קורס צלילה בתאילנד??

hananz

New member
קורס צלילה בתאילנד??

כן? לא? למה? וכו תודה חנן

gilad_no

New member
לא!!!

מספר סיבות: צלילה זה קצת יותר מסתם שחייה והתבוננות בדגים\אלמוגים. ישנם הרבה סכנות כגון קריעת ריאה, דקומפרסיה ועוד דברים. נתחיל מהשפה: כאשר אתה עושה את הקורס בשפה שאינה שפת האם שלך, תפספס הרבה מונחים טכניים והסברים שיכולים להיות מאוד חשובים. כמובן, שאם אתה שולט באנגלית, שכח ממה שאמרתי. דבר שני הינו הרמה. קורס בארץ לוקח כשבוע. קורס מקביל בתאילנד לוקח 3 ימים. הפער הינו ברמה. ישנו מקרה מאוד מפורסם של צולל שעשה קורס בתאילנד והגיע לאילת לצלול. במהלך הצלילה נכנסו לו מים למסיכה, הוא נלחץ, קפץ למעלה ופיצץ לעצמו את הריאה (אין צורך לציין שהוא לא יצא מכך בחיים). בתחקיר הסתבר שבקורסים הנ"ל (בתאילנד) כלל לא מטפלים בדברים "פעוטים" כגון מים במסיכה. בקורס שעשיתי באילת, בכל צלילה תרגלנו הורדת מסיכה ואיבוד ווסת. מה שיכול להראות על הרמה. דבר אחרון הינו האינטנסיביות של הקורס. ישנם אנשים שייטענו אחרת, אך לדעתי קורס צלילה הינו קורס מאוד אינטנסיבי ולא קל (מהנה, אך לא קל). חבל לבזבז את הזמן הזה בתאילנד. עשה קורס בארץ, בביטחון וברוגע, וסע לצלול בתאילנד עם שקט נפשי. חבל להרוס את החיים בשביל עוד כמה שקלים ...

gilad_no

New member
הערה,

אני מקווה שלא הפחדתי אותך עם הסכנות. כאשר אתה מודע אליהם, הכל מאוד פשוט וקל. זה אחד מענפי הספורט הבטוחים ביותר כאשר מקפידים על ההוראות ולא מחפפים. זה ספורט מדהים ואני ממליץ לכל אחד ללכת ולצלול.

Benkok

New member
טעות בידך, בנאדם

דוקא יש כאן קורסי צלילה ברמה הגבוהה ביותר ובעברית עם מדריכים ישראלים מוסמכים!!! וזה לא יותר זול. זה כולל מגורים ושימוש בציוד צלילה אירופאי (שנחשב הכי טוב) אם אתה רוצה עוד פרטים אין לי בעיה להשיג לך. בן

aviron

New member
../images/Emo14.gifחולק עליך, גלעד !

מועדוני צלילה רבים, המשתייכים לרשת padi הבינלאומית והנמצאים באיים קו פיפי, סמוי ועוד - מחזיקים במדריכי צלילה ישראלים מוסמכים - המעבירים קורסי צלילה בטוחים ומאובזרים - בעברית. אז למה לשלם הרבה הרבה יותר בארץ - ואפילו אי-אפשר לאכול לובסטר ולקנח באננס אחרי הצלילה, למה?

Shakty

New member
מסכים עם שניכם (אבי ובן)

יש באיים במיוחד בפוקט ובקו-סאמוי מועדוני צלילה שמשתייכים לטופ של מועדוני הPADI בעולם ( חמישה כוכבים גולד) והם מעניקים גם תעודה מיוחדת של זהב בגלל רמתו הגבוהה של המועדון... קורס במועדונים הללו לוקח כ 4-5 ימים כמו בארץ וכפי שציינו גם המחיר כמו בארץ... הייתרון הוא שיש פה יותר צלילות סירה מצלילות בריכה - כך שיוצא לך לראות ולהנות יותר גם במסגרת הקורס... במיוחד בשמורות האלמוגים לייד קו-סאמוי (קו-טאו והסביבה) שאין מה להשוות בינהם לאילת או סיני... האיזור מחשב לאחד מ10 אתרי הצלילה הטובים בעולם !!! והמועדונים בהתאם - אשמח לתת לך לינקים למועדונים כאלו אם תרצה...

gilad_no

New member
לחנן,

שאלת את אותה השאלה גם בפורום צלילה. רוב התשובות שם, שבאו מצד צוללים מקצועיים, מחזקות את דבריי. כמובן, ישנם אנשים שעשו קורס בתאילנד, וחושבים שהם יודעים לצלול, וימליצו לך על המקום, המדריכים ומה לא. המציאות מראה שרובם לא יודעים לצלול. איני בא להכפיש את כולם. אולי יש שם מועדונים טובים שמכשירים בצורה נפלאה. אני לא יודע. אבל הסטטיסטיקה מראה שרובם מחפפים. תעשה את השיקול שלך. בהצלחה

למעלה