קורס קייטסרפינג

doodoog

New member
קורס קייטסרפינג

מחפש קורס רציני מיקצועי המתבצע ע"י בעל העסק היודע לגלוש ולא (ויסלחו לי גולשים רבים מראש .) על ידי גולש שהוסמך ברגע האחרון ללמד על מנת שבעל העסק יהיה בחנות כשאני מנסה ללמוד מבקש המלצות וללמוד מנסיונם של אחרים (גולש רוח 25 שנה\רוכב על אופני הרים הרבה שנים\סנובורד\ו....אולי קייט סרפינג :) ) תודה

hagitoz

New member
קורס קייטסרפינג

היי, יש לך מספר מקומות, כמובן זה גם תלוי במקום מגוריך, בת ים - לגונה - אמיר תל אביב- חוף טרומפלדור - H2OX אני :) נתניה פולג - עומרי פורת הרצליה - surf center - בועז חיפה - סער וברק -Kiteclub חיפה - LY-YAM - עופרי ארגוב יש לך עוד , תוכל להיכנס ל- Kitesite.co.il ויופיעו לך שם הקישורים לכל בתי הספר הקיימים בארץ, לפי מיטב ידיעתי, כל אחד מהנ"ל מקצועיים בתחומם ואל חשש :) בטוח שיש עוד, את שאר הבדיקה לגבי נתונים מדוייקים אני אשאיר לחברים שינסו לעזור לך יותר ויתנו לך המלצות אישיות ובעלות ניסיון, תודה רבה חגית עוז

גם לי יש שאלה

לא רצית לפתוח שרשור חדש אז הנה אני כותב כאן... טוב, אז לגלוש על גלים אני כבר גולש כמה שנים, גלישת רוח אני גם יודע ברמה בסיסית פלוס, וצניחה חופשית אני גם עושה. אז חשבתי למה לא לנסות קייט סרפינג? גם גלישה, גם רוח, וגם מצנח/קייט. וכמובן זה נראה כייף לא רגיל. והשאלות הם: כמה בערך צריך לעלות לי קורס? מה פחות או יותר משך הזמן הממוצע שלוקח לתפוס את העניין? האם ניתן להשכיר ציוד לאחר הקורס ואם כן אז כמה עולה השכרת ציוד? כמה עלות ציוד משומש ברמה ומצב סביר במידה ואני יהיה מעוניים לרכוש כזה? האם יש הוצעות בלאי ותיפולים לקייט? זהו אני חושב. אה עוד משהו, אני לא מבין גם כשאתם מלא באותו איזור אז איך לא מסתבכים לכם המיתרים? צריך לשלוט ברמה ממש גבוהה ולהיות ממש עיירני אה?

hagitoz

New member
תשובה לסופר תרנגולת

היי סופר תרנגולת (אחלה שם), אממ...הרבה דברים אתה יודע לעשות, כל הכבוד לך, נראה שהקייטסרפינג יכול להיות ממש אידיאלי עבורך בכך שספורט הקייטסרפינג משלב את רוב התחומים בהם אתה עוסק. אז למה לא לנסות??? תשובות כלליות: 1. עלות קורס - זה משתנה בין בתי הספר, אך פחות יותר מחירי הקורסים די זהים ותלויים במספר השעות שבית הספר מציע, ישנם בתי ספר שמציעים 4 שעות ישנם שמציעים 6 שעות, 8 שעות או אף 10 שעות - בממוצע מחיר לשעתיים הוא פלוס מינוס 250 שקלים. 2. משך הזמן הממוצע שלוקח ללמוד קייט - כשאתה אומר ללמוד קייט, צריך להיות יותר ספציפי, לגלוש קייט זה כבר אומר לצאת מנקודה ולחזור לאותה נקודה, כל הנ"ל יכול לקחת כ- 20 שעות מינימום ויותר אבל כמובן שיש את אלו שיש להם כישרון רב שמקצר להם את כל התהליך הארוך יחסית. כדי לשלוט במצנח באופן בסיסי צריך לפחות 6-8 שעות כדי לקבל ביטחון אישי (מדובר על המצנח בלבד). אני ממליצה גם לאחר הקורס, להניח את הגלשן בצד למרות הרצון העז לעלות עליו ולתרגל רק עם המצנח. 3. השכרת ציוד - בשלב הנוכחי לא ידוע לי על השכרת ציוד, אולי אני טועה, כל גולש רוכש לעצמו ציוד אישי - בדר"כ מדובר על גלשן, בין מצנח לשני מצנחים, טרפז, חליפת מגן, קסדה וליש לגלשן. 4. עלות ציוד משומש - זה תלוי מה קונים, חברה, שנה, דגם מצנח או גלשן - כל הציוד שנאמר בסעיף 3 קומפלט (מצנח אחד) משומש יכול להגיע בערך ל- 2000 שקלים מינימום ו- 4500 - 5000 פחות או יותר - ממש בכללי. 5. כמובן שיש בלאי עם הזמן כמו לכל דבר (יכול להיות פנצ'ר בפנימית, קרע בבד) אך כיום יש בעלי עסק לתיקוני מצנחים אשר מאוד עוזרים להחזיר את הגולש למים כמה שיותר מהר ושהמצנח ישאר עדיין יפה....
- סדר גודל הוצאות בלאי -70 שקלים ויכול להגיע גם לכמה מאות, תלוי בגודל הקרע וכדומה. 6. סיבוך מיתרים - הגולשים אמורים לפעול לפי חוקי הים, סה"כ אני חושבת שרוב הגולשים בארץ מודעים גם לסכנות ופועלים לפי חוקי הים ויודעים מי מפנה למי, חשוב מאוד להימנע מקרבה אחד לשני על מנת למנוע צרות מיותרות וכן צריך להיות מאוד עירני לכל הסביבה במהלך הגלישה. אוףףף...ארוך אבל בכיף, שאלות חשובות שמקווה שיעזרו לכל גולשי הפורום, חג שמח לכולם,
אשמח לעוד שאלות חגית עוז

galbua

New member
מתחיל בקייט סרפינג ...

שלום אני ישמח אם תעזרו גם לי , אז ככה לפני איזה חצי שנה בערך קיבלתי מדוד שלי קייט סרפינג ולא מממש התעניניתי בזה עכשיו .. אני מתענעין ואני רוצה לעשות קורס .. רציתי לדעתי אם אני יוכל להתחיל לגלוש עם הציוד שברשותי !??! ועם הוא מקצועי ?!?! ..(שהמצנח מספיק גדול ויש לו מספיק חוטים , ושהגלשן מספיק גדול ובצורה הנכונה וכו") הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על הציוד שברשותי ואחרי שאני כבר יכנס לתחום אני ישדרג את הקייט ... יש לי מצנח : wipika club ar2.5 8.5 וגלשן : fanatic f נ.ב העלתי תמונות

טרבלסי

New member
../images/Emo207.gif שאלה

המשקל שלי 60 ק"ג נגיד לרוח של 15-20 קמ"ש עפיפון של 8-9 מ'ר יכול להספיק לא?

hagitoz

New member
תשובה לטרבלסי

היי, אתה הצגת 15-20 קמ"ש או שהתכוונת ל- 20 קשר? 20 קמ"ש זה פחות או יותר חצי (כלומר 10 קשרים), ל- 15-20 קשר למשקל 60 ק"ג יכול להתאים לך מצנח 14/12 , קייט 9 ומטה מתאים לרוחות יותר חזקות מ- 20 קשר, החל מ- 23 קשרים ויותר. חגית עוז

טרבלסי

New member
זה תלוי אבל

אני לא רוצה שזה יהיה עפיפון עם כוח עילוי גבוהה, ולא יהיה כ"כ חזק בלי קפיצות בכלל, רק גלישה נטו, בשביל הכיף....כוח מינימלי. בגלל זה ניראה לי עפיפון בגודל 8-9 מ' אם הוא גורר אותי על החוף זה ניראה לי מספיק. והיתכוונתי ל- 15-20 קמ"ש חוץ מזה למה אפחד לא גולש עם ידיות?... אולי זה קצת פחות נוח מ-בר- אבל בטח עם ידיות התגובות יותר מהירות, אולי צריך להשקיע קצת יותר מאמץ,או שאנשים לא מכירים. ועוד משו! למה כולם קוראים לעפיפון "קייט"???????......"קייט" זה באנגלית ובעיברית זה עפיפון!!! זה מעצבן אותי

ערןמנור

New member
לא

קייט אההה עפיפון 8-9 מטר לא יזיז אותך ב 8-10 קשר גם אם אתה שוקל 60. עם בר אפשר לגלוש/לשלוט בעפיפון ביד אחת.

hagitoz

New member
תשובה ל- galbua

היי, לגבי הגלשן שהצגת, אני אשמח לקבל יותר פרוט לגבי הגודל שלו והרוחב, פחות מעניין שנה לגבי הגלשנים, עדיף בתור מתחיל להתחיל עם גלשן יחסית רחב וגדול - בין 1.50 ומעלה , כמובן תלוי במשקל הגולש, בכישרון וכדומה, כל עניין לגופו. לגבי המצנח - 8.5 של WIPIKA הוא קייט שיכול לשמש אותך לתחילת הלימוד בשיעורים הראשונים שזה אחלה, הוא יציב ופשוט ועושה את העבודה בשלב הלימוד של הנפות מהמים, גרירות , לימוד השליטה במצנח. צריך לזכור שספורט הקייטסרפינג עדיין צעיר והמצנח שהצגת הוא מצנח ישן ולא מתקדם כפי שהיום וכבר החל משנת 2003 המצנחים עברו שינוי בהחלט גדול, זה לא שאי אפשר לגלוש עליו, אפשר בהחלט אבל אחרי שמנסים את המצנחים של שנת 2003 ומעלה מבינים שזה עולם קצת אחר
כלומר, בשלב שתגיע לעלייה על הגלשן אני ממליצה על מצנח מתקדם יותר שיחסוך לך ותוכל להנות איתו יותר, תוכל להשאיר לך את המצנח הזה כי הוא מצויין לשלבי הלימוד, אולי יש לך אחים קטנים שישמחו ללמוד.....
חגית עוז

galbua

New member
בקשר לקייט ...

היי חגית .... תודה רבה על תגובתך ...
מידות הגלשן הם 40 ס"מ לרוחב ו1.50 מ' לאורך ... ( צירפתי תמונה של המידות ) .. ואני בגבה 1.78 ושוקל 65 ק"ג , ( ואני מתחיל כרגע אין לי שום ניסיון לגבי גלישת קייט ) האם הגלשן מתאים לי בתור התחלה |?!? והאם גודל של המצנח גם מתאים לי ??! לגלישה וקצת התרוממות וקפיצות ... אם לא איזה גדול מצנח לדעתך יתאים לי !? , והמצנחים של שנת 2003 ומעלה הם אם שני חוטים נכון ?! המצנח שלי הוא עם חוט אחד בלבד .. ?! ומה זה מוסגי הלימוד הנפות מהמים , גירות וכו' ? אבל כעקרון אני יכול לגלוש ( רק לגלוש בלי קפיצות וכו' ) עם הציוד שברשותי ... ( גם אם המצנח עם חוט אחד ) !? ... תודה רבה ... גל

ערןמנור

New member
?

אפשר להתחיל עם הגלשן,אבל הוא נראה דגם ישן,2002 ומטה,נראה גלשן חד כיווני-דיראקשיונל(יש חרב אחת?)בשינוי כיוון צריך מהפך-להפוך רגליים. בקשר לקייט,עם חוט אחד אולי אפשר לדוג... הקייט גם 2002 ומטה,אמורים להיות 2 חוטים,המידה היא קטנה אבל אפשר להתחיל איתו.לדעתי עדיף לך קייט 12 יותר חדש עם מערכת שיחרור מהיר ו4 חוטים (יש שליטה בכוח )

galbua

New member
אבל ..

כן אתה צודק הגלשון נוא חד כיווני אבל .. אני יכול רק להתחלה להכנס למים איתו ועם הקייט רק לתפוס את הקטע של הגלישה .. לא ?!? המצנח ירים אותי נכון ?!

hagitoz

New member
תשובה ל- galbua

היי, לגבי הגלשן, הוא בסדר גמור להתחלה, תגלוש לכיוון אחד תסובב עם היד את הגלשן לצד השני ותגלוש לכיוון השני - כל הנ"ל כמובן רק לגבי ההתחלה, בשלב הבא אין בעיה שתישאר עם הגלשן הזה ותלמד לעשות מהפך (סיבוב לכיוון השני תוך החלפת הרגליים) וזה גם לא בעיה, צריך פשוט להתאמן וללמוד. לדעתי תמשיך בשלב הראשון עם הגלשן הזה, חבל לזרוק עכשיו כסף שאתה עדיין לא גולש ויש לך ציוד שהוא יחסית בסדר גמור להתחלה, אני התחלתי ללמוד גלישה בשנת 2000-2001 והצלחתי לגלוש גם עם גלשן 1.75 ומעלה בתור התחלה ורק אחרי 3 שנים עברתי לגלשן מאוד קצר 1.20-1.23 כמובן שבאמצע הייתי על גלשנים 1.50 ולאחר מכן 1.37 וכך התקדמתי שלב שלב, לא שווה למהר!! לגבי המצנח, אני מדברת רק על קייט 4 חוטים כמובן - חובה מבחינה בטיחותית, ב- 4 חוטים יש לך את האפשרות לשחק עם טווח הרוחות כאשר הרוח חזקה מדי לגודל המצנח. לפי מהירות הקמ"ש שהצגת עליך לגלוש עם קייט לפחות 12 אם לא 14 הכולל בר 4 חוטים או אף עם 5 חוטים עם משחרר בטיחות וליש. חגית עוז

hagitoz

New member
לגבי הסנפיר שחסר

היי, לגבי הסנפיר שחסר בגלשן, או שתרכש אחת נוספת אך שים לב שמספיק לך שבצד האחד יהיו לך סנפירים בגלל שהגלישה מתבצעת רק בדופן אחת של הגלשן אלא אם כן בשלב שמבצעים תרגילים מסויימים יש צורך בסנפירים בדופן השנייה. מקווה שהבנת, חגיתץ עוז

sofxschool

New member
קורס קייט סרף

שלום... נפתח השבוע בית ספר ללימוד גלישת עפיפונים תחת חסות חברת sof-x. הקורס כולל בתוכו לימוד תאורתי ומעשי של כל תהליך הגלישה ע"י מדריכים מנוסים בעבודה זו בעלי ניסיון רב בהדרכת קייט סרף בפרט. הקורס כולל ביטוח ומשלב בתוכו ציוד מתקדם בענף - כלומר הלימוד נעשה על קייטים משנתון 2006. לאחר הקורס ניתן לקנות ציוד במחירים מיוחדים לבוגרי הקורס. בתקוה לראותך צוות soxschool... 0506522665 או באימייל [email protected]

למעלה