קורס קצינים למתנדבים

Lipazla

New member
קורס קצינים למתנדבים

היי :)
הייתי היום במיונים לתוכנית חבצלות של חיל המודיעין , שאלתי את ראש היחידה האם מתנדבים יכולים לשרת בתוכנית זאת, התשובה הייתה שכל חייל המשרת בתוכנית זאת יוצא קצין, לכן קורס קצינים הוא חובה. הוא אמר לי שיש קורס קצינים מותאם.
אגף רותם אמור לזמן אותי לועדת מתנדבים בזמן הקרוב (זאת תשובת מדור מתנדבים), רציתי לדעת האם המקום לשאול זאת זה בועדה, ואם לא איפה אוכל לברר אם אוכל לצאת לקורס קצינים.

תודה :)

DoorCohen

New member
עד כמה שאני יודע בוועדה

אהלן, קודם כול בהצלחה בהתמיינות.
לגבי הוועדה באגף רותם, חזרתי ממנה היום והאנשים שם ממש נחמדים ועוזרים וישמחו לענות על כל שאלה שלך, לדעתי זה מקום טוב לשאול, ואני מניח שגם אם תתקשרי לתא מתנדבים בתל השומר יוכלו לספק לך תשובה מתאימה - 03-7387157.

נוסף על כך, באשכול מלפני שנה המשתמש Run For A Fall סיפק את התשובה הבאה:

קודם כל במאמרים של הפורום תוכל למצוא הרבה מידע על קק"צ למתנדבים אז אני ממליץ לך לקרוא.
בפני מתנדבים עומדת האופציה לבצע קורס קצינים או בבה"ד 1 או בצריפין (לא תמיד בה"ד 12, המחזור שנפתח בדצמבר יהיה בבה"ד 7 לדוגמה). כיצד זה נקבע? בהתאם למגבלות הרפואיות. לפי מה שזכור לי רופא היחידה אמור לפנות לרופא מדור מתנדבים עם המלצה והרופא ממדור מתנדבים צריך לאשר. בדר"כ המתנדבים שזקוקים לקירבה לבי"ח יבצעו את הקורס בצריפין.
קק"צ מיוחדים בצריפין אמור להימשך כחודשיים, לעיתים נמשך פחות.

Lipazla

New member
תודה רבה!

תודה רבה על התשובה המהירה :)
רק לא הבנתי דבר אחד, בועדה קובעים לאילו קורסים אפשר לצאת ולאילו לא?

DoorCohen

New member
כל מקרה לגופו

קודם כל בשמחה.

גם אני לא ממש ידעתי למה לצפות כשהגעתי לוועדה, לא ידעתי בכלל שההתנדבות שלי כבר מאושרת למשל (נטלי מחיל הרפואה הסבירה לי שרוב מי שמגיע לשם כבר מאושר)

כעקרון בוועדה קובעים את כול תנאי הת"ש, את הפטורים, ואת הדרישות של התפקיד. אני לא בטוח במאה אחוז, יכול להיות שעוד יבקשו מסמכים רפואיים או בדיקות או המשך מעקב, אבל כן כעקרון קובעים מה אתה יכול ומה אתה לא יכול לעשות במהלך השירות שלך.

לאחר מכן הולכים לדבר עם משקי"ת ת"ש על בחירת תפקיד.

בהצלחה! ואם נטלי שם - תמסרי לה ד"ש ממתן (אם היא תזכור...)

noboya

New member
ברוך הבא!

ברוך הבא לפורום!!
אני יודע שבזמני (לפני 4-5 שנים בערך) לא איפשרו למתנדבים להתקבל לעתודה בגלל שזה מצריך חתימת קבע מראש (בלי קשר לקק"ץ).
יכול להיות שמאז זה השתנה - אני מקווה לטובת הצבא שככה.
לגבי הקק"ץ עצמו - אם אתה יכול לעשות אותו כמו שהוא, עדיף. אם לא אז זה די פשוט ברגע שאתה מתגייס לבקש להפוך אותו לקק"ץ מותאם (אומרים שזה נחמד...).
בעיקרון אין בעיה להוציא מתנדבים לקצונה, רק העניין של הקבע מפריע כאן.
מקווה שעזרתי

נ ו ע ה 12

New member
אם זה לא השתנה שוב חח אז כבר אפשר

לכן ממר"ם ועתודה למשל כבר אפשריים.
&nbsp
ליפז, ברוכה הבאה לפורום

למעלה