קורס קצינים
היי
לא יודעת אם זוכרים אותי, אבל הפורום עזר לי המון בתהליך שלפני ההתנדבות. התנדבתי בתחילת אפריל, עשיתי טירונות 02 והיום אני בחיל המודיעין. אחרי כמה חודשים, הבנתי שאני באמת שוקלת ברצינות לצאת לקורס קצינים (קמ"נים ספציפית אליי), ורציתי לדעת אם מישהו בפורום יוכל לספר לי קצת על החוויה מגוף ראשון. הסתכלתי במאמרים, אבל לא הצלחתי למצוא משהו עדכני (כמעט הכל מ2005/2004
) חוץ מהודעה אחת ממש לא מזמן
יש לי גם המון שאלות, אז מקווה שתוכלו לעזור לי.
1. כל המתנדבים יכולים לצאת לקורס בבהד 12? או שזה רק למתנדבים עם פטורים ספציפים? (ובאותה נשימה- סביר להניח שאם עשיתי טירונות 02 אני לא אצא לבהד 12?)
2. מתנדבים תופסים תקן בקצונה?
3. איך עובדת ההשלמה החיילית אם יוצאים לבהד 12? מצטרפים באיחור/מחכים כמה חודשים?
4. הבנתי שאם הולכים לבה"ד 1, מוגדרים אוטומטית ככ"מ 3, בלי קשר למצב הכושר/יכולת שלך- מה שבעצם אומר שכל הקורס יושבים בצל ולא עושים כלום- זה נכון? יש דרך לשנות את זה ולהתאים את זה ליכולת הגופנית של המתנדב?
5. וגם- אם יש לי הסמכת נשק מהטירונות, סביר שאעשה מטווחים כמו כולם בקורס ואסתובב עם נשק?
6. עם מי צריך לדבר כדי להניע את התהליך של הקצונה? כלומר, בוודאי שעם המפקד האישי שלי, אבל האם בשביל היציאה לקצונה צריך אישור של מדור מתנדבים או מקרפר או משהו דומה?
אם כן- סביר להניח שזה תהליך שלוקח המון זמן ויכול לדחות את הקצונה בגללו?
7. באופן כללי- אם יש מישהו קצין/מכיר מתנדבים קצינים - היחס שונה מיחס קצינים אחרים? זלזול? אולי ההפך, יחס מועדף? שואלת כי כבר עכשיו, כשאמרתי לאנשים שאני חושבת ללכת, נתקלתי ביחס של "את? את מתנדבת.. את לא יכולה לצאת לקצונה..בקושי לעלות את המדרגות לבניין מותר לך."
ושוב, בלי קשר, אשמח לשמוע על כל התהליך הזה ממקור ראשון
תודה, הפורום הזה הוא מקום מבורך ועוזר למתנדבים באשר הם בצורה נהדרת
היי
יש לי גם המון שאלות, אז מקווה שתוכלו לעזור לי.
1. כל המתנדבים יכולים לצאת לקורס בבהד 12? או שזה רק למתנדבים עם פטורים ספציפים? (ובאותה נשימה- סביר להניח שאם עשיתי טירונות 02 אני לא אצא לבהד 12?)
2. מתנדבים תופסים תקן בקצונה?
3. איך עובדת ההשלמה החיילית אם יוצאים לבהד 12? מצטרפים באיחור/מחכים כמה חודשים?
4. הבנתי שאם הולכים לבה"ד 1, מוגדרים אוטומטית ככ"מ 3, בלי קשר למצב הכושר/יכולת שלך- מה שבעצם אומר שכל הקורס יושבים בצל ולא עושים כלום- זה נכון? יש דרך לשנות את זה ולהתאים את זה ליכולת הגופנית של המתנדב?
5. וגם- אם יש לי הסמכת נשק מהטירונות, סביר שאעשה מטווחים כמו כולם בקורס ואסתובב עם נשק?
6. עם מי צריך לדבר כדי להניע את התהליך של הקצונה? כלומר, בוודאי שעם המפקד האישי שלי, אבל האם בשביל היציאה לקצונה צריך אישור של מדור מתנדבים או מקרפר או משהו דומה?
אם כן- סביר להניח שזה תהליך שלוקח המון זמן ויכול לדחות את הקצונה בגללו?
7. באופן כללי- אם יש מישהו קצין/מכיר מתנדבים קצינים - היחס שונה מיחס קצינים אחרים? זלזול? אולי ההפך, יחס מועדף? שואלת כי כבר עכשיו, כשאמרתי לאנשים שאני חושבת ללכת, נתקלתי ביחס של "את? את מתנדבת.. את לא יכולה לצאת לקצונה..בקושי לעלות את המדרגות לבניין מותר לך."
ושוב, בלי קשר, אשמח לשמוע על כל התהליך הזה ממקור ראשון
תודה, הפורום הזה הוא מקום מבורך ועוזר למתנדבים באשר הם בצורה נהדרת