קורס קצינים ועוד - טיפים, בבקשה!

sosed

New member
קורס קצינים ועוד - טיפים, בבקשה!

שלום! אני עתודאי, שכרגע התגייס לחיל האוויר ועובר קורס השלמה בחיפה (בביסל``ק שבטכני). אנו מיועדים לקורס קצינים, אבל כרגע אני מתלבט, אם אני מתאים לזה. מבחינה גופנית - אני בטוח שלא אסתדר. הפרופיל שלי כרגע הוא 65, שמעתי שפרופיל כזה כבר בוטל ולא ינתן בעתיד. קצינת הרפואה בבסיס אמרה לי, שאם אוכל להוריד אותו ל - 64, אז אוכל לעבור קורס קצינים כ``מ (כוח מוגבל). זה נכון? שמעתי מאחרים מספרים שונים, למי להאמין? חוץ מזה, אם יש לכם איזשהן הערות/המלצות לגבי האם כדאי/לא כדאי להיות קצין, שתפו אותי. האם זה נכון, שבתור קמ``א (קצין מקצועי אקדמאי) קשה להתקדם (יש לי תואר במדעי המחשב)? כל מי שהיה בקורס קצינים בבה``ד 1, אודה לו מאוד אם ישתף אותי באופן מפורט עד כמה שיוכל בכל תכני הקורס ופעולותיו. מהי האווירה בקורס איך זה בבה``ד 1? אם יש כאלה שעברו קןרס כ``מ, אנא ספרו לי מה עושים שם. מצפה לתשובותיכם , עתודאי בחיל האוויר. נ.ב. באותה הזדמנות, ספרו לי בבקשה איך: א) משפצרים כומתה חדשה, כך שתשב יפה בכותפת; ב) קושרים/מסדרים את השרוך בנעל הצבאית הגבוהה לאחר שהוא שרוך, כך יהיה הדוק היטב ולא ישתחרר בזמן הליכה. תודה.

קורס קצינים

שאלת שאלה מאוד מפורטת וודאי יהיו בין הגולשים כאלה שיוכלו לתת לך מידע מפורט על תכני הקורס ועוד טיפים הקשורים לעניין. אנחנו יכולים לתת לך תשובה כללית אך חשובה: קורס קצינים הוא אתגר משמעותי לבחור בגילך. כל מי שעבר בהצלחה קורס קצינים יספר לך על תחושת הסיפוק שחוויה זו יצרה אצלו,ועל התרומה שלה להתבגרות ולעיצוב האישיות. גם בראייה עתידית, קורס הקצינים יאפשר לך להמשיך בקריירה צבאית אם תבחר ומאידך, יפתח בפניך דלתות באזרחות בכל כיוון מקצועי אליו תבחר ללכת. כמובן שהקורס קשה ודורש מלבד כושר גופני גם יכולת עמידה בלחץ והפגנת כל התכונות הנדרשות מקצין: אחריות, מנהיגות, אמינות ובטחון עצמי. לאור כל זאת, תשקול את האפשרות מחדש וקבל את ההחלטה הנכונה עבורך. בהצלחה, צוות אפטר.

klemberg

New member
תשובה

עתודאי יקר, אני רופא, עתודאי בעברי, שלא עשה בה``ד 1 מסיבות רפואיות. יש להניח שטרם שייקבע לך פרופיל חדש, תשלח לחוו``ד רופא מומחה עדכנית, לפיה יוחלט פרופילך החדש. אכן אין יותר פרופיל 65, אבל לא בהכרח יותאם לך הפרופיל הקרוב (72 או 64), אלא הכל לפי המצב העדכני וספר הפרופילים החדש, שהוא שונה מזה שלפיו נקבע לך הפרופיל שלך. לגבי הכומתה, מגלחים בעזרת סכין גילוח את הכומתה מצידה החיצוני והפנימי עד שנשאר לך רק הבסיס (רואים רק ``תלמים``). אח``כ מרטיבים את הכומתה ומקפלים אותה לחצי (השוליים של העור חופפים זה את זה, ואת שולי הצמר מקפלים אל שולי העור. אח``כ מגלגלים את הכומתה כך ששולי העור ישבו כלפי חוץ על הכתף השמאלית ונותנים לזה להתייבש (אם קיפלת לא נכון וזה התייבש - הלכה הכומתה). ממקמים את הסמל בחזית כלפי חוץ על מצע של טלכרט בצד הפנימי. בכל מקרה, כדאי שאת הכומתה הראשונה יעשה לך מישהו שיודע - בסה``כ זה די מסובך. לגבי השרוכים - בהודעה הבאה.

klemberg

New member
תגובה - המשך

המשך: לאחר שהשחלת את הרוכים ומתחת, אתה פשוט יכול להשחיל את השרוך פעם שניה בחור האחרון, ולגלגל את השארית ולדחוף לתוך הנעל. בד``כ זה לא נפתח. לגבי האם ללכת לבה``ד 1: אני לא הייתי שם, אבל אני חושב שכדאי לך לנסות. אם לא, זה עלול לפגוע בקידום שלך בתוך הצבא. למה לסגור דלתות לפני שהתחלת לשרת? בכל מקרה, בהצלחה.

למעלה