קורס תער"ן יוצא לדרך

ישראל פ

New member
קורס תער"ן יוצא לדרך

בשעה טובה יוצא קורס התער"ן לדרך. קורס התער"ן יתקיים השנה במשך 6 ימים בשני מחזורים . מחזור א´- בין התאריכים : 21/07/02 עד 26/07/02. מחזור ב´ – בין התאריכים: 28/07/02 עד 2/08/02. הקורס יתקיים בכפר הנוער "הדסה – נעורים" בשרון. לקורס יתקבלו מתנדבי נוער, בוגרי כיתה י´, אשר משך התנדבותם עד ליום הקורס הנו לפחות ששה חודשים, עדיפות לבוגרי קורסי פרחי רפואה ואשר יביעו נכונות להתנדב במד"א עד למועד גיוסם. ביום ג´, 9/07/2002 יתקיים יום הכנה חובה באזור. התייצבות ליום ההכנה בשעה 08:00. עלות ההשתתפות המסובסדת לחניך לקורס היא 420 ש"ח. (ניתן לשלם בשני תשלומים) על המועמדים לרענן את ידיעותיהם בעזרה ראשונה וללמוד את העמודים הבאים בספר "עזרה ראשונה להצלת חיים": 15-132, 139-148, 161-182, 185-276, 293-300. בסיום ימי ההכנה באזור תיערך בחינה, אנא ודאו כי אתם מוכנים. מועד אחרון להעברת השמות למחלקת מתנדבים ע"י האזורים, + מספרי הקבלה על התשלום הינו 01.06.2002 נא הזדרזו לתשומת לב, מתנדבים ששמותיהם יתקבלו במועד מאוחר יותר, לא יוכלו להשתתף בקורס. ישראל פישר

ישראל פ

New member
קורס מסייעי אט"ן - יצא גם הוא לדרך.

לידיעת המתנדבים/ות. קורס מסייעי אט"ן יתקיים השנה במשך שבועיים רצופים בימים א´-ו´ לא כולל יום שבת. שבוע א´- קורס תער"ן בין התאריכים : 21/07/02 עד 26/07/02. שבוע ב´ –קורס אט"ן בין התאריכים : 28/07/02 עד 2/08/02. הקורס יתקיים בכפר הנוער "הדסה – נעורים" בשרון. לקורס יתקבלו מתנדבי נוער מצטיינים, בוגרי כיתה י´, אשר משך התנדבותם עד ליום הקורס הנו לפחות ששה חודשים, עדיפות לבוגרי קורסי פרחי רפואה ואשר יביעו נכונות להתנדב במד"א עד למועד גיוסם ונבחרו ע"י ועד הסניף להשתתף, בתום קורס תער"ן, גם בקורס ההמשך בנושא האט"ן. עלות ההשתתפות המסובסדת לחניך לקורס האט"ן היא: 630 ש"ח. (ניתן לשלם בשלושה תשלומים) יום ההכנה המתקיים באזור ביום ג´, 9/07/2002 הנו חובה גם למועמדים לקורס האט"ן. התייצבות ליום ההכנה בשעה 08:00. על המועמדים לרענן את ידיעותיהם בעזרה ראשונה וללמוד את העמודים הבאים בספר "עזרה ראשונה להצלת חיים": 15-132, 139-148, 161-182, 185-276, 293-300. בסיום ימי ההכנה באזור תיערך בחינה, אנא ודא כי המועמדים יגיעו מוכנים. יודגש כי, מתנדבים אשר נבחרו להשתתף בקורס הנט"ן יחלו את הקורס ביום א´ 21/7/02. אין אפשרות להשתתף בשבוע השני של קורס האט”ן ללא השבוע הראשון של קורס התער”ן. מועד אחרון להגעת שמות למחלקת מתנדבים, המשתתפים לקורס הוא 01.06.2002 לתשומת לבך, מתנדבים ששמותיהם יתקבלו במועד מאוחר יותר, לא יוכלו להשתתף בקורס. אז...הזדרזו והרשמו בהצלחה ישראל פישר מס´ המקומות מוגבל מאוד

paradan

New member
לא נסחפו קצת עם המחיר???

אחרי השביתה של שנה שעברה (שבסוף המחיר ירד והמתנדבים כן יצאו לקורסים) השנה המחיר עוד יותר גבוה? מה ההגיון בכך? לא נראה לי שעם המחיר הנוכחי תהיה בעיה של מקומות... דני

גלגולX

New member
לישראל!

אני בהחלט חושב שהמחיר שנגבה גבוה מדי. בתור בוגר של כל הקורסים האפשריים במד"א אני יכול להעיד שהמחיר לפעמים בא על חשבון הרבה פעילויות אחרות שאנו מנסים לעשות בקיץ. האם אין מקום להוריד את המחיר??? בכל זאת הקורסים שאנחנו עושים הם במיוחד בשביל מד"א וההתנדבות שלנו לא אמורה לכלול התנדבות בתשלום (למרות שאני יודע שאף אחד לא מתעשר מזה) ובכל זאת אני חושב שיש מקום לתשלום סמלי בלבד ולא למחיר גבוה מאוד שנגבה עבור הקורסים הללו שאמנם איכותיים מאוד אבל אנחנו אחרי הכל - מתנדבים. יו"ר מתנדבים בתחנת נהריה.

ישראל פ

New member
מחיר קורס התער"ן..../images/Emo104.gif

הרבה אני נשאל לגבי מחיר הקורס, מדוע הוא כה גבוה? ובכן בוא נשים את הדברים מעט בפורפורציה נכונה. המחיר לחניך עומד על כ 73 ש"ח ליום {כפול 6 ימים = 420 ש"ח} בואו יחד ונחשב כמה היה עולה לנו הקורס, ללא סיוע של תרומות וסבסוד של מד"א. הלינה + והמזון לחניך עולה כ 720 ש"ח. חולצה + כובע לחניך, עוד 20 ש"ח סיכת התער"ן,+ מסיבת הסיום,+ התעודה + הוצאות נלוות כ 45 ש"ח לחניך. הסעות לקורס הלוך ושוב, בממוצע לחניך 40 ש"ח חוברות לימוד 20 ש"ח עלות מדריך לחניך 175 ש"ח עלות ציוד הדרכה לחניך 330 ש"ח {הציוד לקורס התער"ן עולה כ 200.000 ש"ח.} לפי חשבון זה עלות הקורס בפועל לחניך עומד על סך 1350 ש"ח. אז איך בכל זאת החניך משלם רק שליש מעלות הקורס ???? ברור ומובן מאליו שמד"א מסבסד את קורסי הקיץ במאות אלפי שקלים. וכאן מגיעה התודה להרבה מאוד גורמים שמסייעים למתנדבי מד"א, ובמקום לקטר בואו נאמר להם תודה רבה. תודה לסוכנות היהודית, על הגשת העזרה והסיוע.(´
´) תודה למשרד החינוך, {מינהל חברה ונוער} על הסיוע הרב במהלך כל השנה, {בהזדמנות זו אציין שלמרות הכשל של חלר מועדי הסניפים, בהעברת שמות הנוער כראוי למשרד החינוך "ופסילת" מאות שמות שגויים והפסד כספי ניכר מאוד..
}.(´
´) תודה לצ.ה.ל. {ולאגף מבצעים במד"א המטפל בעניין} המסבסד חלק נכבד מימי ההדרכה כימי מילואים של המדריכים.(´
´) תודה לאגף הלוגיסטיקה בצ.ה.ל, התורם חלק נכבד מציוד ההדרכה.(´
´) (´
´)תודה ענקית לאנשי מחלקת האפסנאות של מד"א החל ממנהל המחלקה מר אילן שבתאי, וכלה באנשי האפסנאות העושים מאמצים לאורך כל השנה לרכז ציוד פג תוקף, לטובת הקורס, המשקיעים זמן ומרץ להוזיל עלויות ברכישת ציוד. (´
´) תודה מקרב לב למנהלי בתי חולים המסייעים בהעברת ציוד משקי לטובת חניכי קורס התער"ן.(´
´) תודה גם להרבה אנשים פרטיים בארץ ובחו"ל העושים הרבה ע"מ להוזיל את עלויות הקורס.(´
´) תודה וח"ח אישי למדריך אשר שטרן, אשר באופן אישי דואג לכמויות ציוד בלתי מבוטלות.(´
´) תודה למנהלי האזורים, לפארמדיקים אחראיים בתחנות אשר "שומרים" לכם המתנדבים ציוד יקר ערך לטובת הקורס.(´
´) תודה לנהגים,החובשים מלווים, {שכירים ומתנדבים} המצטרפים אליכם בהתנדבות בהסעות.(´
´) תודה לנהגים {שכירים ומתנדבים} העושים בהתנדבות בשינוע עשרות האמבולנסים והתערני"ם, והנטני"ם לאזור הקורס {תחשבו כמה ימי עבודה זה....}.(´
´) תודה להנהלת מד"א אשר עושה הכול על מנת למצוא עוד מקורות מימון ע"מ להוזיל עוד יותר את עלות הקורס.(´
´) (´
´)תודה ליו"ר ועד העובדים, מר אלי בין, אשר אינו חוסך מזמנו, ומנסה בכל צורה ודרך לסייע ללא לאות ע"מ להוזיל ולהקל את התשלומים של המתנדבים(´
´) ולמרות כל אלא עדיין מד"א כארגון מסבסד חלק גדול מאוד מעלות הקורס. ובפועל החניך אינו משלם עבור הקורס, כי אם עבור החלק הקטן מאוד של מחנה הנופש/עבודה!!! ..
{היכן תמצאו מחנה במחיר כזה?} אני מקווה שהצלחתי להעביר את המסר בצורה הוגנת. אני מקווה שתבינו שאין למד"א עוד "מבצע קיץ" ברמה גבוהה כל כך. אני מקווה שתעריכו את המאמץ העצום שמושקע בכל הדרגים לקיומו המוצלח של הקורס. אני מקווה שתקבלו איזה שהוא מושג על מה משקיעים המדריכים הנהדרים בקורס בעבורכם. אני מאמין שבהשקעה שלכם בהכנה לקורס, בלימוד בקורס עצמו, מד"א כארגון יהיה גהה במתנדבי הנוער שבשורותיו, כי אתם הנוער הכול עבורינו. אנחנו במד"א מאמינים בכם ומעריכים מאוד את ההשקעה האדירה מצידכם, את תרומתכם בזמן היקר של החופש לטובת הארגון וההתמקצעות בו. יחד נעבור את מבצע הקיץ המפואר הזה בהצלחה. נ.ב. בכל מקרה בו יש בעיה כלכלית למתנדב/ת יש לפנות למנהל האזור ע"מ לטפל במתן הנחה. מד"א כארגון לא מנע מעולם מחניך השתתפות בקורס בעקבות בעיה כספית, ויעשה הכול ע"מ לסייע בדרך המכובדת והדיסקרטית הראויה. בהערכה, ובאהבה ישראל פישר ע. מתאם פעולות התנדבות

berrale

New member
תשלומים לקורסים

לישראל השלום, ראשית, על אף שאני מודע היטב לחוסר פעילותם של רבים מועדי הסניפים בארץ, ולניהול כושל בחלק מהמקומות, בטרם נאשים (כאמור חלקית בצדק) את המתנדבים וועדי הסניפים ("בהזדמנות זו אציין שלמרות הכשל של חלר מועדי הסניפים...") יש לשקול היטב את תרומותו של מפ"ה לעניין, קרי עד כמה מפ"ה מסייע הלכה למעשה (כלומר לא בתחום הנוי...) לועדי הסניפים בפעילותם (החל מאדמיניסטרציה, וכלה בסיוע פעיל מול הנהלות האזורים אשר לא בהכרח מעודדות פעילותם, אם לא להיפך). מנסיוני האישי כיו"ר ועד סניף (אשר היה פעיל ביותר) בעבר הלא רחוק, מפ"ה, על כל עוזריו ותקציבו ההולך וגדל, נכשל כשלון חרוץ בכך, ובעצם במהות תפקידו. ועדות מוסמכת ובכירה יותר לכך, קל למצוא במכתביו של לא אחר מיו"ר הועד הפועל. לענייננו, הדיפלומטים בינינו יודעים תמיד לנמק היטב את העלויות הגבוהות של הקורסים השונים במד"א, ואין לי ספק שכל העלויות אשר ציינת מדויקות המה. אגב, היה לי הכבוד להיות נוכח (שמיעה בלבד) בועדת מתנדבים בדיוניה לגבי החזר תשלומים למתנדבים הנאלצים להשתמש בשרותי מד"א, ושמעתי אז טיעונים מטיעונים דומים מבחינה עקרונית לטיעונך. הכל טוב ויפה, אלא שאין זה נכון כלל ועיקר כי מד"א לא מנע אף פעם ממתנדב לצאת לקורס רק בשל בעיה כלכלית.מתנדבים רבים נמנעים מלצאת לקורס כזה או אחר בגלל עלותו, ואין זה אומר שהם שייכים לאותה קבוצת אוכלוסיה כמעט קשיית יום (לצורך העניין) שמד"א מסייע להם. ואם יורשה לציין כדוגמא את אחי, אשר נמנע לא פעם לצאת לקורסים עקב עלותם למרות חשיבותם ולמרות היותו מתנדב פעיל ביותר. 630/420 ש"ח הינם סכום לא זניח לכל הדעות, וגם אני,אשר משכורת באמתחתי, הייתי חושב פעמיים ויותר לגבי השקעה כזו, גם בהתייחס לעלות מול תמורה. ציין כבר ידידי פרדן שבעבר מחאו המתנדבים על העלות הגבוהה של הקורסים, ואין לי ספק כי אם יתאחדו שוב המתנדבים לא תהיה למד"א הברירה- והוא ייאלץ לסבסד בצורה רצינית יותר את הקורסים, הרי האינטרס, לכל הדעות, הוא בעיקר בעיקר של מד"א (ואינני ממעיט כהוא זה מחשיבותו למתנדבים עצמם ולמערך המתנדבים הסניפי/ארצי כאחד). זאת ועוד, בתקופתי, תקופת ימי ימי ביניים היא, עת אלי יפה (לימים מפ"ה) היה רק אחראי מחלקת מתנדבים, עברתי קורס תער"ן בתחנה. העלות - אפס ש"ח בלבד. התוכן - לא יורד ברמתו מהקורס הנוכחי. ומדוע אין הדבר אפשרי כיום? יש בסניפים מדריכים מוכשרים, סטודנטים לרפואה ורפואת חירום מוכשרים, פראמדיקים מוכשרים המוכנים לתרום לפחות חלקית בהתנדבות לטובת העניין, וטוב יעשו ועדי הסניפים והאזורים באשר הם, אם יתארגנו ולו באופן פרטיזני, וידאגו להעשיר ידיעותיהם של המתנדבים בסניף בצורה נוחה זולה ויעילה. כך יחסכו גם המתנדבים, וגם מד"א וכל בעלי התודות אשר אותם טרחת להדגיש,בצדק, בדבריך. בלי כל קשר לאמור לעיל, ארשה לי לציין בברכה את כניסתך לפורום זה (אם כי אינו בהכרח הכתובת הטבעית לעניינים הפנימיים של מד"א) ומסירת המידע החשוב על-ידך, חבל שאין הדבר נעשה בצורה מסודרת (ותוך איפשור תקשורת דו-כיוונית מסודרת) במסגרת אתר מד"א...

גלגולX

New member
אני שותף לתודות

בהחלט הנני משתתף בתודות לפחות כמוך מפני שבלעדי האנשים הללו לא אני ולא עוד כמה אלפים היו מגיעים למה שהגיעו ועוד יותר מאלו לא היו חיים. אינני חושב שזה קיטור ואני מודע לבעיות הפיננסיות של מד"א במיוחד בתקופה הנ"ל ולדעתי יש לשקול להעביר חלק מהקורס בתחנה איזורית דבר שלדעתי וללא בדיקה מעמיקה ובגדר השערה בלבד יוריד במידה מסוימת את מחיר הקורס גם למתנדבים וגם למד"א.

ישראל פ

New member
פרחי רפואה סמסטר קיץ התחיל....../images/Emo39.gif

מתנדב/ת יקר/ה שימו לב! רוצה להעשיר את הידע המקצועי שלך ? חולם לצפות בצנתור אמיתי ? מפנטז על ביקור בחדר-ניתוח ? מעוניין לגלות מה קורה בפגייה ? שואף להכיר את הפעילות ביחידה לטיפול נמרץ ? הננו שמחים להודיע על פתיחת קורסים מתקדמים ברפואה למתנדבי מד"א - קורס רפואה פנימית. - קורס רפואה כירורגית. - קורס רפואה אורטופדית. - קורס רפואה דחופה. - קורס טיפול נמרץ לב. - קורס טיפול נמרץ כללי. - קורס מיילדות וגניקולוגיה. - קורס רפואה פדיאטרית. פרטים והרשמות עד לתאריך 15.6.02 אצל אחראי המתנדבים בתחנה. ישראל פישר ע. מתאם פעולות התנדבות

ישראל פ

New member
המשך פרטים על פרחי רפואה../images/Emo39.gif

1. בשעה טובה אנו פותחים מחזור שמיני של קורסים מתקדמים ברפואה למתנדבי מד"א בבתי חולים ברחבי הארץ. 2. המפגשים יתקיימו כל יום במשך שבוע רצוף בבית החולים או בתחנת מד"א הסמוכה לבית החולים על פי תאום מראש. 3. כל פגישה תכלול הרצאות של שני קורסים והחניכים שירשמו לשניהם יקבלו 2 תעודות במידה ויעברו את בחינות הסיום בהצלחה. 4. עלות הקורס למתנדב 195.- ש"ח. עלות 2 קורסים 345.- ש"ח. 5. בכל קורס ישתתפו מינימום 15 מתנדבים. קורס שבו לא תהיה הרשמה בצירוף מספרי קבלות, לא יפתח. 6. בכל קורס יתואמו למתנדבים 2 ימי סיורים והתנסויות במחלקות ייעודיות, במכונים ובחדרי הניתוח בבתי החולים (בהתאם לתוכנית הקורס). 7. הקורסים יפתחו במהלך חופשת הקיץ מסוף יוני ועד אוגוסט 2002. 8. יש להעביר רשימות הנרשמים על גבי הטופס הרצ"ב עד לתאריך 15/6/02 9. יש לעדכן את הנרשמים בתאריך ושעת פתיחת הקורס, ולוודא שיגיעו אליו. לכל המתנדבים מחזור קורסי קיץ של "פרחי רפואה" למתנדבי מד"א – נוער ובוגרים יפתח במהלך חופשת הקיץ מסוף יוני עד אוגוסט 2002. במסגרת הפרוייקט יפתחו קורסים מתקדמים ברפואה למתנדבי מד"א. הקורסים המוצעים למתנדבים הם: I. רפואה פנימית. ה. טיפול נמרץ לב. II. רפואה כירורגית. ו. טיפול נמרץ כללי. III. רפואה אורטופדית. ז. גניקולוגיה ומיילדות. IV. רפואה דחופה. ח. רפואה פדיאטרית. המפגשים יתקיימו כל יום במשך שבוע רצוף בשעות הבוקר או אחה"צ בכל מפגש 2 קורסים שימשכו יחדיו 4 שעות. הקורסים יתקיימו בבית-החולים הסמוך לסניף או בסניף במידה ותימסר הודעה מיוחדת. כל קורס יכלול 40 שעות לימוד ובמסגרתו ישתתף כל מתנדב ביומיים של סיורים מרתקים הכוללים השתתפות בביקורי רופאים וטיפולים וסיורים ביחידות בית החולים כגון: צנתורים, חדרי-ניתוח, פגיה, דיאליזה, רנטגן, מעבדות-דם, ועוד. בסוף הקורס תתקיים בחינה על החומר הנלמד. למתנדבים אשר יעברו את הקורס בהצלחה תוענק תעודה מטעם מפ"ה. פתיחת הקורסים מותנת במספר מינימום של נרשמים. ניתן להירשם אצל אחראי המתנדבים בסניף. מומלץ להירשם לשני קורסים במקביל ובכך לחסוך זמן, נסיעות וכסף. דמי השתתפות בכל קורס 195.- ש"ח. השתתפות בשני קורסים רצופים תעלה 345.- ש"ח בלבד. (המחיר למתנדבים מסובסד. עלות קורס למשתתף חיצוני כ- 600 ש"ח). בסניפים המרוחקים 30 ק"מ ומעלה מבית החולים המחיר לקורס 90 ש"ח בלבד עקב עלויות הנסיעה היחסיות לבית החולים וחזרה. מועד אחרון לרישום ולתשלום 15.6.02 למתנדב אשר יסיים 4 קורסי רפואה ומעלה תהיה עדיפות בקבלה לקורס מדריכים מתנדבים ולקורס חובשים בכירים. רשימת בתי החולים והקורסים המתקיימים במחזור ח´ {הטבלה יוצאת מעט בעייתית - אנא קראו מימין לשמאל: שם הקורס, שם בית החולים בו מתקיים הקורס, מס´ הסידורי של הקורס.} קורס בית חולים מס"ד אורטופדיה+ רפואה דחופה איכילוב 1. כירורגיה+ אורטופדיה רבין 2. כירורגיה+ אורטופדיה קפלן 3. רפואת ילדים+נשים אסף הרופא 4. כירורגיה+רפואה דחופה ברזילי 5. רפואה פנימית+רפואה דחופה סורוקה 6. ט.נמרץ לב+כללי יוספטל 7. ט.נמרץ לב+כללי שע"צ 8. כירורגיה+רפואה דחופה שע"צ 9. רפואת ילדים+נשים העמק 10. רפואה פנימית+רפואה דחופה נהריה 11. ט.נמרץ לב+כללי כרמל 12. כירורגיה+ אורטופדיה פוריה 13. רפואה פנימית+רפואה דחופה זיו 14. כירורגיה+רפואה דחופה לניאדו 15. רפואה פנימית+רפואה דחופה מאיר 16. כירורגיה+רפואה דחופה רמב"ם 17. ט.נמרץ לב+כירורגיה תל השומר 18. ניתן להירשם לכל קורס ברשימה הנ"ל , לא בהכרח כפי המומלץ בטבלה הר"מ, בתיאום מראש, לפי העדפת המתנדבים. הקורסים יפתחו בחופשת הקיץ 2002. תאריך ושעה מדויקים יימסרו לאחראי מתנדבים בסניפים. * סניפים המרוחקים מבית החולים למעלה מ- 30 ק"מ ישלמו עבור קורס 90 ש"ח בלבד עקב עלויות גבוהות של נסיעות לבתי החולים. בהצלחה ישראל פישר ע. מתאם פעולות התנדבות

ישראל פ

New member
מה נלמד בקורסי פרחי רפואה???

לבקשתכם, העתקתי לכם את פירוט שיעורים בקורסי "פרחי רפואה" רפואה פנימית: - המטולוגיה ביקור במעבדת דם ובבנק הדם - מחלות זיהומיות מעבדות מיקורביולוגיות ומקרוסרופ אלקטרוני - כבד ביקור רופאים - כליה סיור בדיאליזה - סכרת מכוני אבחון לסכרת וטיפול בחולי סכרת - אנדוקרינולוגיה ביקור רופאים - סרטן פגישה עם חולה, מעבדת מח עצם, רדיוטרפיה. - זקנה סיור בגריאטריה רפואה כירורגית: - הרדמה סיור בחדר ניתוח ובהתאוששות - השתלת איברים ניתוח - כירורגית ילדים ניתוח - כירורגית פה ולסת ניתוח - כויות שלבי טיפול בכוויות קשות - ניתוחי לב הדגמת ניתוח על לב בע"ח - בטן חריפה עקרונות ושיטה של תפירה כירורגית - פגיעות חזה הדגמת ניקוז חזה רפואת ילדים: - גדילה והתפתחות ביקור רופאים - מחלות זיהומיות בילדים חישובי תרופות - מומי לב מולדים מכון לב לילדים - פסיכיאטריה של ילדים ביקור בחדר מיון - חיסונים ורפואה מונעת מעבדה אימונולוגית - הפרעות במע´ השלד ביקור רופאים - ממאיריות בילדים שיחה עם חולה - אנדוקרינולוגיה בילדים חישובי תרופות - אוזן מכון רעש טיפול נמרץ לב: - אנטומיה של הלב הכרת לב של בע"ח - פסיולוגיה ואלקטרו-פסיולוגיה הכרת אק"ג, הולטר ומוניטור - הפרעות קצב חסימתיות קריאת אק"ג, קיצוב - הפרעות קצב אריטמיות תרגול פרוטוקול - אוטם שריר הלב צינטורים - מחלות לב אסכמיות ארגומטריה - אי ספיקת לב אקו - בצקת ריאות סיור במחלקה - תרגול החייאה מתקדמת תרגול החייאה מתקדמת גניקולוגיה ומיילדות: - פוריות ביקור במעבדה - הריון ולידה אולטרסאונד - מיילדות הדגמת קבלת לידה על בובה - ילודים ופגים סיור בפגיה - תמותת תינוקות החייאה מתקדמת בתינוקות - גנטיקה מעבדה גנטית - סרטן השד וממוגרפיה לידה (נהגי אמבולנס} סיוע בלידה - המחזור ההורמונלי של הפריון לידה (נהגי אמבולנס} סיוע בלידה רפואה אורטופדית: -כאבי גב תחתון -מחלות עצם גדולות -אורטופדית חירום -אורטופדית ילדים -אוסטיאופורוזיס -החלפת מפרקים -קיפוזיס -סקוליוזיס -כריתת רגל טיפול נמרץ כללי: - שוק ביקור ביחידה לטיפול נמרץ - אנפילקסיס הכרת מיומנויות ומכשור - ריאות מכון לתפקודי ריאה - טביעה צילומי חזה - חסימת דרכי אויר אימון אינטובציה והדגמת קניוטומיה - פגיעות ראש מחלקת נוירוכירורגית - פגיעות בע"ח עקרונות העבודה הסטרילית - הרעלות מאזן חומצה בסיס ובדיקות מעבדה רפואת חירום: - מבנה גוף האדם תפקוד איברים - בדיקה גופנית + תבחיני עזר בדיקה פזיקלית ואבחנה מבדלת - פסיכיאטריה בדיקות ומדידות לחולה - אפילפסיה תצפית על בדיקת רופא בחדר מיון - A.V.C עקרונות הטיפול התרופתי - עילפון תרופות חדר מיון - פגיעות אקלים תשאול חולים וסימולציות מסכמות - פציעות בהצלחה ישראל פישר ע. מתאם פעולות התנדבות

Snapple

New member
מה עם מסיימי י"א?

הם יכולים לצאת לתער"ן ולפרחי רפואה?

מאי טאי

New member
שאלה

אני פספסתי את המיונים למד"א בכיתה י´ ואח"כ לא הצלחתי להכנס לקורסים הבאים. מה אני יכולה לעשות כדי לעבור את הקורס של מד"א ולהתנדב????

Action force

New member
להתקבל למד"א

ליצור קשר עם א.המתנדבים של התחנה הקרובה למקום מגוריך. ולשאול אותו מה עליך לעשות. באופן עקרוני: להמתין לפתיחת קורס לעבור מיונים לעבור קורס לעבור מבחנים להתנדב

Action force

New member
ישראל!

שלום ישראל 1. אני עייף מלרדוף אחריך במשך השבועיים האחרונים. 2. אנא צור קשר E-MAIL: [email protected] שם: יונתן שגיא הוכמן מנוי: 22394 - ביפר: - 03-6106666 3. אנא שלח לי את המידע העלת פה בפורום, לאיי מייל הפרטי שלי, בכדי שאוכל לפרסם ולהעביר למתנדבי התחנה. תודה רבה!

ישראל פ

New member
תשובה

לשואלת הסינית...
עלייך לפנות לאחראי המתנדבים בסניף מד"א הקרוב למקום מגורייך, להרשם לקורס {מתחיל בדרך כלל בחופש הגדול..} ולהתנדב. עלות רישום וקורס למתנדב הינו 180 ש"ח הכוללים את הקורס עצמו, חלוק מתנדב, ספר עזרה ראשונה, וביטוח מתנדבים עד לסוף השנה. ישראל

miss jazz

New member
קורס מד"א

האם יש תאריך כבר לקורס מד"א בסניף מודיעין? האם יש באפשרותי להירשם כבר?

PJ01

New member
מד"א מודיעין

בתאריך ה-12.5 יפתח קורס נהגים, מעוניין? תגיע לחדר ישיבות במועצת מכבים בשעה 20:00 חשוב לציין שהקורס מיועד לבני 21 ומעלה. אם עדיין לא מלאו לך 21 ואתה מעוניין..ישנה הדרכה (לא קורס 60) לטיפול במצבי חירום רפואיים ב28.5 בין השעות 20:00 עד 22:30 בערך ההרשמה במתנס 089722210 . בנוגע לקורס מערי"ם ...פנה לאחרי המתנדבים בתחנה הקרובה אליך ... www.mada-modiin.da.ru מקווה שעזרתי...

ישראל פ

New member
מסיימי י"א לתער"ן האם אפשרי??

כן. בעדיפות למסיימי י´ כפי שציינתי. אך אין מניעה למסיימי י"א במידה ויהיה מקום פנוי ישראל פישר

Snapple

New member
אבל זה אל הגיוני

לכיתות י´ יש שנה אחר כך לנסות ללכת לקורס, ואילו לי"א אין...

למעלה