קורס קצינים

MrsNorris

New member
קורס קצינים

היי
לא יודעת אם זוכרים אותי, אבל הפורום עזר לי המון בתהליך שלפני ההתנדבות. התנדבתי בתחילת אפריל, עשיתי טירונות 02 והיום אני בחיל המודיעין. אחרי כמה חודשים, הבנתי שאני באמת שוקלת ברצינות לצאת לקורס קצינים (קמ"נים ספציפית אליי), ורציתי לדעת אם מישהו בפורום יוכל לספר לי קצת על החוויה מגוף ראשון. הסתכלתי במאמרים, אבל לא הצלחתי למצוא משהו עדכני (כמעט הכל מ2005/2004
) חוץ מהודעה אחת ממש לא מזמן :)
יש לי גם המון שאלות, אז מקווה שתוכלו לעזור לי.
1. כל המתנדבים יכולים לצאת לקורס בבהד 12? או שזה רק למתנדבים עם פטורים ספציפים? (ובאותה נשימה- סביר להניח שאם עשיתי טירונות 02 אני לא אצא לבהד 12?)
2. מתנדבים תופסים תקן בקצונה?
3. איך עובדת ההשלמה החיילית אם יוצאים לבהד 12? מצטרפים באיחור/מחכים כמה חודשים?
4. הבנתי שאם הולכים לבה"ד 1, מוגדרים אוטומטית ככ"מ 3, בלי קשר למצב הכושר/יכולת שלך- מה שבעצם אומר שכל הקורס יושבים בצל ולא עושים כלום- זה נכון? יש דרך לשנות את זה ולהתאים את זה ליכולת הגופנית של המתנדב?
5. וגם- אם יש לי הסמכת נשק מהטירונות, סביר שאעשה מטווחים כמו כולם בקורס ואסתובב עם נשק?
6. עם מי צריך לדבר כדי להניע את התהליך של הקצונה? כלומר, בוודאי שעם המפקד האישי שלי, אבל האם בשביל היציאה לקצונה צריך אישור של מדור מתנדבים או מקרפר או משהו דומה?
אם כן- סביר להניח שזה תהליך שלוקח המון זמן ויכול לדחות את הקצונה בגללו?
7. באופן כללי- אם יש מישהו קצין/מכיר מתנדבים קצינים - היחס שונה מיחס קצינים אחרים? זלזול? אולי ההפך, יחס מועדף? שואלת כי כבר עכשיו, כשאמרתי לאנשים שאני חושבת ללכת, נתקלתי ביחס של "את? את מתנדבת.. את לא יכולה לצאת לקצונה..בקושי לעלות את המדרגות לבניין מותר לך."

ושוב, בלי קשר, אשמח לשמוע על כל התהליך הזה ממקור ראשון

תודה, הפורום הזה הוא מקום מבורך ועוזר למתנדבים באשר הם בצורה נהדרת :)

hillator

New member
תשובות

סרן בחיל אוויר בוגרת בהד 12

1. אין קשר. זה תלוי האם בה"ד 1 מסכים להתעסק עם הפטורים שלך, ומבחינת ביטוח רפואי.
2. חיובי. אני תופסת להם תקן סרן משכורת מלאה גמושים החזרי נסיעות והחיל מהשבע גם דירוג מחקר
3. בה"ד 12 נגמר יחד עם בהד 1- אותו טקס
4. לא יודעת לא אישרו לי לעבור בדלת
5. כנ"ל- רק לידע כללי אני עשיתי גם טירונות 02 כי לא ההיתי אז מתנדבת וגם לי יש רובאי והכול אבל אסור לי לחתום על נשק(למרות שאין לי פטור מנשק והבעיה שלי לא קשורה לשום בעיה נפשית או מוטורית של פטור מנשק).. קבוע הנישקיה לא מאשרת מבחינת ביטוח.
6. מפקד ישיר וקצינת ניהול ביחידה, קחי בחשבון שבה"ד 12 זה בעיה מאוד קשה של תקנים.. זה לא יגמר בהמלצת סא"ל.. צריך להגיע מינימום לאל"מ, אבל תני למפקד שלך לעבוד.
7. אנוכי. יחס שונה? זלזול מה פתאום.. היה לי חייל שצעק עלי שאני נכה בטיול יחידתי (יש לי בעית גסטרו ד"א ) או משהו כזה ונתתי לו תלונה על זה (וזו הייתה התלונה היחידה שאי פעם נתתי)..
א. מי שאומר שמתנדב לא יכול להיות קצין הוא טמבל מבחינת עצמו. קצין בצה"ל זה לא ביריון עם נשק שיורה בעברבים. קצין זה מעבר קצין זה אחראיות, זה לדעת לפקד, זה להיות מיקצועי. אין שום מניעה בעולם שבן אדם שסובל מסכרת לא יהיה בעל התכונות האלו. רוזוולד ניהל את ארצות הברית בלי רגלים אז את בטוח יכולה לנהל 4 וחצי חיילים.
ב. הרבה פעמים שאנשים שמעו שאני מתנדבת (וזה לא בעיה לדעת כי אני לא נוגעת בכל מיני דברים אז בדיונים שמציאים לי נגיד חלב או עוגה או כולם קובעים ללכת לחדר אוכל אני עונה בלי בעיה) תמיד התגובה שקיבלתי הייתה "ואו.. יאני לא ההית חייבת להיות פה? רגע איך הסתדרת בבה"ד 1? הה עשית בה"ד 12, שמעי זה פשוט כבוד ממש מדהים ירבו כאלו קצינים בצה"ל"
ג. מפקדים? דבר ראשון ביחידה הקודמת שלי הסא"ל מאוד העריך את זה.. הוא גם עזר לי לצאת לקצונה ואפילו ציין אחר כך בשיחה השבועית שחזרתי מהקק"צ מול כל היחידה את זה. המפקד הישיר (רס"ן) גם היה סבבה עם זה.. ניראה לי הוא ממש אהב את זה שיש לו סרן שלא יוצאת להגנ"ש של שבוע.. בגדול אין בעיה.. במקום תורניות נתנו לי לנהל את כל התורניות של היחידה.. ואת כל ההדרכה .. אז יצא שעשיתי יותר מקצין ששמר..וזהו בגדול.. ההיתי עושה תורניות שיפוט ביפו כל הזמן .. ובחירום גם בתפקיד הקודם וגם עכשיו אני עושה כונניות יום .. אם יש לך אלות בכיף..

MrsNorris

New member
המון המון תודה על התשובות המפורטות!!

אני אנסה לברר אם בה"ד 1 או בה"ד 12.. בה"ד 12 יש רק פעם בשנה?
בקורס היו לנו שמירות וחתמתי על נשק, אבל היה יש מצב שגם לי יהיה אסור לחתום? אני אנסה לברר את הכל

&nbsp
ושוב, תודה! בטח אציק פה בהמשך עם שאלות נוספות כשאדע יותר..

hillator

New member
תשובה

בה"ד 12 פעמים בשנה
ולדעתי גם לי צריך להיות מותר לחתום על נשק כי יש לי רובאי ואין לי פטור נשק.. אבל לכי תסבירי את זה לטמבלים בנשקיה... ההייתי צריכה את זה כדי לעביר חומר בין בסיסים.. בסוף לקחתי חייל עם נשק

למעלה