קורס

usafun

New member
קורס

אני מקבל בדוא"ל הצעות לקורס למידת מסחר ב - EBAY. הקורס ללא עלות. מה האינטרס של מי שמזמין? האם הקורס אכן טוב?

ACE OF SPADES

New member
קודם בבקשה לא לפרסם שמות:

מטרת הקורס היא לתת טעימה ... ואז למשוך אותך לקורס בתשלום. בטעימה ידברו על איביי , על מוכרים , יראו לך נתונים איך אנשים עושים מלא כסף מאיביי , יגידו לך שמי שמעביר את הקורס עושה מלא כסף באיביי . ויגידו לך שיש דרך לעשות את זה , ואם אתה רוצה לדעת אז תעבור קורס. בתשלום. בן אדם לא ישכור מקום , יארגן כיבוד , ישקיע מזמנו בלי לראות תמורה.

ACE OF SPADES

New member
תשמע אני לא הייתי במפגש כזה אף פעם ,

אני יודע רק ממה ששמעתי וזה גם לא בטוח אותו מפגש ואותו קורס. אבל תעשה לבד 1+1 , ותחשוב שוב על השאלה הבאה: למה שמישהו ישכור מקום , ישלם על כיבוד וכו... או בקיצור: למה שמישהו יוציא מכספו משלו על מפגש כזה? מה יוצא לו מזה? אם זה כל כך מסקרן אותך אז תלך...

הבהרות

המפגשים הללו באמת נועדו כדי לקדם רישום לקורסים כאלו ואחרים. 1) הקורסים בהחלט יכולים לעזור למי שרוצה להתחיל למכור באיביי 2) עם-זאת, אם יש לכם יכולת למידה עצמית (לא צריך יכולת גבוהה מאוד) וידע בסיסי באנגלית...ניתן ללמוד את הכל לבד ולקבל עזרה בפורום הזה או פורום אחר...נכון, לא הכל ילך חלק מההתחלה אבל הלמידה הטובה ביותר (לטעמי) היא למידה מטעויות. מניסיוני האישי: התחלתי למכור באיביי לבדי ולא הצלחתי...אחרי שבוע התייאשתי! לאחר מס' חודשים ראיתי מודעה למפגש "חינמי" כזה והלכתי...נרשמתי לקורס ובמשך כל השיעורים (בלי יוצא מן הכלל) פשוט ידעתי את כל מה שלימדו שם מלבד 2-3 פרטים שבהחלט עזרו אך הם קיימים בכל מני ספרים אלקטרוניים כאלו ואחרים אם בעברית ואם באנגלית וכן, ניתן ללמוד אותם גם בפורום הזה... הקיצר, לדעתי...חבל על הכסף

ZeRadio

New member
את הישראלים אי אפשר ללמד כלום (בציניות)

לגביי הקורסים לשימוש באיביי יש לעשות כמה אבחנות,מומלץ לנסות ולהיכנס לשיעור נסיון ולא למפגש גיוס תלמידים כמובן שניתן ללמוד לבד,אבל למכור זו באמת לא "בעייה" למכור על מנת להתפרנס מזה זה כבר עניין אחר לגמריי

נכון...אבל עדיין אפשר לעשות זאת לבד

כהוכחה לכך, כל התותחים האמריקאים שנמצאים באיביי מההתחלה לא עשו אפילו שיעור אחד אצל אי אלו "אלופי איביי" והם המצליחנים הגדולים של התחום. אני לא אומר שזה לא יכול לתרום, אבל שווה לנסות לבד לפני שהולכים לקורס...

ZeRadio

New member
להגיד שהם לא לקחו שיעור אחד זה כמובן

לא רציני, האם שוחחת איתם? אופן ההתנהלות העסקית האמריקאי לא דומה לישראלי בכלום, שוק ה- ebooks וכל האתרים המוכרים אינפורמציה התפתח כתוצאה של ביקוש (ע"י השוק האמריקאי בעיקר)

לא רציני?

הח'ברה הראשונים שהתחילו למכור באיביי...אולי תגיד לי ממי הם למדו? הרי הם שם מההתחלה ולמדו את הכל לבד...

ZeRadio

New member
איביי התחיל בשנת 95 יכול להיות שהיית מאוד

צעיר/ה (?) אז , מנסיון אני אוכל להגיד לך שחוץ מהלוגו הכל השתנה, זה היה יותר דומה לבסטה בשוק של ילד אינפנטיל ולא למפלצת של היום,הייתה הרבה פחות תחרות , מתח הרווחים היה גבוה יותר ורוב החברות הגדולות כ- Dell ו- IBM טרם נכנסו, ככל שיש יותר מוכרים ומתח הרווחים יורד,מיומנויות המכירה הנדרשות הן הרבה הרבה יותר גבוהות

כן הייתי צעיר ולמעשה הייתי מגדיר את עצמי כך

גם היום...ואני מקווה שאהיה צעיר עד גיל 95... בכל אופן, אם תקרא את הודעותי הקודמות, תראה שבעצם, אני למדתי את החומר לבדי...אבל גיליתי את זה רק לאחר שלקחתי קורס (שהתגלה כבזבוז זמן וכסף). לעומתי, אני מכיר לא מעט ח'ברה...חלקם כאן בפורום הזה וחלקם לא, אשר למדו את כל הנושא לבדם, בלי קורס, מקסימום עם EBOOK גם אם הוא באנגלית...כן כן, לא צריך לפחד מהשפה השמאלנית הזו. יותר מזה, את ההתחלה עשינו לבדנו, אבל את ההמשך נעזרו באנשים טובים ובעלי ידע שעזרו ותמכו והסבירו כאשר היו בעיות. אני בהחלט חושב שמי שבאמת רוצה ללמוד את הנושא לבדו...יכול. אני בכלל לא שולל את נושא הקורס, זה מקצר את הדרך ללמידה אבל עולה כסף...וכסף זה זמן ככה שזה מסתדר.

asitsur

New member
חוץ מזה שאפשר לקחת במקום קורס רק שעור פרטי כח

כחיזוק למי שכבר שוחה בחומר. אחרי הכל האינפורמציה הניתנת השעור פרטי/קורס נועדה לחסוך זמן וכסף על ניסוי טעייה ויש הרבה טעויות נפוצות. כך שבעם יש כאן קיצור דרך.. בקרוב מאוד אתר חדש הקשור לeBay כמשתמש ישראלי יעלה לאויר יש למה לחכות

שיעור פרטי

אני מסכים ששיעור פרטי יכול לתרום אבל, אני עדיין חושב שעדיף ללמוד מטעויות...גם (ובגלל) כשזה עולה קצת כסף. אסי, אני מבין שיש לך אינטרס מובהק כאן ולכן אנחנו ממשיכים עם ה"ויכוח" הזה...אין לי בעיה עם זה, כל אחד זכאי לעשות מה שהוא חושב לנכון...

ranzz

New member
מי שנכנס היום לאיביי רואה עולם ורוד...

הדברים פעם היו ממש רעים ואני חושב שאחד הדברים ה-הכי קריטיים זה החיבור לאחר הרכישה עם PayPal והעובדה שעכשיו אפשר לשלם על מוצר באיזה 2-3 קליקים אחרי שזוכים בו. גם My eBay שמרכז ממש את כל התעבורה כולל בידים, זכיות, Lost items, watched items וכו' וכו' זה משהו שהיה קיים בצורה הרבה יותר מצומצמת וגרועה. פעם לא הייתה דרך להסתדר בלי hard copy של כל מכירה ולכתוב עליה מה חדש, כי איביי בטח שלא היו דואגים למשהו אחרי המכירה... היו כלי צד-שלישי אבל שום דבר לא עשה את העבודה כמו שצריך.

ranzz

New member
מה שמעניין אותי בנוגע לקורסים האלה

זה האם מציינים שם בהתחלה שצריך לדעת אנגלית ברמה בסיסית ומעלה. אנשים פה אפילו לא מבינים את המיילים שאיביי שולח להם.... אז לך תדבר איתם על לקרוא את התקנון...

למעלה