קורס קצינים

noboya

New member
קורס קצינים

שלום וברכה, אני בועז ואני מתלבט אם ללכת לקורס קצינים.
אני מתנדב כבר כחצי שנה ואוהב את תפקידי, אך כולם מסביבי מתעקשים שאני צריך לעשות קורס קצינים - אומרים שזה טבוע באישיות שלי.
אז ככה - קודם כל אני חתום כרגע על שנתיים. האם שנה שלישית תחשב לי כשנת הקבע של קצינים או שאני צריך להשלים קבע בנוסף ובכך להגיע לארבע שנים סה"כ?
דבר שני, לפי מה שאני הבנתי - אני צריך לעשות את התהליך דרך תא מתנדבים אז איך אני פונה אליהם (בדרכים צבאיות, לא שוב לנסות 300 פעמים ביום על הטלפון האזרחי)?
דבר נוסף, האם אני נשאר באותה היחידה ופשוט נכנס לתפקיד של קצין?
ודבר אחרון - האם הפטורים נשארים גם לאחר המעבר לקצונה? (כי הרי אני נכנס לקבע, זה לא מוציא אותי ממצב "מתנדב"?)
מחכה לתשובות ^_^ תודה רבה מראש.

hillator

New member
תשובות

1. תאלץ להשלים לשירות מלא של 3 שנים
ושנה רביעית קבע בשכר. שבגלל שאין לך תואר אקדמי או רמת פעילות א יעבוד על קצת יותר משכר המינימום . אבל יש הרבה הטבות של חבר.. ומירס (אם אפשר לקרוא לווקי טוקי הדפוק הזה הטבה).
2. ההליך לא דרך תא מתנדבים, אתה צריך לבקש ביחידה שלך. מי שממליץ עליך זה המפקדים. מתא מתנדבים מתעסקים רק באישורים הרפואים שלך לצאת.
3. תלוי אם יש תקנים או לא ביחידה שלך.. ומה תפקידתך כיום.
4. כן הפטורים תמיד נשארים. גם בקבע אתה עדיין פרופיל לא כשיר לשירות. אם מישהו בקבע הוא לא פתאום נהיה בריא

המון בהצלחה
הילה

noboya

New member
תודה רבה

כרגיל, תשובות מלאות וממצות והכי חשוב - מהירות!
1. אז אני בעצם מכפיל את השירות שלי, ומקבל מירס (אחלה ווקי-טוקי) רק כדי לפקד על האנשים שאיתם אני עובד עכשיו? לא נשמע לי שווה.
2. גם אם אני יתעסק רק עם האישור הרפואי, איך אני פונה אליהם?
3. איך תפקידי כיום קשור? האם נותנים לקצין לבצע תפקיד של חייל רגיל כשאין לו תקן?
4. אם הבנתי נכון, ההתנהלות משתנה ואני קשור פחות אל תא מתנדבים. זה נכון?

ושוב תודה רבה!

hillator

New member
תשובות

1. יש גם יתרונות.. אתה תעדיף לשבת שנה במשרד מאשר לעמוד בתחנת דלק בעבודה מועדפת.
2. אתה לא פונה אליהם. המפקדים שלך כאשר ירצו להוציא אותך לקצונה פונים אליהם,או יותר נכון קצינת השלישות ביחידה פונה.
3. לא זה תלוי בתפקיד היום ובמה תוכשר לקצונה. למשל תכניתן חוזר לאותו מקום.. משקית חינוך לא.
4. אתה לא קשור לתא מתנדבים אבל מבחינה רפואית ופטורים אתה כמו כל מתנדב. הם פשוט לא אחראים על השיבוץ שלך ברגע שאתה קצין כי יש מחלקת סגל. אבל פטורים נשארים מה שהיו.

למעלה