קורס תאורה (
)

Ohad18

New member
קורס תאורה (../images/Emo35.gif)

האם מישהו פה עשה קורס תאורה
אם כן אשמח לשמוע פרטים על הקורס (כגון, אורכו, החומר המועבר בו, וכד', וכמובן היכן הוא עשה את הקורס). תודה

מאגר

New member
יש חיה כזו בהתאחדות מהנדסי החשמל

מיועד למהנדסים ואדריכלים.

doram44

New member
מאיזה כיוון.

לימודי מאור היו מסלול לימודים בטכניון. השכלה מסודרת ללימוד עיצוב תאורה אדריכלי אין בארץ קורסי מבוא ואולי המשך בעיצוב תאורה ארריכלי ניתנים במספר מוסדות להשכלה גבוהה של אדריכלות ואדריכלות פנים. אני לדוגמא מלמדת בבצלאל, חולון, לימדתי במכללה למנהל-אדריכלות פנים-שנקר אסכולה.. ישנם מורים נוספים בטכנין באוניברסיטת תל אביב וכדומה. יש לבכון את השכלתם ואת כיוון ההתמחות שלהם. בוועדת החינוך של ELDA איגוד מעצבי התאורה האדריכליים מקדישים זמן רב לבחינה ובדיקה ואישרור של המקצוע שהוא די חדש יחסית, קביעת סטנדרטים, ופראמטרים לניתוח ומקדישים מאמצים לבניית סדנאות לתאורה בחו"ל כמו גם מסגרות לתואר ראשון והתמחויות לתואר שיני בגרמניה שבדיה ומקומות נוספים. אפשר ללמוד עיצוב תאורה לבמה באוניברביטת תל אביב , אוניברסיטת חיפה ומקומות נוספים כמו סמינר הקיבוצים כחלק מלימודי עיצוב.

doram44

New member
www.eldaplus.org

אפשר לנסות לבדוק לימודים בקורסים קצרים במרכז הלימודים של GE בקליבלנד, ופיליפס בהולנד. יש בארץ בעיה לארגן לימודי תואר במקצוע מאחר והוא מקצוע התמחות לתואר שיני (זוהי ההשכלה המוסמכת במקצוע) וקשה לחשוב על אפשרות כלכלית למימון מסלול לימודים כזה בארץ כול לימודים אחרים הם לימודי ידע כללי והשחלמות ואינם מספקים. מאחר וכשיש חלל הוא מתמלא המידע ניתן מתוכנן ומתבצע על ידי מבחר עצום של אנשים בין אם הם חשמלאים או מהנדסים,או אנשי שטח של אירועים ובמה עיצוב תאורה אדריכלי הוא מקצוע שיש בו מוטוייציה עיצובית וידע טכנולוגי ומתיחס לאור השמש כמו גם להארה מלאכותית. בעבר היה רוב בולט לאנשי השאו ביז שעברו בהכשרה מתאימה והיום נלמד כמקצוע נפרד לתואר שיני במספר מוסדות בעולם כשהכיוון הוא תואר שיני של שנתיים. PARSONN ניו יורק =שנה = עומד בפני שינוי לשנתיים ויקר רצח.דגש עיצוב. RENSSLER ניו יורק לימודי עיצוב והנדסת מאור כיוון טכנולוגי ,ירוק , מדעי. האוניברסיטה של סידני התמחות משנה בתוך אדריכלות. KTH בית הספר לאדריכלות של שטוקהולם שבדיה-קורס תעודה רציני אבל קצר בכוונה להגיע ללימודי תואר של שנתיים בעתיד. אוניברסיטת וויסמר גרמניה מסלול לתואר שיני מוכר . אוניברסיטת לונדון (ברטלט).קורס חלקי. קובורג גרמניה. לימודי תואר באקוסטיקה סאונד ותאורה. עדיין לא מוכר. בדרך מאוד רציני. הילדסהיים גרמניה מסלול לימודי תאורה במסגרת עיצוב מוצר לתואר ראשון תיכנון גופים ותיכנון עיצוב תאורה . בתיכנון מוסדות נוספים בוונציה, פולין,ומסלולי הכרות רבים במקומות נוספים.

asher40

New member
אני שמח שיש אחת כמוך בפורום שלנו :-

משתמע מדברייך כי את מבינה עיניין ונשמח לשמוע תגובות יותר תכופות ממך. אשר. אפרופו תאורה.....אם תדפדפי בדף הקודם תוכלי לצפות בסדרת תמונות שהכנסתי מפרוייקט אחרון שלי ,.....הערות ומחמאות ,תני חופשי אשר.

מאגר

New member
ל-doram44 מקצוע הנדסת תאורה ותכנון

תאורה במסגרות אקדמיות בעולם הנאור כבר קימות למעלה מ-20 שנה. מרכז למודי התאורה הראשון שהיה באירופה היה בבית הספר של חברת סימנס בעירה קטנה קרובה לגבול אוסטריה בשם טרנרוויט. ששם גם נימצאת אחת המעבדות הגדולות ביותר של חברת סימנס למבדקי אור ותאורה. זאת לאחר שחברת אקלאטק האמרקאית הקימה בית ספר לטכנאי תאורה בשיתוף עם שתי חברות התאורה הגדולות ג'נרל אלקטריק ואי טי טי שהפך לאחר מכן לבית ספר למהנדסי תאורה ומאור שהוצמד לאונברסיטה למקצועות הטכנולויה משהוא שמאוד דומה למה שאצלינו הטכניון בקליפורניה. בעשור האחרון נפתחו בכל המוסדות האקדמיים לטכנולוגה מגמות לנושא בצורה זא או אחרת שחלקו זאת לענפים שונים במקצוע כמו:תאורת במה, תאורת רחובות וכבישים. תאורת מגרשי משחקים. תאורת נהרות וימים. תאורת בתים ומוזאונים תאורה תעשיתית לסוגיהה וכו'. מהמנדסים הותיקים בנושא דני קלינה קיבוץ געש שאול לוניקר מאנשי געש שעבר לעבוד בג'נרל מנדסים. צור נעמן,קיקי מחב' רמאור טור סול ז"ל מקיבוץ געש ועוד כמה שאיני ניכר כרגע בשמם אבל הם היו הראשונים בארץ שהבינו את החשיבותשל הדבר. אז שיהיה לנו רק טוב דורון ט

doram44

New member
הלו! דיברתי על עיצוב תאורה אדריכלית

ממש לא ממעיטה בחשיבות מהנדסי המאור נהפוך הוא אבל, לא כתבתי על הנדסת מאור = הנדסת תאורה . כשהדגש הוא הנדסי התחום הוא הנדסת מאור. ומסלול כזה היה קיים בטכניון עד לאחרונה אני לא יודעת מה גורלו בשנה הבאה אני יודעת על דיבורי סגירה לצערי. מוביל את המחקר בנושא פרופסור אליהו נאמן ובמעבדה בגעש של דני חשובה בו מאוד מאחר ונותרה לפי ידיעתי האחרונה בארץ. וסליחה מקצוע עיצוב תאורה לבמה קיים באופן אקדמי כבר לפחות 40-50 שנה ובארץ החוג לתאטרון באוניברסיטת תל אביב לימד בוגרים תאורה מסוף שנות השישים.אני למשל סיימתי התמחות לBFA ב80 והמשכתי לתואר MFA אחר כך. התיחסתי לעיצוב תאורה אדריכלית שהוא נושא שאינו נלמד בארץ ברמת תואר ,תעודה, או השתלמות ארוכה. יש די הרבה מסגרות שמעבירות הרצאות בנושא ויש התענינות רחבה אבל מסלול לימודים אקרמי בעיצוב! שמקביל לתוכנית הנלמדת בעולם עדיין אין . כמו שציינתי בחלק ממוסדות האדריכלות והעיצוב מלמדים מספר אנשים. כמו דר' אינה נוסבואום (באה מהנדסת מאור) את החוג בטכניון מרכז גדי קפסוטו , ישנם קורסים לתאורה באורט ,אני מלמדת במספר מקומות בעבר לימדו למשל נועה לב (מקורה עיצוב במה) רונית סואן (מקורה אדריכלות)חביבה לבקוביץ (מקור לימודי עיצוב תעשיתי), ציפי פראנק (במקור מסחר? בגופי תאורה) ועוד.. כיום יש מספר בוגרים צעירים של סטאז' מסודר או תואר מסודר של חו"ל. הילה מאיר מאסכולה-פנים סיימה פרסונס ועובדת עכשיו בTLK,קמר פיין מחולון-פנים סיימה סטאז' אצל לני בניו יורק נמצאת עכשיו בברמינגהם ואילון גביש מהמכללה למנהל-פנים ומילנו-עיצוב תעשייתי סיים סטאג' אצל לואי קלייר בפריז חזר בימים אילה לארץ. 8 השתתפו עד היום בסדנאות תאורה של ELDA בסקנדינביה. בסוף ספטמבר צפויה לצאת קבוצה של 11 תלמידים מחולון והמכללה למנהל לסדנא בסקנדינביה. קבוצה נוספת של 6 נוסעת לשוויץ בנובמבר. מיותר לציין שכול הרשומים מעלה הם בוגרים של קורס המבוא שלי...(נו גם לי יש אגו מה לעשות) ..

doram44

New member
אגב ההתמחות שלי האחרונה פרט להוראה

ויש ברשותי תעודת הוראה מוכרת כבוגרת המדרשה במורשה ונסיון של הוראה תאורה לסוגיה השונים משנת 83 ועד היום, היא בתאורה ושימור למוזיאונים שנעשתה במחלקה למוזיאונים במשרד התרבות הצרפתי בצמוד לג'.ג'. עזרתי , מעצב תאורה ראשי אחראי למוזיאונים לאומיים בצרפת. יש לי דגש עיצובי קודם רקע באומנות פלסטית ותארים מתקדמים בעיצוב במה כמו גם נסיון מעשי רב בעיצוב תאורה לבמה וניסיון מה בעיצוב תאורה אדריכלי.. ... (רק לידע כללי, המשך להערה של בענין האגו וכנראה גם משהו בקשר לגאווה מקצועית)

מאגר

New member
אין ספק כי בארץ המודעות לנושא תאורה

מעוצבת ותיכנון תאורה ועיצוב תאורה אומנותית הם מנת חלקים של העשירון העליון וגם בקושי באירופה הדברים האלה נפוצים יותר ומקובלים יותר וגם בארה"ב לצערי הרב בארץ כל אחד שיודע להרכיב שלטר ולתלות מנורה (ראי בחנויות ממכר למנורות) חושב עצמו למומחה ויועץ תאורה,בתור בוגר המכללה של סימנס ואקלאטק אני יכול להגיד שדי קשה לשכנע אנשים שהם צריכם תיכנון תאורה מקצועי קרי המוסדות הגדולים. וכבר עשרות פסקי דין ניכתבו בעינן על תאורה לא נכונה במקומות עבודה ובחדיר מחשבים. אשמח מאוד לשוחח איתך טלפונית. דורון ט

למעלה