קורס פאראמדיקים

yonatanpoller

New member
קורס פאראמדיקים

בשום פורום לא הצליחו לתת לי מספיק מידע על קורס פאראמדיקס חיצוני במד"א,אפשרויות הקידום העבודה בארץ ובחו"ל אשמח עם תעזרו אגב, אני חובש בצבא שמשתחרר עוד קצת פחות מחצי שנה

Acyclovir

New member
מידע על הקורס החיצוני במד"א

כבוגר קורס פאראמדיקס במד"א (חיצוני) אתן לך את הפרטים הבאים: הקורס של מד"א הוא הקורס הכי ותיק בארץ ולזכותו עומדת הכשרת רוב הפארמדיקים בארץ. מטבע הדברים, תוכנית הלימודים וסגל ההדרכה מאד משופשפים בנושא והרמה גבוהה (למרות שיגיד מי שיגיד שהיא ירדה עם השנים). כחייל משוחרר תוכל לנצל את מענק השחרור שלך לטובת הקורס. הקורס במד"א גם ידאג להכשירך קודם כל כנהג אמבולנס כך שלמעשה תהיה לך אופציית כניסה לעבודה במד"א עוד לפני סיום קורס הפארמדיקים. כקורס אל-אקדמי, לדעתי הקורס במד"א עולה על הקורס הצבאי. בהשוואה לאקדמיים - (שנה ד´ אסף הרופא סיעוד, רפואת חירום באר שבע) הוא מכשיר אותך להיות פארמדיק לא פחות טוב (הייתי אומר אפילו יותר...) ואולם הוא לא נושא איתו תואר אקדמי (פאראמדיקים עובדי מד"א יכולים לבצע השלמה לתואר בבאר-שבע). תכל´ס קידום במד"א- אין הרבה, תוכל להתקדם ולהיות אולי פארמדיק אחראי יום אחד אבל איש לא מבטיח לך. הקידום הקלאסי היחידי שתזכה לו הוא הסמכה לאט"ן אשר לה היתרונות שלה (אך הם לאו דווקא באים לידי ביטוי במשכורת). העבודה בארץ היא במסגרת ניידות טיפול נמרץ של מד"א, בשנים הקרובות תתכן גם עבודה בחברת אינטל כחלק מחוזה עם מד"א להעסקת פאראמדיקים במפעליה. ישנם עוד גורמים הקשורים בחוזים למד"א ועושים שימוש בפאראמדיקים. בחו"ל - אינני יודע הרבה, עד כמה שידוע לי הייתה דרישה לפאראמדיקים באוסטרליה לא מזמן, אני משער שיש עוד מקומות בעולם שזקוקים לכך. ידוע לי על פאראמדיק שהצטרף לקבוצה ישראלית שעושה משהו באפריקה והוא מרוויח הרבה כסף. חוץ מזה, אם לא הזכרתי, משך הקורס במד"א הוא כשנה וארבעה חודשים. לכל קורס מתקבלים כ- 30 חניכים שהם כ- 10% או פחות מכלל אלו שמגישים מועמדות. שיהיה בהצלחה.

yonatanpoller

New member
ומה לגבי תנאי הכניסה?

אתה רציני?! 10% קבלה לקורס לפ מיטב ידיעתי יש מבחן ע"ר, מבחן באנגלית, וראיון. והדרישות הן נסיון פארארפואי( שיש לי כי אני חובש) ותעודת בגרות. שאלה חשובה: האם יש תנאים כלשהם לציונים בת. בגרות? זה מאוד חשוב כי כתיכוניסט לא השקעתי בלימודים אבל בצבא מאוד השקעתי....

yonatanpoller

New member
שחר מה אתה גם פה צעיר?

שביזות כי לא אני לא בא איתך לב"ש אני הולך על הקורס החיצוני אולי אח"כ אני אשלים לתואר

berrale

New member
לדעתי

לדעתי זוהי ראיה קצרת טווח. יודעי דבר יודעים לספר כי הקורס שהיה אמור להפתח בקרוב ... נדחה, עקב מיעוט מועמדים פוטנציאלים (אינני יודע את הדברים לאשורם בעניין זה). בכל מקרה עם קצת חזון, ואולי בעצם זה כבר לא חזון, הרי ברור שברבות החודשים יותר ויותר פראמדיקים יהיו יוצאי המסלולים האקדמאיים (אשר בודאי בקרוב ייפתחו גם באוניברסיטות אחרות) וקורס מד"א ילך ויאבד ממעמדו ומיוקרתו. מעבר לכך יש לקחת בחשבון שגם בחישוב פשוט של חסכון בזמן/כסף, מסלול קורס חיצוני + השלמה הינו בזבוז מוחלט !! השלמה לתואר (לבוגרי הקורס של מד"א) נערכת במשך כשלוש שנים תמימות * 3 ימים בשבוע... היות וברור מאליו שע"מ להתקדם בחיים ולהשאיר אופציות פתוחות, המינימום הנדרש בימינו הוא תואר ראשון אם לא יותר מכך, הרי העובדה שהלימודים האקדמאיים מעניקים תואר ראשון מדברת בעד עצמה. אשר לקורס של מד"א, קטונטי מחלוק על הטוענים לרמתו הגבוהה... אין ספק שהפראמדיקים של מד"א יודעים ומבצעים את עבודתם על הצד הטוב ביותר, והם שקנו למקצוע את יוקרתו ומעמדו, כפי שבא לידי ביטוי בדעה החיובית ביותר של רבים מהרופאים בארץ (אלה היודעים פראמדיק מהו..). זכות הראשונים תהה תמיד שמורה להם. ויחד עם זאת, אישית, יש לי ספק רב לגבי כמות הידע העיוני שאפשר לרכוש בארבעה חודשים של קורס (החלק העיוני הנערך 3-4 ימים בשבוע). מבחינת פרקטיקה כשלעצמה, קשה אולי לראות הבדלים בין פראמדיק מנוסה לפראמדיק צעיר בוגר בן-גוריון (כי אלו עדיין צעירים..), כי ממילא רב העבודה בתחום הנטנים מתבצעת ע"פ אלגוריתמים ברורים ומוגדרים. אישית אני מניח כי ההבדל עלול להיות אפרנטי במקרה של אבחנות הדרושים רקע עיוני נרחב יותר (ואם פרדן ירצה, המקרה שהיה לו אך לפני יומיים יכול להוות דוגמא טובה לכך לדעתי...).

yonatanpoller

New member
זה לא כל כך הגיוני, כי....

עוד לא התחילה ההרשמה לקורס בכלל ותאמינו לי אני משגע את מח´ הדרכה ומח´ כוח אדם לגבי הקורס, הם כבר איזה 3 שבועות אמורים לשלוח לי מידע וטפסי הרשמה והם אומרים שברגע שיתברר מתי ייפתח הקורס תפתח ההרשמה

berrale

New member
1+1=2

בדר"כ הקורסים, למיטב ידיעתי, מתקיימים במועדים פחות או יותר קבועים. הקורס הבא היה אמור להתחיל בנובמבר, ומס´ נהגים אצלנו היו אמורים לצאת אליו. אין זו הפעם הראשונה שקורס נדחה, ולא אמרתי שהוא כלל לא יפתח, אבל יש לקחת בחשבון: (א) יחסית עודף פראמדיקים במד"א בנקודת זמן זו (ב) הקורס המדאיסטי מבוסס (כלכלית) על חיצוניים בעיקר, ומטבע הדברים מספרם כיום פחות יותר כיוון שהרבה בוחרים ללכת לאוניברסיטה. דוקא עובדים פנימיים, נהגים, מעדיפים את הקורס של מד"א. אני מאמין שייפתח בסופו של דבר בחודשים הקרובים אבל...

Acyclovir

New member
תנאי קבלה

הקבלה לקורס תלויה במספר דברים: 1. ראיון ראשוני בו תדרש להציג רקע פארא-רפואי כלשהו (היותך חובש בצבא מספקת). לפני הראיון תדרש להציג תעודת בגרות (והציונים לא משנים רק אם יש בגרות או אין), תצטרך תעודת יושר בנוסף, את תעודת היושר עד כמה שזכור לי אתה לא צריך להשיג בעצמך אלא למלא טופס מתאים. בראיון תבחן גם באנגלית - מבחן הבנת הנקרא די פשוט. 2. אם עברת את ועדת הקבלה, תשלח למבחנים פסיכוטכניים במכון כלשהו ולאחריהם תגיע למפגש שכולל דינמיקה קבוצתית וראיון עם פסיכולוג. 3. לאחר שקלול כל הנתונים, תקבל הודעה אם התקבלת או לא. כחיצוני יש לך יתרון מסויים, מד"א שואפים לקבלת חניכים חיצוניים בכמות מסויימת כי חניכים אלה משלמים על הקורס. זאת בניגוד לחניכים פנימיים שיכול להיות שמתאימים אבל לא יתקבלו בגלל חוסר מקום והעדפת חיצוניים על פניהם. וחוץ מזה שיהיה בהצלחה.

למעלה