קורס קצינים

mimosiso

New member
קורס קצינים

שלום, יש לי שאלות מאוד חשובות לגבי העתיד אז אם מישהו יודע משהו בבקשה תאמרו לי. אז ככה, אמח עתודאי, ובקרוב אסיים את הלימודים ואחזור לצבא. יש סיכוי גבוה שישלחו אותי לקורס קצינים. וכאן מתחילה הבעיה. האם מגמגם יכול לעבור קורס קצינים ? (מבחינת הצבא ובכלל...) לא אמרתי שאני מגמגם או משהו כזה, אז האם יש אפשרות להסתיר את העניין במשך הקורס ? (אני לא מגמגם כבד אבל מגמגם...) אם מישהו כאם מכיר מגמגם שעבר קורס קצינים, ויוכל לספר לי איפה מתעוררות הבעיות העיקריות בקורס מבחינת גמגום ואיך אפשר להתמודד איתם ?? בבקשה תעזרו לי כי זה מתקרב והפחד רק גובר !!!

shoshyyy

New member
אני חושבת שאם תראה נכונות

ורצון ללכת לקורס קצינים ייקחו אותך. כל מה שהצבא רוצ לראות זה את הרצון. השאלה היא מה אתה מרגיש ... אתה רוצה ? אתה מרגיש מוכן ? אתה מוכן לעבוד על עצמך בקטע של אתה ואנשים מסביבך 24 שעות ביממה ? כי זה לא יהיה קל. זה בהחלט לא קל גם לאנשים שלא מגמגמים.

mimosiso

New member
יש לי הנכונות

יש לי את הנכונות והרצון ... השאלה היא אם זה אפשרי ... כי אני מבין שצריך להרצות בקורס וזה קצת בעיה כשמגמגם מנסה להרצות ... האם יש דבר כזה קצין מגמגם או שגמגום פוסל קצונה. ואם כן, איך אפשר להסתדר בקורס ?

avi9

New member
השאלה מה רמת הגימגום

אם קשה לך להשלים משפט אחד בשלמותו ולוקח לך זמן רב לסיים,יש עיוותים בפנים,בגוף ואתה מאד מאד לחוץ נפשית.חבל עליך.ותר על הקורס. אם אתה מגמגם ברמה קלה.מדי מספר משפטים אתה נתקע אולם אתה יכול להסביר את עצמך,פשוט לוקח זמן רב יותר.אם אינך נמצא בלחץ נפשי כבד בגלל זה.לדעתי תשתדל לקחת את הקורס. יש הרצאות קצרות בקורס קצינים,אז תתקע מעט.יש גם הרבה לא מגמגמים שנתקעים מהתרגשות בהרצאות,זה מובן ולא סיבה להכשילך. לא כל קצין מקבל סיכת מ"מ.יש קורסי קציניים יעודים. כפי שקראת,יש מגמגמים בטלויזיה, עורכי דין,זמרים,הכל תלוי בך ועד כמה הנושא חשוב לך.

VirtualBoy

New member
מי מגמגם בטלויזיה ?

סתם מתוך התעניינות כי אני לא שמעתי אף פעם. זמרים זה ממש לא דוגמא כי כשאדם שר הוא לא מגמגם...

R O N Y1

New member
יש אחד כזה

אם תיראה ביום שבת בצהריים יש תוכנית עם שני תחקירנים אחד מהם מגמגם הוא ניתקע במילה ומיטעוות RONY

shoshyyy

New member
אפשר לסתדר עם גמגום בקורס קצינים

יש לך את הבטחון העצמי להתמודד עם אנשים ... עם עצמך ? זה בהחלט אפשרי. עדיף לנסות להצליח ולעבוד על זה מאשר לא לנסות בכלל. הדבר הרע שייקרה הוא שלא תצליח... אז מה ? הכי חשוב שניסית . אני בטוחה שתלמד מהחוויה הזו המון!! לך על זה .

shuky63

New member
היה לנו בפורום לפחות משתתף אחד

שעבר קורס קצינים.מגמגם כבד אכן לא יעבור את הקורס .המערכת הצבאית לא תתן לו ואין סיכוי להלחם בה. האם יצא לך במהלך לימודיך להרצות בפני קהל בסמינרים למשל? אם כן יש לך נסיון על הגימגום שלך בפני קהל וזה יכול לעזור לך להחליט. אתה הרי לא חיב לעבור את קורס הקצינים.אתה שוקל לעבור אותו מרצונך האישי. תספר לנו קצת על הנסיון שלך בדיבור בפני קהל.

mimosiso

New member
לא יצא לי להרצות באוניברסיטה

אבל בראיונות לעתודה הייתי צריך לעמוד מול 8 מועמדים אחרים ושלושה פסיכולוגים ולספר על עצמי ... כשעשיתי את זה, נתקעתי איזה פעמיים ... לא רציני במיוחד ... אני מניח שלא שמו לב יותר מדיי ... ומאוד פחדתי באותו רגע אבל ידעתי שאני חייב לעשות את זה... פשוט אני רוצה לדעת כמה פעמים צריך להרצות בקורס קצינים ולמשך כמה זמן ? כי לספר על עצמי זה היה בערך 5-6 דקות ... תודה.

אני המישהו

אני לא רואה כרגע מה אני יכול להוסיף מעבר למה שבלינק, אבל אם יש לך שאלות אשמח לעזור. גיא

הכל תלוי בגישה שלך

אני חושבת שאם יש לך גמגום קל תוכל להיות קצין- כל קצין! אתה פשוט צריך להחליט שאתה לא מנסה להסתיר את הגמגום כדי לא לגרום לעצמך עוגמת נפש ביום ש"תיפול". אז ישמעו שאתה נתקע לפעמים, אז מה? כל עוד תשתתף בכל המשימות ולא תמנע מעצמך שום מצב בגלל הגמגום אתה שווה בין שווים. לגבי גמגום בינוני כבד אני לא יודעת אם תוכל למלא אחר כל תפקיד, תלוי למה אתה שואף. בוא נגיד שכדי להיות קצין שלישות או אחזקה אתה לא צריך להיות רהוט במיוחד. כשזה מגיע לתפקידים קצת יותר מבצעיים זה כבר סיפור אחר.

stkachov

New member
במקרה נתקלתי בזה

ולא יכולתי שלא לשים לב לדמיון ולסמיכות של שני השרשורים שכתובים באותה צורה וכמעט באותה שעה. אז אם אתה אכן אותו הבחור, אנא כתוב לי בפרטי... אם לא, אני מקווה שהמידע שנכתב שם תרם עוד משהו למישהו.

GABI 28

New member
אל תחפש תרוצים !

הייתי בצבא בחיל המודיעין, ופגשתי בקורס קמ"נים צוער שמגמגם בצורה חריפה , לאחר זמן לא רב פגשתי אותו שוב, מתוקף תפקידי, כיוון שהייתי קשור לביטחון שדה ונגזר עלי לבקר בבסיסים שונים, אז פגשתי אותו ולהפתעתי הוא דיבר חלק ! שאלתי אותו על הקורס ,והוא אמר לי שבתקופה הזאת הוא היה בלחץ, וזאת היתה הסיבה לגמגום. עלי לציין שראש לשכת ראש אמן בזמנו,היה מגמגם קלות... אז אל תחפש תירוצים הגמגום לא יפריע לך להתקדם בחיים, הוא רק מפריע לילדים ולאנשים טיפשים. תזכור הכל בראש...

spidergirl

New member
קצונה זה לא טיס

וכן, אפשר. אני יצאתי לקצונה עם גמגום מזעזע. בסוף עפתי בכלל על בעית התנהגות (שאובחנה רק 5 שנים אחר כך)

mimosiso

New member
את יכולה לתאר איך הסתדרת

עם המטלות שכרוכות בדיבור בפני קהל ? איך דיברתי באותם סיטואציות, איך הגיבו ? איך התייחסו אלייך שאר האנשים בקורס ?

למעלה