קורס פאראמדיקים במד"א

yonatanpoller

New member
קורס פאראמדיקים במד"א

אם הקורס הקרוב ייפתח ב 20 באוקטובר אז מתי יפתח המחזור הבא? ועוד שאלה כמה זמן הקורס נהגי אמבולנס שצריך לעבור לפני הקורס פאראמדיק?

paradan

New member
הקורס

קורס הנהגים נמשך כחודש. קורס הפאראמדיקים הבא יהיה כנראה במהלך החצי שנה - שנה הבאים אחרי תחילת הקורס הזה. בהצלחה ותספר מה ייסגר בסוף דני

yonatanpoller

New member
השביזות היא...

שהקורס מתחיל ב 20 באוקטובר ואני משתחרר בנובמבר. אם זה היה רק הקורס אז הייתי יכול כבר להיות בחופשת שחרור ולהתחיל את הקורס. אבל הם דורשים את קורס נהגי האמבולנס לפני זה והצבא לא משחרר למטרות שאינן לימודים מוכרים ע"י משרד החינוך. יש לי שאלה נוספת הבנתי ששלושת השבועות הראשונים הם לימודים אינטנסיביים ולאחריהם יש מבחן סינון מהם התכנים ב 3 שבועות לחוצים אלה וכמה קשה המבחן?

Yev

New member
אם אתה חובש צבאי אז אתה לא צריך

צריך לעשות קורס נהגים. חובש צבאי מוכר. כרקע פרארפואי. ואם לא תקנו אותי

yonatanpoller

New member
כן אבל...

את הרקע הפארארפואי רוצים שיהיה מראש את הקורס נהגי אמבולנס לדעתי הם רוצים שכולם יעברו כדי שיהיה ידע בסיסי באיך הסיפור עובד במד"א (זה שונה בתכלית מאיך שזה עובד בצבא)

urizv

New member
אל תשכח

לפי מייטב ידיעתי בגיל 21 אינך יכול להיות נהג אמבולנס. אתה אולי יכול לעשות את הקורס אבל לא לקבל רשיון

הוא יכול

גיל 21 זה המינמום כי לפני גיל זה אין מצב שיהיה לך רישיון 4 שנים שהוא תנאי הכרחי לרישיון לאמבולנס

yonatanpoller

New member
אני בן 21

אבל....רשיון יהיה לי 4 שנים רק ביולי הבא אז אני יכול לעשות את הקורס ולקבל רשיון רק בשלב מאוחר יותר?

אני מכיר נהג...

שעכשיו הוא בן 21 אבל הוא התחיל לנהוג במד"א לפני(אני חושב) בגלל השוא יליד ארה"ב ויש לו רישיון מגיל 15. הוא שאל לפני שהוא עשה את הקורס אם רישיון של ארה"ב נחשב ואמרו לו שזה לא, אבל הוא עשה את הקורס וקיבל רישיון לרכב חירום(אמבולנס).

berrale

New member
שחרור מוקדם

אל תרים ידיים לגבי שחרור מוקדם. אם תתעקש, כולל פניה לנקח"ל, אולי ילכו לקראתך... והיו דברים מעולם (היתה חיילת שקבלה בעניין דומה והיא שוחררה לאחר התערבות נקח"ל). כמובן שאל תבנה אל זה, אבל אין לך מה להפסיד. אשר לחובש צבאי- למיטב ידיעתי אין זה פותר מביצוע קורס נהגים כחלק מקורס הפראמדיקים. אבל גם במקרה זה אין זה מזיק אם אין ברירה לפנות למד"א בבקשה חריגה... הרי אתה משלם להם ולא מעט... אגב, על רפואת-חירום חשבת ?

yonatanpoller

New member
חשבתי,שקלתי

והחלטתי ללכת על הקורס החיצוני אני לא רואה כעת טעם לעשות בזה תואר ראשון אם באיזהשהו שלב אווכח שיש צורך אשלים זה לא יברח אגב, אשמח אם מישהו יענה לי על השאלה לגבי 3 השבועות הראשונים בקורס

למעלה