קורס מומלץ לדעתכם למי שמכיר

בולט10

New member
קורס מומלץ לדעתכם למי שמכיר

אוקיי ... שמעתי כבר הרבה ציניקנים, אל תעשה קורס תלמד באינטרנט תלמד מספרים מהניסיון, תתנסה בדמו וכו'

אז אני כבר 3 שנים מנסה, קורא, הכל לבד וגם משקיע לא בדמו אלא בכסף אמיתי ...

יתרון : לא מופסד. חסרון : מורווח רק 1.8% השנה (בזמן שהשוק בעיקר ארה"ב טס) כך שהצלחה גדולה אין לי.

הגעתי למסקנה שאני צריך הכוונה, סדר ושיטה מסודרת להשקעה (או למסחר) . נראה לי שהכי נוח יהיה לי ללמוד זאת בצורה מסודרת בקורס.

הקורסים ש"שמתי עליהם עין" : 1) ינון אריאלי (דרך מגדל שוקי הון) קורס השקעות ערך. כ2000 ש"ח
2) איתן רותם : "עץ הכסף" -- מסחר די טכני (גראפים) קורס יקר סביב 6000 ש"ח .
3) בורסה ישראל עינב כהן 9 שעות של "הכל ביחד - פונדמנטלי,טכני, תקשורתי" כ2000 ש"ח (כמה אפשר ללמוד ב9 שעות ?)

אז... אשמח להערות שלכם , מי שמכיר את אחד הקורסים אשמח מאוד לדעתו -- אפשרי גם במסר פרטי.

תודה רבה !

השף מ

New member
קודם כל לא ברור אתה מעדיף

לעבוד - טכני או פונד או שניהם ?
על מה ביססת את המסחר עד היום ולאיזה טווחי זמן?
אפשרות ב- להצטרף לשרות איתותים
למשל
http://www.betabursa.co.il

rambling

New member
שאלות קודם ברשותך

איזה ספרים קראת?
איזה חומר ב"אינטרנט"?
איך ניסית לסחור/להשקיע?

כמו שאמרו לך אתה צריך להחליט קודם על כיוון, טווח זמנים, סגנון גישה לשוק. ההבדל בין מסחר יומי טכני להשקעות ערך לטווח ארוך לדוגמא הוא כמו שמים וארץ.

לגבי הקורס, הבעיה היא לא העלות אלא מה אתה מקבל בתמורה לכספך. יש מישהו מהמלמדים האלה שיכול להדגים שהמוצר שהם מוכרים לך אכן עובד ולהראות את התשואות שלהם? אולי עשית יותר מהם השנה?

לגבי איתן רותם

אפשר לומר שממנו קיבלתי גם הבנה טובה ומעמיקה יותר של הניתוח הטכני, וגם שיטת מסחר רצינית ומסודרת, כולל ניהול סיכונים. הגעתי אליו אחרי 2 קורסים בתחום, אחרי שהרגשתי שזה לא מספיק בשביל להתחיל לעבוד.

מקצועית, הבן אדם מבין את החומר. הוא מבין ניתוח טכני כמו שצריך ויודע איך משתמשים בו כדי לסחור. יחד עם זאת, אין לי מושג אם הוא באמת מצליח לעשות כסף ממסחר (לא שזה בהכרח מבטל את מה שיש לו ללמד). הוא יותר מדיי עסוק בלשווק את עצמו והוא יקרן בטירוף.

אם אני מבין נכון, אתה נמצא בשלב שבו רכשת לא מעט ידע, אבל אתה צריך להתמקצע. כלומר, לבחור לעצמך שיטת מסחר או השקעה, להעמיק בה ולהתמיד איתה. אם מסחר או השקעה מבוססי ניתוח טכני זה הקטע שלך, יתכן שאיתן יכול לספק את הסחורה.

בולט10

New member
תודה רבה על התגובות המעמיקות בעיקר של לייף

אז אכן כפי שאמרתם.

אני קורא המון ב3 השנים האחרונות ..
בגדול לפי הבנתי, הטכני סובר שאי אפשר לחזות לטווח ארוך ונותן דוגמאות למניות לטווח ארוך שהרוויחו הרבה ובנפילה אחת או שתיים מחקו למשקיע הפונד' ארוך הטווח את ההשקעה.
צריך להשקיע לטווח קצר, הגרף משקף הכל והתנהגות העדר יש לה טביעות ברורות בגרף שמי שיודע להבין מתי להכנס לעסקה ויותר מזה מתי לצאת מגדיל מאוד את סיכויו לרווח לכיוון של 70% הצלחה 30% לא.
המשקיע הפונד' מניח שהטכני הוא די "קשקוש" וכהוכחה מביא את אשפי ההשקעות לטווח ארוך כמו באפט ואחרים. ומחפש מניות במחיר נמוך מהערך שלהן.

מה שאני מחפש הוא שיטה ... אשמח לשלב בין טכני ופונד' אם אגלה שיטה שעובדת טוב עבורי אין לי בעיה של "שעות פנאי" או זמן פנוי להיות מול המסך ולעסוק כעבודה נוספת אם הטכני טווח קצר באמת עובד, ואין לי בעייה גם לבנות תיק לטווח ארוך אם אלמד שיטה להעריך הייטב מניות שנסחרות בחסר.

אשמח לקורס שיתן לי שיטה מובנת A B C כיום אני משקיע רוב התיק 80% בקרנות נאמנות שנתן לי יועץ בבנק ו 20% מניות שנראות לי מעניינות בעיקר מקריאת חומר כללי ופרשנויות -- לא משהו מסודר.

תודה רבה

לא מדויק

ההבדל בין הטכני לפאנדמנטלי מתבטא לפעמים בטווח הזמן, אבל לא זה ההבדל המהותי ביניהם. אפשר גם להחזיק מניות במשך שנים ארוכות בהתבסס על אותם עקרונות המשמשים למסחר לטווחים קצרים יותר.

ההבדל המהותי ביניהם הוא שניתוח פאנדמנטלי מוכרח להתבסס על הסבר כלשהוא למציאות, כזה שיסביר את הפער שבינה ובין המחיר (אני חושב שמניית אפל זולה מדיי כרגע מפני ש- X, ואני חושב שהיא תהיה שווה יותר בעתיד מפני ש-Y), בעוד שניתוח טכני הוא למעשה הניסיון להתבונן במציאות כמו שהיא, עד כמה שניתן, מבלי לנסות ולהסביר אותה (אני רואה שמניית אפל עדיין נמצאת במגמת ירידה. זה שאני חושב שהמנייה סופר-זולה והמוכרים טועים, לא ישנה את העובדה הפשוטה הזו).

בולט10

New member
נכון. זה אחד ההבדלים המרכזיים

אני חושב שתיאורתית אני די מבין את השיטות, ואת ההבדלים ביניהם.

אני מבין את המושגים : קו מגמה, התנגדות תמיכה, שבירת תמיכה.
מכיר שימוש במתנדים (ר.בולינגר, RSI , MCAD וכו') בעיקר מקריאה וצפייה ביוטיוב בה מסבירים.
מבין מושג מכפיל רווח, P/E . אבל מעבר להבנה תיאורתית חלקית

אין לי שיטה מובנית מסודרת .... סינון ראשוני לפי פרמטרים, אח"כ מתוך הסינון בודקים 1 2 3 ומסננים שוב ומשלושת המניות שנבחרו להשקיע באחת .... וגם מתי למכור.

לי נראה שקורס יכול מעט לסדר לי את החומר בצורה סדורה יותר בראש.

אני פשוט מחפש את הקורס או האדם שיודע לעשות זאת.

תודה ושבוע טוב

שיטה משולבת פשוטה שעובדת

לקנות בזול למכור ביוקר בהתחשב במגמה ובמומנטום
איך יודעים מתי זה זול או יקר - לפי ניתוח ערך
אם זה זול קונים אבל לא נגד המגמה כלומר לא במגמת ירידה ובטח לא במגמת ירידה עם מומנטום חזק כי אז מה שזול יהיה עוד יותר זול
אם זה יקר מוכרים אבל לא נגד המגמה כלומר לא במגמת עלייה ובטח לא במגמת עלייה עם מומנטום חזק כי אז מה שיקר יהיה עוד יותר יקר
אם תקפיד על הנ"ל וגם תצליח להיפטר מהרצון לזהות את השפיצים של השוק למעלה או למטה - תרויח יפה לאורך זמן והרבה יותר מהשוק
זה לא מסובך אבל דורש המון סבלנות משמעת וגם אומץ ללכת נגד הרגש והעדר כאשר זה מוצדק מבחינת ניתוח ערך ומגמה
כל השיטות לרווח מהיר ו/או קל שילמדו אותך בקורסים למינהם לא שוות הרבה
ויש יותר מידי אנשים שנותנים קורסים במחירים מופקעים שמרוב פרטים מיותרים ולא מועילים גורמים לך לעשות הרבה פעולות ולהפסיד כסף

למעלה