קורס נתמ"מ

itamarsh110

New member
קורס נתמ"מ

שלום לכולם התקבלתי לקורס נתממ וכרגע אני מתגייס ב3 לדצמבר רציתי לדעת אם יש פה אנשים שהיו בקורס מכירים אותו שמעו עליו ויכולים לתת לי פרטים אם הקורס ברמה איך המפקדים האנשים איך התנאים שם במהלך הקורס ?האם אפשר לצאת לקצונה והאם אפשר לעשות קורסים נוספים ?? וגם מה נחשב יותר קורס תכניתן או נתממ ? עברתי על המון פורומים וקראתי חלק אומרים ככה חלק ככה אבל עושה רושם שהשם של תכניתן נחשב קצת יותר ???

How I Disappear

New member
אז ככה

אני נתממניק ולכן אתה יכול לשאול שאלות כאן ואני אשתדל לענות לך.

לגבי שאלותיך, כן הקורס ברמה. קורס תכנות יותר נחשב כי זה תכנות אבל זה תלוי אם אתה רוצה להיות מתכנת או לא ... אני מכיר כאלה שסימנו ביום מיון שהם לא רוצים את קורס תכנות בכלל.

לגבי התנאים, תפרט יותר מה אתה רוצה לדעת ..
בעיקרון זה לימודים מ8 בבוקר עד 9 בלילה. ישנים באכנסיה בפתח תקווה שנמצאת במרחק של חצי שעה נסיעה בערך מהבסיס.
אמורים לסגור 2-3 שבתות במהלך הקורס (שבתות של שמירות). בקורס שלי סגרנו 5 כי היה חוסר של כוח אדם (כמובן שלא כולם סוגרים את כל השבתות, אלא מתחלקים בזה בקורס).
ניתן לצאת לקצונה במהלך השירות שלך, מעודדים לעשות את זה כמעט בכל מקום שמגיעים אליו.
לגבי קורסים נוספים, לקבלת הסמל אתה אמור לעבור 2 קורסים של שבוע כל אחד. יכול להיות שתצא ליותר מ2 קורסים, זה תלוי בהחלטת המפקדים שלך.

עוד שאלות ?

itamarsh110

New member
עוד כמה שאלות :) תודה רבה

הבנתי שאפשר להתחיל לימודי תואר בזמן הקורס ?? ובקורס אתה מתכוון לקורסים כמו CCNA וכו' ? והאם ניתן יהיה לעבור בנוסף לזה קורס תכנות ? אני רוצה בצבא לצבור כמה שיותר ידע וניסיון לאזרחות

How I Disappear

New member

לגבי תואר במהלך השירות אני בספק כי השירות של הנתממניק (אם זה בבסיס פתוח) הוא גם לעשות לילות ושבתות ויהיה קשה מאוד ללמוד לתואר בצורה כזאת.

בקורסים אני מתכוון לקורס DBA, לינוקס, סיטריקס וכד' (אלה נושאים שלומדים במהלך הקורס ואז בקורסים עצמם מרחיבים טיפה יותר).

קורס תכנות הוא קורס קדם צה"לי, ניתן לעבור אותו רק לפני שאתה מתגייס ולכן אם אתה אחרי קורס נתמ"מ, לא ניתן לעשות קורס תכנות.

V3GiX

New member
מה התפקיד של קציני נתממ?

כיאלו מה הם עושים ביום יום

How I Disappear

New member
זה מאוד תלוי

תלוי במקום אליו מגיעים, בחיל אליו מגיעים ...
לרוב זה יהיה להיות מפקד של צוות מסויים.

MadAX1

New member
היי

גם אני הולך לקורס נתמ"מ אני מתגייס באוגוסט,השמח אם תוכל לענות גם לי על מספר שאלות

איפה עושים את הטירונות?
כמה זמן הוא נמשך?
איך התנאים בטירונות?

עכשיו לקורס עצמו:
*אם אני גר במרכז יש אפשרות שייתנו לי עדיין לישון באכסנייה?(אין לי כח לפקקים של ת"א כל בוקר)
*מה אחוז הנשירה בקורס בערך?
*כל כמה זמן יש מבחנים?
*אני לא ממש מבין אם לומדים כל יום מהבוקר עד הלילה מתי יש זמן להתכונן למבחנים?

אחרי הקורס:
הבנתי שאפשר להשתבץ או לחיל האוויר או למודיעין או לממר"מ,מה מבין השלושה הכי טוב?האם אתה בוחר להן ללכת?
יש הבדל גדול בעבודה שעושים בכל מקום?
מה בעצם עושים אחרי הקורס?שירות לקוחות?אנלא ממש מבין...
הבנתי גם שיש אפשרות שהצבא יוצא אותך לקורסים אזרחיים כמו ג'ון ברייס וכו'...האם זה נכון?

סליחה על החפירה חחח

How I Disappear

New member

לגבי הטירונות, זה משתנה .. לרוב הבנות יעשו את הטירונות בבה"ד 7 והבנים או במחנה 80 או בניצנים .. זה כבר תלוי בצבא באותו יום גיוס.
משך הטירונות הוא לרוב 3 שבועות עד 5 שבועות. זה מאוד תלוי בצבא באותו זמן גיוס.
והתנאים, תלויים בבסיס שתהיה פה.
בה"ד 7 זה חדרים עם אוכל יחסית סביר ומחנה 80 זה אוהלים עם אוכל מגעיל.

לגבי מהלך הקורס,
אתה יכול לבקש שיתנו לך לישון באכנסיה למרות שאתה גר קרוב ויש סיכוי גדול שהם יאפשרו לך.
אין הרבה נושרים בקורס. זה אחד-שניים בקורס וגם זה אפילו לא.
לגבי המבחנים, יש שיעורי התכוננות אבל בגלל שאתה כל הזמן לומד, אתה זוכר.
יש 5 מבחנים גדולים שמתבצעים כל כמה שבועות (על פני כל תקופת הקורס) ויש מבחנים קטנים על כל נושא שמתבצעים כמעט כל יום.

לגבי השיבוצים, אתה נותן למפקדים רשימה שבה אתה אומר לאן אתה רוצה להשתבץ במקום הראשון, במקום השני וכד'. (דרך אגב, השיבוצים הם לחיל האוויר, ממר"ם, מודיעין, פיקוד צפון, פיקוד דרום, פיקוד מרכז וחיל הים). אין דבר כזה הכי טוב, בכל מקום מתעסקים בדברים קצת שונים.
לגבי מה עושים בשירות עצמו, אתה כבר תבין שתגיע למקום שבו תשובץ, אי אפשר להסביר פה וזה גם מאוד תלוי במקום אליו תגיע.

כנתממניק אתה מחוייב לעבור 2 קורסים לקבלת הסמל. הקורסים (רובם) שייכים לג'ון ברייס ואורכים כשבוע כל אחד.

V3GiX

New member
שמעתי מאחרים שהפיקודים זה הכי גרוע זה נכון?

ויש לך אנשים שאתה מכיר שהשתבצו בחיל הים? ואם כן מה הם אומרים?

How I Disappear

New member
הפיקודים זה ממש לא גרוע.

אתה מתמקצע שם בדיוק כמו כל מקום אחר ...

לרוב, בכל קורס רק חייל אחד משתבץ בחיל הים. לפי מה ששמעתי, זה אחלה מקום שאפשר להתמקצע בו (דרך אגב, המקום בו הם יושבים נמצא כמו הקורס בבסיס ברמת גן).

MadAX1

New member
תודה רבה

ואיך האנשים שם ממש חנונים?או שרובם נורמאלים?
איך בכללי חיי החבר'ה בקורס?

How I Disappear

New member
במהלך הקורס עושים הרבה פעילויות חברתיות

ויש גם שיעורי ספורט ככה שהייתי אומר שחיי החברה בקורס טובים.

למעלה