קורס קצינים למתנדב

shaulzon1

New member
קורס קצינים למתנדב

שלום לכולם,
אני מעוניין לצאת לקורס קצינים וביררתי על זה ביחידה שבה אני משרת ועדיין נותרתי עם כמה שאלות...
הבנתי מהמשקי"ת סגל אצלנו שקורס קצינים למתנדבים נמשך כ-4 חודשים מכיוון שהוא ללא חודש ההכנה לבה"ד 1 והוא מתקיים בבה"ד 12 בצריפין.
לפי מה שנאמר לי מחזורי הקורס לא מתקיימים בצורה סדירה כמו קורס קצינים רגיל שמתקיים בבה"ד 1 כל-3 חודשים אלא אין תאריכים מדויקים ולפעמים יכול להיות מחזור אחד בשנה וגם מאוד קשה להיכנס לשם כי יש רק-40 תקנים לכל מחזור...
עכשיו מכיוון שאני רוצה לצאת לקורס קצינים ולא לחכות שאולי בעתיד הרחוק יתפנה לי תקן אני רוצה לצאת לבה"ד 1 ולא לבה"ד 12.
כמובן שיש לזה חסרונות כי הבנתי שבבה"ד 1 מעיפים את הצוערים על הטעות הכי קטנה, כל סדר היום הוא צפוף והמשמעת נוקשה מאוד.
לעומת זאת בבה"ד 12 זה בדיוק היהפך...
מצטער על החפירה ועכשיו לשאלות:
1). האם יינתן לי כ"מ 3 במידה ואצא לבה"ד 1 ? (אני סובל מעיוורן לילה בדרגת חומרה קשה מאוד)
הרי איני יכול להתנהל בלילה בכלל...
2). במידה ויהי לי כ"מ 3 מה זה אומר בפועל ?
3). אם מישהו יכול להוסיף או לחלופין לסתור משהו ממה שכתבתי למעלה אני אשמח כי אני עדיין לא בטוח שכל מה שנאמר לי נכון...
4). תודה-רבה לכל העוזרים והעונים !

נ ו ע ה 12

New member
קק"צ מתנדבים

זה אכן נכון שלא פשוט להתקבל לקק"צ בבה"ד 12 ושהתקנים מעטים, אבל מן הסתם יש כאלה שמצליחים... תנסה, אל תיעצר במש"קית הסגל, תפנה לקצינה שלה ובכלל לגומרים מעליה ותתעקש.

• קק"צ זה קק"צ, מכל קצין (או בכלל חייל) נדרשת משמעת וגם מבה"ד 12 מדיחים על משמעת. אל תראה את זה כ"שכונה".

• יציאה לקק"צ בבה"ד 1 מחייבת אישור של רופא מדור מתנדבים, זה לא נתון לבחירה של החייל או גורמים אחרים מיחידתו, אלא לשיקול דעת הרופא בלבד. כנ"ל כל המגבלות וההקלות שיבואו יחד עם ההחלטה.

• כ"מ 3 - עד כמה שאני יודעת מדובר על פעילות עיונית בלבד ופטורים מכל פעילות גופנית.

אני מצרפת לך קישור להודעות נבחרות, ניתן להגיע אליהן גם דרך לחיצה על כפתור "כלים ומידע" שנמצא בראש הפורום. תוכל למצוא שם כמה הודעות ולא מעט תשובות בנוגע לקק"צ מתנדבים.

Run for a Fall

New member
אהלן

קק"צ "מיוחדים" (מתנדבים, אנשים מעל גיל 30 וכו') בצריפין (לא תמיד בבה"ד 12, בקרוב נפתח מחזור בבה"ד 7 דווקא) למתנדבים מאושר למתנדבים בעלי צורך בקרבה לבי"ח או בעיה מיוחדת אחרת.
צריך לפנות לרופא היחידה שפונה למדור רותם במקרפ"ח כדי לקבל אישור על איפה אתה יכול לבצע קורס קצינים.

בדר"כ יש לו שני מחזורים בשנה, ואכן אין הרבה תקנים - עולים להמון וועדות שצריכות לאשר את השתתפותך.

אני לא בטוח שקק"צ למתנדבים קל יותר מקק"צ בבה"ד 1 מבחינת משמעת ונוקשות - ההקלות היחידות הן בתחום המאמץ הגופני וההתחשבות בצרכים הרפואיים, אך הדרישות האחרות הן אותן דרישות כמו מצוערים בבה"ד 1. בסופו של דבר, אתה יוצא קצין לכל דבר.

לגבי הכנה - ניתן גם לשלב הכנה לפני קק"צ מיוחדים בהתאם למחזורים. בכל מקרה יש צורך לבצע מבחני כניסה זהים לאלו של בה"ד 1 (שאליהם ההכנה מכינה אותך בדר"כ).

לגבי משך הקורס - הקק"צ עצמו באורך של חודש וחצי בערך (לפחות המחזור הנוכחי), כשההשלמה אחר כך היא במתכונת רגילה, ולא מיועדת למתנדבים בלבד (גם כאן חשוב לראות האם יש אפשרות לבצע).

אם אתה מעוניין בקצונה - אני חושב שכדאי קודם כל ללכת לרופא היחידה ולהתחיל את הבירור לגבי איפה אתה יכול לבצע קק"צ, ואז תפעל בהתאם.

בהצלחה!

למעלה