קורס 88 עדיין קיים?

Ben Love Nikka

New member
קורס 88 עדיין קיים?

יש את זה עדיין או לא? חייב לפני עבור מ"ער נכון? שזה וזה השלמה ל- 88 שעות? כאילו מע"ר 60 שעות + 28 ? יענו צריך להשלים וד 28 שעות? או שלעשות 88 שעות טוטאל? 88 זה חובש נכון? יש בסמכותו החדרת עירוי וכל תפקידי המע"ר ?

nikonit

New member
דומני שלא, וקצת סדר

אקונומיקה כתבה כאן כמה פעמים בעבר ששואפים לבטל את הקורס הזה. עם זאת, נדמה לי שכתבו כאן פעם שבירושלים הוא עדיין קיים. לא יודעת מה המצב כרגע. ולחלק השני - קורס 88 העניק תעודה של "מע"ר בכיר". לא הייתי במד"א כשהיה קיים, ואינני זוכרת מה היה ההבדל בינו לבין מע"ר 60. קורס חובשים / נהגי אמבולנס (אין קורס נפרד לחובשים. מי שלא יכול להיות נהג פשוט לא עושה את השלמת הנהיגה) הוא קורס של 203 שעות, כולל השתלמויות על האמבולנסים הלבנים בתחנות.

Hellsinger

New member
היות ואני מירושלים...

קורס 88 עדיין חיי ונושם במד"א ירושלים. אני יודע על כך שניתנה אפשרות השלמה מקורס 60 לקורס 88 למתנדבים מעל גיל 18 אך למיטב ידיעתי עדיין ישנם קורסים חדשים של 88 לליווי טיולים והתנדבות כללית. אדם אשר עבר קורס 88 מקבל תעודת מע"ר בכיר אשר מקנה לו ידע במתן עירוי וקבלת לידה. אך לאדם זה אין סמכויות של חובש/נהג לנהל אירוע וכו...

nikonit

New member
בעניין ליווי טיולים

לליווי טיולים מספיק מע"רים 44. וחשוב לדעת שבוגר קורס 88 יכול לצאת רק כמע"ר. זה אומר שגם אם הוא הוסמך בקורס להחדיר עירוי, כמע"ר אסור לו לעשות זאת.

ירקון19

New member
קיים גם באזור ירקון...

רק לפניי בערך חודש הסתיים קורס השלמה ל-88..... לרוב מדובר בקורס למתנדבי נוער שהגיעו לגיל 18 ומעוניינים ללמוד לסייע בזמן לידה ולבצע פתיחת וריד... חג שמייח =]

למעלה