תשובה לסופר תרנגולת
היי סופר תרנגולת (אחלה שם), אממ...הרבה דברים אתה יודע לעשות, כל הכבוד לך, נראה שהקייטסרפינג יכול להיות ממש אידיאלי עבורך בכך שספורט הקייטסרפינג משלב את רוב התחומים בהם אתה עוסק. אז למה לא לנסות??? תשובות כלליות: 1. עלות קורס - זה משתנה בין בתי הספר, אך פחות יותר מחירי הקורסים די זהים ותלויים במספר השעות שבית הספר מציע, ישנם בתי ספר שמציעים 4 שעות ישנם שמציעים 6 שעות, 8 שעות או אף 10 שעות - בממוצע מחיר לשעתיים הוא פלוס מינוס 250 שקלים. 2. משך הזמן הממוצע שלוקח ללמוד קייט - כשאתה אומר ללמוד קייט, צריך להיות יותר ספציפי, לגלוש קייט זה כבר אומר לצאת מנקודה ולחזור לאותה נקודה, כל הנ"ל יכול לקחת כ- 20 שעות מינימום ויותר אבל כמובן שיש את אלו שיש להם כישרון רב שמקצר להם את כל התהליך הארוך יחסית. כדי לשלוט במצנח באופן בסיסי צריך לפחות 6-8 שעות כדי לקבל ביטחון אישי (מדובר על המצנח בלבד). אני ממליצה גם לאחר הקורס, להניח את הגלשן בצד למרות הרצון העז לעלות עליו ולתרגל רק עם המצנח. 3. השכרת ציוד - בשלב הנוכחי לא ידוע לי על השכרת ציוד, אולי אני טועה, כל גולש רוכש לעצמו ציוד אישי - בדר"כ מדובר על גלשן, בין מצנח לשני מצנחים, טרפז, חליפת מגן, קסדה וליש לגלשן. 4. עלות ציוד משומש - זה תלוי מה קונים, חברה, שנה, דגם מצנח או גלשן - כל הציוד שנאמר בסעיף 3 קומפלט (מצנח אחד) משומש יכול להגיע בערך ל- 2000 שקלים מינימום ו- 4500 - 5000 פחות או יותר - ממש בכללי. 5. כמובן שיש בלאי עם הזמן כמו לכל דבר (יכול להיות פנצ'ר בפנימית, קרע בבד) אך כיום יש בעלי עסק לתיקוני מצנחים אשר מאוד עוזרים להחזיר את הגולש למים כמה שיותר מהר ושהמצנח ישאר עדיין יפה....
- סדר גודל הוצאות בלאי -70 שקלים ויכול להגיע גם לכמה מאות, תלוי בגודל הקרע וכדומה. 6. סיבוך מיתרים - הגולשים אמורים לפעול לפי חוקי הים, סה"כ אני חושבת שרוב הגולשים בארץ מודעים גם לסכנות ופועלים לפי חוקי הים ויודעים מי מפנה למי, חשוב מאוד להימנע מקרבה אחד לשני על מנת למנוע צרות מיותרות וכן צריך להיות מאוד עירני לכל הסביבה במהלך הגלישה. אוףףף...ארוך אבל בכיף, שאלות חשובות שמקווה שיעזרו לכל גולשי הפורום, חג שמח לכולם,
אשמח לעוד שאלות חגית עוז