קורס מד"צים 2002 - מחנה "שקד"

קורס מד"צים 2002 - מחנה "שקד"../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

ממש קשה לי להבין מה פשר העינין....
למה מגיע לילדים שלא היו ולא מתכוונים להיות חלק מהתנועה להנות מקורס מד"צים, ועוד במחנה מיוחד להם?! מה קרה לכל השנים של ההתמדה והתרומה, ולרוח הנוערעובדניקית שמובילה אלפי חניכים כל שנה אל קורס המד"צים, ומשם להדרכה.... באמת מגיע לילדים שלא מתכוונים להדריך מחנה מיוחד שבו הם רק יהנו?! זאת אני או שהערכים של הנוע"ל קצת נרמסו פה.... מה הפכנו לחוג?! - מי שמשלם יוצא...?!
נוער עובדניקים יקרים - אל תוותרו!!!

ביזיון!!!

לא שמעתי על הדבר הזה, לפי מה שהבנתי מההודעה יהיה מחנה בקורס מד"צים 2002 שהכוונה שלו היא רק הנאה ולא לימוד/הכשרה להדרכה, זה ממש ביזיון!!! מי שמע על דבר כזה?! מחנה רק בשביל כיף בקורס מדריכים צעירים!!!

מחנה שקד ושאילתה ליסודות וצמיחה הדר

אם אני לא טועה מחנה שקד הוא מחנה פעילים, כלומר הוא אינו דן בהדרכה אלא דן בענף אחר שצריך להיות קיים בכל אחד מקננינו והוא הענף הפעילים, כלומר כל מה שקשור במוסדות חניכים. אני עצמי חושב שחשוב שקנים שלנו יהיו משהו יותר מרק הדרכה. אני לא חושב שזה רק כיף, ואני מאמין שיש כאן הרבה ללמוד, וזה צעד חשוב לחיזוק הדמוקרטיה התוך תנועתית. **יסודות וצמיחה הדרכה, אם בא לכם אז תכתבו תשובה והסבר למזה בדיוק מחנה שקד. בתודה ע. שורץ נ.ב. מישהו גנב לי את השם,(שורץ גרעין צוחק) אז אם מישהו יודע איך אני מבטל את המשתמש ההוא, אז בבקשה ספר, למה יש רק שורץ אחד בגרעין צוחק והוא אני

מה...?

אמיר כותבים עם ע´? עעעעעמיר ולמה אתה כותב שורץ? מה אתה, תחתונים?! סתם צוחקת איתך ע.גרעין צוחק. אני באמת רוצה לדעת מה זה בדיוק מחנה פעילים. אז אפשר לקבל הסבר?

גלק

New member
מה לעזאזל קורה פה

מי רוצה לגנוב את השם ש´ך ראש חסה! חוץ מזה שנה אותו כמו אחיך ל-דרור

למה ע. שורץ

עמיר כותבים גם אם ע. וגם א. לדוגמא : עמיר פרץ יגאל עמיר עמיר בעין זה אוסף של עומרים ושורץ כה כותבים שורץ בגלל שזה מתורגם מגרמנית ובגרמנית כתוב Schwarz, אז בעברית את השם שלי צריך לכתוב שורץ ולא שוורץ ולא שברץ וכו´ מחנה שקד כמחנה פעילים שמעתי ממאונטר בפולין, הוא אמר משהו על זה, וגם שמעתי מעוד כמה אנשים. תשובה אמיתית יכולים לתת רק |יסודות לצמיחה הדרכה|

תגובה

מחנה שקד הוא למעשה נותן לאנשים את האפשרות לצאת למדצים בשביל החוויה. זאת אומרת לצאת לקורס בלי כוונה להדריך אחר כך, ככה אני לפחות הבנתי את העיניין. אם המצב באמת כזה לא רק שזה ממש מטומטם להשקיע זמן ומאמץ במישהו שאין לו כוונה להשקיע בחזרה אלא שיש פה פיפוס גדול של מטרת התנועה וערכיה. אם מטרתנו היא באמת כמו שמקפידים להזכיר לנו היא לחנך, אז איך זה שיוצרים תהליך שבו משקיעים זמן באנשים שלא עומדים להעביר את הידע שלהם הלאה ו"לחנך"אלא רק רוצים לעבור את החוויה ולהיות עם החברים שלהם. חלק גדול מהקורס הוא באמת החוויה אבל יש גם משהו מעבר שמחנה שקד מפספס.

הנוער העובד והלומד

לפי דעתי זה כדי לקבל עוד כסף מחניכים הרי כולנו יודעים למה אנשים שלא כהולכים להדריך משלמים את ה800 שקלים הללו, הרי זה בגלל החוויה השק"שית התנועתית אם אתם מבינים למה אני מתכוונת, ואם הבנתי נכון, אז המחנה הזה לפי הבנתי ופירושי הוא בשביל החוויה הזאת

איזה שטויות!!!

בשום מפעל תנועתי אין רווח!!! וחוץ מזה לפי מה שהבנתי, הקורס עולה בערך 1000 ש"ח לחניך והתנועה מסבסדת כמה שהיא יכולה לפי מספר החניכים שנרשמים...

iftach17

New member
רעיון אדיר.

אופי התנועה כיום הוא לא כמו שהיה בעבר. פעם, כאשדר הקינים היו הרבה יותר גדולים, ההדרכה לא הייתה הדבר המרכזי. היא הייתה בין הדברים שנעשו בקן. ותגידו לי אתם למה ההדרכה לקחה מקום כזה חשוב? כי פשוט ללא הדרכה לא היו מגיעים חניכים חדשים לתנועה והיא לא הייתה קיימת. לכן הדבר המינימלי שנמצא בכל קן מהקטן לגדול הוא ההדרכה. זאת עובדה: לא כולם מתאימים להדריך, לא לכולם יש את החשק להתעסק עם ילדים (ולא במובן הזה...). אבל לחלק יש את החשק לבנות דברים, לפתח דברים אחרים בקן. היום, כאשר אנו מנסים להקים מחדש את הצוותים הללו שיהיו אחראים על נושאים אחרים בקן, מתברר שכמעט כל האנשים שנשארו בקן הם כאלו שעברו קורס מד"צים! ומה התוצאה? אלו שמדריכים נושאים בעול גם פיתוח הקן לכיוונים אחרים מה שמתיש אותם וגורם להוצאת החשק! לכן, הקן התנועתי צריך לשאוף לכמות גדולה של פעילים, שיהיה להם תפקיד בקן. למשל: צוות טכני (שפועל בצורה רצינית), צוות שיקים חוגים בקן, ה"מסוקים" ופעילים יכולים להקים מועדונית וכו´. אבל כל זה תלוי בכמות הפעילים והרגשת השייכות לתנועה ולקן! ואת זה אפשר להשיג על ידי נתינת האפשרות של ללכת למחנה שבו המטרה היא לפתח את הצדדים האחרים של הקן. מי שעבר פעולה על כּוּליוּת יודע על מה אני מדבר. אז לסיכום זה מה שיכול לעזור לכולנו לעשות את הקינים יותר בריאים ויותר טובים. יחי מחנה "שקד"!

לא הבנתי נכון את הרעיון

אני חשבתי שמחנה שקד הוא רק בשביל הכיף, אבל אם זה מחנה שמעביר פעולות לפעילים, אז זה רעיון מעולה, פשוט שלא יקראו לקורס "סמינר מד"צים".

מחנה שקד

לפי מה שאני הבנתי מחנה שקד הוא רעיון למחנה פעילים. אנשים שלא מתאימים או לא רוצים להדריך. המטרה של המחנה הזה הוא להשוות את הרמה של כל החניכים והחברים בקבוצה, ולא ליצור מצב בו רק חלק מהם עברו חוויה חזקה כלשהי (מכל הבחינות- החוויתית והלימודית), בעוד האחרים נשארו "תקועים". לדעתי הרעיון שהצגתי שעומד מאחורי המחנה הוא רעיון מצוין של חשיבה על אותם ילדים שלא יכולים להדריך מסיבות מסוימות- או לא רוצים. שוויון או לא שוויון?

דרור....

New member
מוות למחנה שקד!

סמינר מדצים עוסק בהכנה להדרכה! עצם המחנה עוסק אך ורק בהדרכה ולמי שלא שם זין בנושא אז יש בסמינר הנהגה את הקן החוצה והקן פנימה ומשהו למששים! אני אישית לא הדרכתי בשנה שעברה בסמינר הנהגה הלכתי לקן פנימה כי נכון שהדרכה לא הכל ויש עוד דברים! אז סמינר מדצים הוא למדריכים! לא למשהו אחר! חוץ מזה שאחרי הסמינר לא חייבים להדריך! אני אישית אומר שעל כל המבקרים בכפר החורש לעשות יד אחת ולעלות על כל המחנה הזה.. להביא טוריות להביא כל מה שצריך ולהכניס מכות לכל חברי המחנה! היידה מחנה מדצים! שהנועל לא יהפוך למסחרי ומיין סטרים כל כך מהר! צריך לעמוד על העקרונות החברתיים לא להתגמש לכיוון בו הכסף נושב!

מחנה שקד למען עתיד ילדינו

את מתייחסת לקורס מד"צים כאילו זה איזהשבו פרס למי שמעוניין להדריך. לקורס מד"צים יש מטרות קצת יותר עמוקות מזה, קורס מד"צים הוא גם סמינר שמחבר אנשים מתנדנדים יותר ויותר לתנועה. מה שעומד מאחורי הרעיון של מחנה שקד (שאגב כבר מדברים להחיות אותו כמה שנים) הוא שגם כאלו שלא רוצים או מסוגלים להדריך לעבור איזהשהו סמינר ממצה. וחוץ מזה פעילים זה דבר שמזמן לא נראה בקינים והגיע הזמן שעניין השכבה הצעירה יפסיק להיות אחריותם של המדצים והמשצים בלבד. זה גם חלק מתהליך החייאת מוסדות החניכים בתנועה, נוצר מצב שמי שלא מדריך בא רק לפעולות שהוא עובר עם הקבוצה או הגרעין שלא, וזה מצב לא טוב!

אם זה המצב ../images/Emo109.gif

אז אני אישית ממש בעד מחנה שקד.... בכלל זה רע מאוד שמי שלא מדריך או מסו"ק לא מוצא לעצמו תפקיד בשכבה הבוגרת... יש הרבה מאוד אנשים שרוצים ומוכנים לתרום ולווא דווקא בהדרכה... אז אם המצב הוא באמת כזה אז יחי מחנה שקד!

למעלה