קושיה

doronimous

New member
קושיה

ברור שאכילת בשר כרוכה בסבל, כמו כן, ברור שאכילת מוצרים מן החי במשק המתועש והמודרני כרוך בלא פחות סבל. שאלתי היא האם באופן תיאורטי!!! יש אפשרות לצרוך מוצרים מן החי ללא סבל ? הכוונה בעיקר לביצים,כיוון שחלב בכל מקרה נועד לעגלים. (וביצי החופש המוכרים כמובן לא נכללים באי סבל, עקב רציחת הזכרים) אם התשובה חיובית אז 1. כיצד 2. היכן על פני הפלנטה מיישמים זאת

הנה...

כיצד נוכל לצרוך ביצים מתוך התחשבות מלאה בזכויות התרנגולות והתרנגולים: - גידול במשק פתוח - גידול משותף זכרים ונקבות - אי פגיעה בשלמות גופם של התרנגולים והתרנגולות - האכלה וטיפול מסודרים שבאים מתוך התחשבות מוחלטת בצרכי התרנגולת ללא קשר איזו השפעה תהיה על הטלת הביצים ועכשיו מגיע הקטע הטריקי: מכיוון שהתרנגולות מגודלות עם התרנגולים ביחד, ולאכול ביצה מופרית זה לא בדיוק הכי חיובי שבעולם... צריך יהיה לשים מפקח שישגיח 24 שעות ביממה על כל תרנגולות ותרנגולות ויוודא כי היא לא הורבעה ע"י אף תרנגול - במידה ולא יש לחכות שהתרנגולת תטיל את הביצים, לסמן במפה את המקום שהיא עשתה את זה, לחפש ולקחת. עכשיו חישוב כלכלי קטן: - העלות של קיום משק כזה היא אסטרונומית. - התפוקה שלו היא מינימלית למדי. מחיר הביצים יהיה: - פחות או יותר כמו כמה וילות פאר per ביצה. האם זו תשובה מספיק טובה?

doronimous

New member
עוד ביצים

כיצד זה אצל ציפורים בטבע האם כל הביצים מופרות ? אתה יודע, סטטיסטית, מה אחוז הביצים הבלתי מופרות ? האם ניתן לזהותן ?

Weird Eyal

New member
לדעתי לגביי ביצים יש שיטה אחרת...

לכו לחנות חיות שמחזיקה אפרוחיי תרנגולות...... זה יכול להיות זכר או נקבה..... קונים שניים או שלושה בלי לבדוק..... מגדלים אותם בחצר(למי שיש חצר) ורואים מה יוצא אם יצא שם גם זכר אז מקסימום יש לכם עוד 3 חיות מחמד....

אומממ...

לא בדיוק טיפול מקסימלי בזכויות בעלי חיים. אתה עדיין עושה הפרדה בין הזכרים לנקבות (כדי לקבל ביצים). ולמה בכלל כל המאמץ הזה? אפשר להסתדר מצויין בלי ביצים. ולמעשה, ביצים הן מזיקות מבחינה תזונתית, אז מדוע לאכול אותן?!

haleth

New member
אלון, מה כל כך מזיק בביצים?

התזונאית האחרונה שדיברתי איתה אמרה שכבר ירדו מהקטע של הכולסטרול. ?

דורון ק

New member
אלון-תתכונן לריצת המעגלים

אם ימציאו מקצוע כזה נראה לי אתה לוקח בגדול... ולמה "ירדו"?מה ההסבר לכך?

haleth

New member
נו באמת... אם הייתי יודעת

הייתי שואלת?
הגברת אמרה ש"היום יודעים ש".... ככל הנראה אין קשר בין ביצים לכולסטרול. ומכיוון שהיא התייחסה באהדה לטבעונותי, החלטתי שאני מכבדת את דעותיה. לא, סתם. בכולופן, כשאלון יחזור לדופק נורמלי לאחר הריצה, אני אשמח לשמוע מה יש לו או לאחרים לומר בנידון. וזה באמת סתם למען הידע, כי "ירדו" במשמעו כאן - אני ירדתי מאכילת ביצים.

דורון ק

New member
נו באמת...הרי

רשמת מה הגברת אמרה?לא?
אם כך-אני לא יודע בדיוק מה הרציונל מאחורי אימרה זו של הגברת אך אין ספק שאם זו טענתה של הגברת הרי שהגברת ליצנית החצר!? יש קשר בין כולסטרול לביצים,הטענה אולי היא שיחד עם כלוסטרול ה-LDL(ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה)ה-"רע" עולה גם כולסטרול ה-HDL(ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה)ה-"טוב"-אני מצרף קישור למטא-אנליזה(בחינם!) שפורסמה ב-American Journal Of Clinical Nutrition שעוסקת בנושא זה: Dietary cholesterol from eggs increases the ratio of total cholesterol to high-density lipoprotein cholesterol in humans: a meta-analysis American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 73, No. 5, 885-891, May 2001. עוד בעיה בכולסטרול חיצוני זה שהוא עושה את כולסטרול ה-LDL נתון יותר לחמצון-דבר שלילי ביותר. מצרף עוד מטא-אנליזה מעניינת על מחקרי "Metabolic Ward" מתוך BMJ על ליפידים בהקשר לכולסטרול: Dietary lipids and blood cholesterol: quantitative meta-analysis of metabolic ward studies. ישנם עוד מאמרים מקיפים יש להדגיש אך אלו בחינם-ב-BMJ בכלל כל המאמרים בחינם(וכל הכבוד להם על כך)-אז שווה לעבור בכלל על האתר שלהם. כמובן שזה בהקשר של כולסטרול-אם לאלון יש מה להוסיף על נושאים שהוא התכוון להם? בקשר לנזקים בביצים -אז אני מניח שהוא ירוץ עוד קצת במעגלים ואז יתפנה לרשום.

haleth

New member
לפני שאדוני יעזוב את המקום -

תודה על התשובה המאוד מאוד מאירת עינים!

דורון ק

New member
בבקשה! ../images/Emo13.gif

ועוד תיקון(מה קורה לי?).
לאחר המשפט "שעוסקת בנושא זה"...צריך להיות רשום ומסביר מדוע טענה זו איננה נכונה.

enbalush

New member
בתור מגדלת תרנגולות...

ביצים כמו הוסת מלווה את הנקבה כל עוד היא פוריה, זה לא סטטיסטית, אם יש זכר והולך לו אז הביצים יהיו מופרות... ובד"כ הולך להם ויוצאים די הרבה אפרוחים... חיצונית אין הבדל בכלל, אבל בטח יש שיטות וטכנולוגיות... מה שחמור זה כל מה שעובר עליהם מרגע שהקליפה נבקעת, הם לא מתארים לעצמם מה הם הולכים לעבור, אני חייבת לציין שתרנגולות הן חיות מאוד נעימות ומנומסות, הזכרים קצת פחות!

guruyaya

New member
אפשרי. אבל...

גם בתנאי הגידול התעשייתיים, לא ניתן להאכיל את כל הפלנטה בתזונה שלא מהצומח. אפילו אם נשתמש בתקן ביצי חופש הקיים, ולא נטיב אותו - נגיע למחסור חמור יותר. כך שרעיון ביצי החופש, הוא הרגעת מצפון טובה, אבל חייבים ללמוד להסתדר בלי ביצים, אם רצוננו להפוך את הצמחונות לתנועה המונית.

aradori

New member
האמת היא...

שלפני כמה שנים, סיפרה לי מושבניקית על איך הם מגדלים תרנגולות: היא אמרה שבעקרון הן מסתובבות (ומסתובבים - יש גם כמה תרנגולים) חופשי בחצר, אם בא להן הן משתעשעות עם הזכרים, ולפי מה שהיא אומרת - התרנגולות יודעות לבד מתי הן מטילות ביצים מופרות - ודוגרות עליהן. מהביצים הלא מופרות הן מתעלמות. ככה דניה היקרה ומשפחתה יודעים איזה ביצים לקחת (ברוב המוחלט של המקרים זה גם מצליח...). היא שאלה אותי מה אני פסול בזה... והאמת - אני לא מוצא בזה משהו בעייתי. מצד שני - נראה לי שעכשיו כבר יש לי בעיה פסיכולוגית להכניס חביתה לפה...

enbalush

New member
התרנגולות אצלי ללא זכרים...

יש 2 אחת מהן בתולה, והן לפעמים דוגרות על הביצים למרות שהן לא פוריות...זה נשמע לי כמו הריון מדומה.

aradori

New member
מה????? ../images/Emo2.gif

אחת מהן בתולה???? וזה לא צער בעלי חיים בעינייך??????
מצד שני, אולי זה לא "הריון" מדומה, ובלי שאת יודעת מסתובב לך בחצר זכר סמוי. תחפשי טוב. אני לא יודע בדיוק איפה הוא מתחבא, אבל מה שבטוח - יש לו חיוך ע-נ-ק על הפרצוף...

למעלה