארטי מידי יום וההרצאות המעמיקות - יצרו סוג של חוויה שאין דומה לה. צעד ראשון, בוטח ושמח בדרך. מורה מוסמכת: חינוך גופני - סמינר הקיבוצים שיטת שיווננדה - בהאמא'ס ארה"ב איינגאר יוגה - ע"י מוסד האם בפונה הודו.

למעלה