קורס עפ"י שיטת aba

yaacov28

New member
שני גנים חדשים

נפתחים השנה שני גנים חדשים בנוסף לגן בשיכון ל'. גן ברמת השרון וגן ברמת אביב שעובדים בגישת ABA לגילאי 3-4. שילוב ABA בגן תקשורתי שאינו עובד בשיטה הנו מסובך, כיוון שאת המטפלים בABA יש להביא כצוות חיצוני לגן וזה יותר בעיות לא מעטות. אני ממליצה בחום על הגנים של משרד החינוך שמשלבים ABA.

ריקי 04

New member
במקרה ושלושת הגנים הנ"ל כבר מלאים..

וכיוון שמדובר בסוף אוגוסט - אני די סקפטית אם נשאר בהםן מקום. בכל מקרה, אני מכירה משפחות שמשלבות תוכניות ABA, עם הצוות שלהם, בגנים שפתיים וגם בגנים העירוניים (אנחנו משולבים בגן עירוני).

ריקי 04

New member
החל מהשנה - כן

למישהי שאני מכירה אמרו שהם בודקים את זה עם משרד חקירות. (בעבר היה מספיק להעביר כתובת באופן פיקטיבי)

yaacov28

New member
יש מקום ברמת אביב

למיטב ידיעתי בגן ברמת אביב יש עדיין מקומות פנויים. לפרטים יש לפנות להדס באלוט.

אולי אפשר גם מעיר קרובה../images/Emo140.gif

אם אינני טועה אמרה לי השבוע אמא לילד PDD שהם התקבלו ברמת אביב למרות שהם גרים בגבעתיים. ההשמה היתה מטעם עיריית גבעתיים, כך שכנראה זה אפשרי. שווה לנסות. בהצלחה.

goolgol

New member
קורס עפ"י שיטת aba

בקצרין נפתח קורס, במשך שנה, לטיפול באוטיסטים עפ"י שיטת aba . כנראה שאני אלמד את הנושא , שאלתי היא : מה הן אפשרויות התעסוקה באזור הגליל העליון ורמת הגולן בתחום זה?

יפה שפותחים קורס כזה- מטעם אלו"ט?

שלום לך googol, נשמח לקבל פרטים נוספים על ההכשרה בנושא, אולי יהיו הורים מהאיזור שירצו לשלוח לקורס אנשים שלהם. קורס של שנה נשמע רציני, וקרוב לודאי שהוא מטעם אלו"ט. באלו"ט יש מרכז ABA שיכול לתת מידע נוסף על היקף השימוש בשיטה באיזורך. בכל מקרה יש הרבה ילדים בארץ הנמצאים בספקטרום האוטיסטי. בחישוב כללי של 1:500, יש כל שנה כ-260 ילדים חדשים... כך שיש בהחלט מקום לעבודה לאנשי המקצוע. אתה יכול לשאול גם בסניף של בית לורן הצפוני. אני מכירה אישית 3 משפחות מהאיזור ששאלת עליו, אך אולי דורון יוכל לתת מידע נוסף. אפשר לשאול גם דרך המרכז להתפתחות הילד של רמת הגולן שנמצאים בקשר עם חלק מהמשפחות.

goolgol

New member
פרטים על הקורס

הקורס במסגרת המרכז האקדמי בקצרין, סה"כ 360 שעות, פעם בשבוע, מתוך הסילבוס אני קורא שלומדים: מבוא לאוטיזם, שיטות טיפול, סדנאות סיורים ועוד. אני לא יודע עם הקורס הינו בחסות אלו"ט וסליחה על הבורות - מה זה "בית לורן"?

doroniz

New member
פרטים נוספים

כמובן שאני יכול לתת פרטים נוספים. הקורס הזה הוא יוזמה של מכללת אוהלו בקצרין. נוצר קשר ביניהם לביני ואנחנו נמשיך ונשמור על קשר. בית לורן - אתר אינטרנט: http://www.beit-lauren.org.il ואכן אני מאמין (במידה מסוימת, לצערי) שתהיה תעסוקה לבוגרי הקורס באזור הצפון. בהצלחה, דורון.

למעלה