קורס פאראמדיקים במסגרת צה"ל-מספר שאלות.

קורס פאראמדיקים במסגרת צה"ל-מספר שאלות.

שלום, אני תוהה לעצמי אם אפשר "לנצל" את הידע שלכם בתחום.. האם יש מישהו שעבר קורס פאראמדיקים במסגרת שירותו בצה"ל (קד"צ)? מה המבחנים כוללים? לאילו יחידות משובצים? אשמח למענה וכן לכול פיסת מידע הקשורה לנושא, סיכון מחושב
.

E M S

New member
ממממ

סתכל במאמרים של הפורום יש שם את כל התשובות.. בהצלחה... ובקשר לתפקידים.. תפקיד ראשון בגדודי חי"ר ותפקיד שני זה כבר משהו אחר אתה יכול להגיע לסיירת ויכול להגיע להרבה תפקידים אחרי אז שוב בהצלחה..

האומנם..?

א. אני פאקינג ממין נקבה.. יאהה, גם אני סוג של פוסי. ב. סוברני שקראתי כבר את המאמרים בפורום, אך ליתר ביטחון אני אשמח לקבלת לינק המקשר אותי ישירות למידע. בברכת המשך ערב נעים, אני
.

yeha

New member
יווו גם אני !

גם אני עברתי את המיונים לפארמדיקית..(מטעם צה"ל) אני מתחילה את הקד"צ ב-25 בנובמבר.. את איתי? או שאת בסוף החודש? :]

nikonit

New member
מבדיקה זריזה במאמרים

נדמה לי שהמאמר המדובר נמצא בפורום מתגייסים או משהו בסגנון, זוכרת שפעם היה כאן קישור אליו. בכל אופן, במאמרי הפורום יש מידע רק על מיוניםם לקד"צ פראמדיקים (של ה"מכשפה"), ומאמר של פרפקציוניסט על המסלולים השונים ללימודי פראמדיק. בקיצור לשואלת - משערת שאת מכירה את הפורום שאני מתכוונת אליו בתפוז, חפשי שם במאמרים.

שלילי..

לא אני לא מכירה את הפורום, אשמח לקבל לינק.. שיהייה המשך יום נעים וכן גם סופ"ש. סיכון מחושב.

nikonit

New member
יש כאן פראמדיק צבאי אחד לפחות....

הבעיה היא שהוא בצבא
מקווה שלקראת סוף השבוע הוא יכנס ויוכל להגיב יותר בהרחבה.

lanza

New member
קורס פאראמדיקים במסגרת צה"ל

מה המבחנים כוללים? - מבחני מיון מורכבים מקטע קריאה באנגלית/עיברית (המון מושגים באנגלית והמון שטויות) ולאחר זמן שמקציבים יושבים מול 2 אנשים וצריך לדבר על הקטע קריאה. משחק של דינמיקה קבוצתית עם עוד 3/4 חבר'ה כשצופים בכם איזה 3 אנשים - לא לא חייבים להצליח במשחק זה לא אומר שלא ראו את מה שחיפשו. לאחר מכן סינון ומי שנשאר עובר לראיון אישי +פסיכולוג ... זהו עד כמה שזכור לי. המבחנים בקורס הם על כל החומר העיוני שנלמד בכיתה והחומר שנילמד עצמאית + מבחנים מעשיים. התפקידים מחולקים תפקיד ראשון תפקיד שני (כשאין התחייבות למעבר בין תפקידים הכל בהתאם לצורכי הצבא) תפקיד ראשון שנה בערך +\- ותפקיד שני מה שנשאר תפקיד ראשון בדר"כ בגדודים כל סוגי הגדודים, חטיבות , אוגדות ותפקיד שני תפקידי יחידות מיוחדות, פלסרים,גדודים אחרים ,טנצי"ם ,הדרכה, תפקידי ת"ש וכו.. לנץ.

amitzahavi

New member
כולם כבר ענו...

וקבילת תשובות מהטובה ביותר... אם בכל זאת יש עוד משהו אז אני באמת חזרתי מהצבא לאיזה משמרת קטנה וספו"ש...אז מוזמנת לשאול... עמית

עמית עמית עמית..

היי לך, מה שלומך? על אף שקיבלתי מידע אני אשמח לקבל עוד.. בעיקר על המבחנים.. לאן הם בדיוק חותרים עם הסימלוציה? מה הם מחפשים? וכו'. שיהיה סופ"ש מהנה וכן גם משמרת מעניינת.. בברכת המשך יום נעים, סיכון מחושב.

vertigo girl

New member
היי! ../images/Emo13.gif

בעוד שישה שבועות אני מסיימת את הקורס הצבאי ככה שאנסה לעזור עד כמה שאני יכולה. אז ככה.. יש קודם כל יום מיון ראשון לכל חיל הרפואה, שאם תעברי אותו תקבלי זימון ליום מיון ספציפי לפאראמדיקים. יום המיון הוא יום לכל חיל הרפואה, כלומר לתפקידים של חובשת, פאראמדיקית, סייעת רופא שיניים ועוד משהו בר"מ 2. בתחילת היום כל אחת מקבלת "חוברת" טפסים שהיא צריכה למלא על עצמה כמו מקצועות לימוד, ניסיון קודם, תכונות אופי, פרטים טכניים על המשפחה וכו'. החוברת היא אישית, כשבדף הראשון יש לך את המקצועות שאת יכולה להתמיין אליהם לפי הנתונים האישיים שלך (לא כל אחת יכולה להתמיין לכל המקצועות שם). את צריכה לדרג את העדיפויות שלך מהגבוהה לנמוכה. אחרי זה יש חיילות שמשרתות בתפקידים המוצעים וכל אחת מספרת על התפקיד שלה ומשווקת אותו. אחרי שזה נגמר וסיימת למלא את הטפסים, את נכנסת למעין "וועדה" של 8-10 אנשי רפואה שיתחקרו אותך על מה שירצו - בד"כ בהתבסס על מה שכתבת בטפסים. הראיון בד"כ קצר ולא נמשך יותר מ-10-15 דקות. חשוב לבוא רגועים ולדבר בגובה העיניים, ובעיקרון זה הכל. שימי לב! אם תרצי להתמיין לתפקיד של פאראמדיקית, יש יום מיון נוסף מסובך בהרבה לבנות. חשוב לעבור קודם את שלב המיונים הראשון ולהפגין בו מוטיבציה, כי יחסית מעט בנות ממשיכות לשלב המיון השני. כל שאר התפקידים אם אני לא טועה, כרוכים במיון הראשון בלבד. ביום מיון השני יש סימולציה של העברת "פצוע" (בובה) עם פציעות שונות כשמותר להתנייד רק על כסאות (נשמע מסובך אך פשוט להחריד). בודקים עבודת צוות. אח"כ נותנים מאמר בעברית עם המון מושגים באנגלית על נושא רפואי כלשהו. יש כ-30 דקות לקרוא אותו ואז יש מבחן עיוני וגם מבחן בע"פ. די פשוט,הפואנטה להיות מפוקס ולא צלהיות לחוץ מכל המושגים. מי שעובר את זה מגיע לוועדה עם כ-8 פאראמדיקים ופסיכולוג. זה לדעתי היה החלק הכי כייפי, הם מנסים להלחיץ אותך ולראות איך תגיבי אבל בגדול זה לא מלחיץ מדי. הבנתי שהוסיו עוד שלב אחד במיונים מאז שהייתי שם, אז תצטרכי לעדכן מקורות אם תצליחי להגיע לשלב הזה (וזה באמת לא בשמיים).. משובצים בסוף הקורס לגדודי חי"ר בגולני, גבעתי, צנחנים, נח"ל, כפיר וכל מה שמתפנה באותה התקופה. חוצמזה יש אפשרות של חטיבות מרחביות ושל בסיסים שונים. זה די מיותר להרחיב את הדיבור על זה כי בגדול כל שנה האפשרויות המוצעות שונות ואני לא יכולה לחזות מה יהיה. בגדול אלה תפקידי קו במקומות שצריך פאראמדיקים, לרוב בחי"ר. מי שמצטיין יכול להתקדם בהמשך להדרכה, יחידות מעולות כמו 669 ועוד. זה מה שאני יכולה להגיד בגדול. את מוזמנת לשאול שאלות יותר ספציפיות, אשמח לעזור. בהצלחה!

למעלה