קור וחום

קור וחום

תגידו אני מוציא את הכרכןתירס שלג שלי מהטרריום ואני מרגיש שהוא קר זה בסדר??? או שהוא אמור ליהיות בטמפרטורת גוף חמימה כי אחריי שאני מחזיק אותו איזה 5/10 דקות הוא פיתאום ניהיה הרבה יותר חם ניהיה לו טמפ' נעימה אז מה אני אמור לעשות לחמם יותר את הטרריום או שזה אמור חיהיות ככה???

naja

New member
טמפרטורה.

טמפרטורה זה עניין חשוב ורגיש אצל זוחלים. כשאתה מגדל זוחל אתה חייב לדעת מה הטמפרטורה שהוא צריך ואתה חייב גם לדאוג שהטמפרטורה תהייה כזו ולא נראה לי שזה המצב. כרכן תירס צריך בטרריום צד קר-24 מעלות וצד חם-28 מעלות. לא משנה איך תיצור לו את התנאים האלה אבל חשוב שהם יהיו קיימים ושתהייה לך אפשרות למדוד אותם. עד שזה יקרה אני ממש ממליץ לך לא להאכיל את הנחש.

איך אתה ממליץ???

איך אתה ממליץ לישלוט בטמפ' בתוך בטרריום כי יש לי מנורת חימום רגילה אלא של הצבעים ואם אני מחמם איתה רגיל אז זה עולה מעל ל 30 מעלות אז חבר הביא לי טרמוסטט של אקוריום הזככית כזה ואני מכוון אותו לאיזה טמפ' שאני רוצה והוא מדליק את המנורה מתיי שצריך אבל לא ניראה לי שזה עובד ביגלל שזה בנוי לעבוד באווריום עם מים ופה זה אויר והחימום ניהיה רק לשניה וזה לא רציני אז איך בכל זאת אני יכול לישלוט בטמפ'???

obb

New member
אחי,מאיפה השגת טרמוסטט?????

אני צריך דחוף טרמוסטט שבנוי לטמפ' בין 24 ל31.. אם פקרת את הטרמוסטט המובנה מהגוף חימום של יאגר או אטמן,איך עושים את זה? וכדי למדוד חום תקנה מד חום בחנות חיות.. כזה של אקווריום,10 שקל ופותר לך את כאבי הראש.

אמממ כנס רגע

אני יגיד לך דוגרי הוא לא שלי חבר הביא לי אותו וזה טרמוסטט שמיתחבר לחשמל ומיתוך הטרמוסטט יוצא שקע (יענו כמו קבל מאריך) ככה שניראה לי שזה בנוי לזה ולא פירקו אותו משום דבר אבל אני יכול לדבר עם חבר שלי ולישאול אותו מאיפה הוא קנה את זה אבל למה אתה צריך את זה???? (כי לזוחלים זה לא טוב....) ואני כבר ניראה לי היסתדרתי קניתי מד-חום פשוט והדלקתי את הנורת חימום קבוע בלי טרמוסטט ובלי חרטות וניראה לי בנתיים שזה עובד טוב אני פשוט מדליק אותה 12 שעות ומכבה אותה 12 שעות

אם אתה משאיר את המנורה דלוקה

12 שעות אז הטמ"פ בטרריום תגיע למקסימום וכל עוד שזה בגבולות הסביר אין סיבה לכבות אותה דבר שמהר מאוד יגרום למוות בנחש. אתה צריך לדאוג שהטמ"פ תשאר באזור ה25-29 מעלות וכרגע לא נראה שאתה עומד להתקרב לזה עם השיטה שלך.

כן יש קצת בעיות....

זה עבד יפה בערך ב 6/7 שעות הראשונות אחריי זה הטמפ' משום מה התחילה לעלות לכיון ה 30 מעלות ואז כבר חזרתי לטרמוסטט שהישתמשתי בוא תאמת אין לי מושג מה לעשות עם העיניין הזה הכול או חזק מידיי או חלש מידיי

naja

New member
אני מממליץ על כבל חימום.

יש גם טרמוסטטים מצויינים של "היידור" שמתאימים לכבל הזה.

שובל09

New member
...

הטרמוסטת הזה שלי, והשתמשתי בכזה פעם... וזה עבד מצויין... טפ' לא משתנה בתוף המים או מבחוץ.. אז יכול להיות שפשוט הטרמוסטת הספציפי הזה דפוק... וזה עדיף מהפעלה ידנית של המנורה, כי אתה לא יכול להיות יום שלם במעקב אחרי הטפ'... והטרמוסטת לא פורק מגוף החימום, הוא מהישנים האלה שהיום צריכים לחבר לו גוף חמום, אז במקום זה מחברים נורת חימום.. בנוסף... צריך לשים אותו במחרק מסויים מהמנורה, כי היא פולטת הרבה חום.. יותר ממה שהנחש צריך, וכאשר הוא מתפזר (החום) אז כמובן שהטפ' יורדת.. וחשוב לשים לזה לב.. כי אחרת יקרה מה שקרה לך...

obb

New member
איפה מוכרים?...

איפה אני קונה אחד מהישנים האלה? וכמה יעלה? או לחילופין כמה עולה טרמוסטט של היידור ואיפה אני משיג אחד כזה?

טוב אני מישתגע פה...

טוב אני פשוט מישתגע פה הטמפ' פשוט משתוללת היא עולה ל 30 יורדת ל 24 חוזרת ל 28 אני לא מצליח להעמיד אותה במקום מסויים

הטרריום שלך מכוסה ברשת? או

שהוא פתוח מלמעלה ולכן הוא מאוד מאוורר? יתכן ואתה מודד את הטמ"פ כל פעם במקום אחר? אולי יש לך חלון פתוח בחדר?

יש לי טרריום...

עם מיכסה עץ מזונית (דיקט כזה) מחורר למה כולם מצליחים לחמם ורק אני לא איך כולם מחממים????

אם הוא היה...

יותר מאוורר אז הטמפ' לא הייתה עולה ל 30 + מהמנורת חימום אבל ביגלל שאין ממש סירקולציה של אויר (ונטה למשל ) אז הטרריום לא מפסיק להיתחמם אני צריך משהוא שיזרוק חום בכמות שהטרריום מיתאורר בערך ואז הממפ' תישאר יציבה (ניראה לי לפחות)

אתה צריך להוריד את עוצמת המנורה

וזה יפתור לך את הבעיה שהטרריום מתחמם יותר מדי. אם תשמור את החדר בטמ"פ יציבה גם הטמ"פ בטרריום תהיה יציבה. כבל חימום עולה בסביבות ה150-300 שקלים תלוי בעוצמה וביצרן. תרמוסטט לזוחלים אין כרגע למכירה בארץ, עד כמה שאני יודע היבואן הפסיק לייבא אותם. אתה תוכל להסתדר גם בלי התרמוסטט כשמדובר על כרכן תירס, תבחר את העוצמה הרצויה.

שובל09

New member
ל-obb

אתה יכול להשיג כזה בכל חנות דגים... אתה פשוט צריך לבקש טרמוסטת בלי גוף חמום...

החדר שלי תמיד בטמפ' יציבה אבל?

איך אני מוריד את העוצמה של המנורה???? ראיתי כבל חימום ב 160 שקל אבל איך אני יכול לדעת אם הוא מתאים לי שאלתי את בעל החנות לאיזה טמפ' הוא מגיעה והוא לא ידע לענות לי הריי אם אני יביא כבל בלי טרמוסטט תיהיה לי עוד הפעם את הבעיה שלי לא תיהיה אף שליטה על העוצמה של החימום

naja

New member
כל הקטע עם הכבל זה......

....שאפשר להכניס כמה שרוצים ממנו לטרריום. אתה מתחיל עם מטר בפנים ומודד טמפרטורה-אם היא נמוכה אתה מכניס עוד מטר, אם היא גבוהה אתה מוציא. לכן כבל הוא אמצעי חימום כ"כ פופולרי.

למעלה