הלו! דיברתי על עיצוב תאורה אדריכלית
ממש לא ממעיטה בחשיבות מהנדסי המאור נהפוך הוא אבל, לא כתבתי על הנדסת מאור = הנדסת תאורה . כשהדגש הוא הנדסי התחום הוא הנדסת מאור. ומסלול כזה היה קיים בטכניון עד לאחרונה אני לא יודעת מה גורלו בשנה הבאה אני יודעת על דיבורי סגירה לצערי. מוביל את המחקר בנושא פרופסור אליהו נאמן ובמעבדה בגעש של דני חשובה בו מאוד מאחר ונותרה לפי ידיעתי האחרונה בארץ. וסליחה מקצוע עיצוב תאורה לבמה קיים באופן אקדמי כבר לפחות 40-50 שנה ובארץ החוג לתאטרון באוניברסיטת תל אביב לימד בוגרים תאורה מסוף שנות השישים.אני למשל סיימתי התמחות לBFA ב80 והמשכתי לתואר MFA אחר כך. התיחסתי לעיצוב תאורה אדריכלית שהוא נושא שאינו נלמד בארץ ברמת תואר ,תעודה, או השתלמות ארוכה. יש די הרבה מסגרות שמעבירות הרצאות בנושא ויש התענינות רחבה אבל מסלול לימודים אקרמי בעיצוב! שמקביל לתוכנית הנלמדת בעולם עדיין אין . כמו שציינתי בחלק ממוסדות האדריכלות והעיצוב מלמדים מספר אנשים. כמו דר' אינה נוסבואום (באה מהנדסת מאור) את החוג בטכניון מרכז גדי קפסוטו , ישנם קורסים לתאורה באורט ,אני מלמדת במספר מקומות בעבר לימדו למשל נועה לב (מקורה עיצוב במה) רונית סואן (מקורה אדריכלות)חביבה לבקוביץ (מקור לימודי עיצוב תעשיתי), ציפי פראנק (במקור מסחר? בגופי תאורה) ועוד.. כיום יש מספר בוגרים צעירים של סטאז' מסודר או תואר מסודר של חו"ל. הילה מאיר מאסכולה-פנים סיימה פרסונס ועובדת עכשיו בTLK,קמר פיין מחולון-פנים סיימה סטאז' אצל לני בניו יורק נמצאת עכשיו בברמינגהם ואילון גביש מהמכללה למנהל-פנים ומילנו-עיצוב תעשייתי סיים סטאג' אצל לואי קלייר בפריז חזר בימים אילה לארץ. 8 השתתפו עד היום בסדנאות תאורה של ELDA בסקנדינביה. בסוף ספטמבר צפויה לצאת קבוצה של 11 תלמידים מחולון והמכללה למנהל לסדנא בסקנדינביה. קבוצה נוספת של 6 נוסעת לשוויץ בנובמבר. מיותר לציין שכול הרשומים מעלה הם בוגרים של קורס המבוא שלי...(נו גם לי יש אגו מה לעשות) ..