קושיות צילום

קושיות צילום ../images/Emo13.gif

להלן מספר קושיות המטרידות את מנוחתי, אשמח לכל הבהרה
1. חשוך יחסית, אני מצלם אובייקט רחוק מואר עם פלאש, בתמונה האובייקט יוצא חשוך. האם זה מכיוון שהפלאש בכלל לא הועיל (מכיוון שהאובייקט רחוק), ומכיוון שצמצם נפתח לזמן מועט (חשיפה קצרה?), לא נכנס מספיק אור, ולכן האובייקט יצא חשוך ? 2. חשוך יחסית, אני מצלם אובייקט רחוק מואר ללא פלאש, בתמונה האובייקט יוצא מואר ומטושטש. האם זה מכיוון שהצמצם נפתח לזמן רב יותר (נקרא חשיפה ארוכה), יותר אור הספיק להכנס, אבל מכיוון שלא השתמשתי בחצובה, הרעידות הקטנות גרמו למריחת התמונה ? 3. האם מסעיפים 1 ו 2 אני יכול להסיק שכאשר אני לא משתמש בפלאש, המצלמה באופן אוטומטי פותחת את הצמצם לזמן ארוך יותר ? (אני לא יכול להתערב במשך החשיפה). 4. איך אני אמור לצלם אובייקט רחוק מואר בחושך יחסי ? ללא פלאש, חשיפה ארוכה וחצובה ? 5. איזה מטען מכאן מומלץ ? http://www.gppowerbank.co.il/general_data.asp אגב, האם יש סוללה של GP של יותר מ 2500 ? 6. אילו פרמטרים בצלמה חשוב שיהיו בשליטת הצלם החצי מקצועי ? 7. מה הסטנדרט לזום אופטי ? כפול 3 ? כפול 10 ? האם יש יותר ? 8. האם כרטיס זכרון מסוג XD מהיר יותר מהסוגים היותר נפוצים ? האם זה בכלל חשוב ? 9. איזה סוג כרטיס הוא המומלץ ביותר ? 10. מצלמה הדורשת 4 סוללות לעומת מצלמה הדורשת 2 סוללות, תחזיק פי 2 זמן, או שפשוט היא דורשת 4 סוללות מכיוון שהיא פשוט צורכת יותר אנרגיה, ותחזיק כמו המצלמה עם 2 הסוללות ? תודה רבה !

grafo

New member
קודם כל תמיד מומלץ להיתקרב כמה שאתה

יכול, אבל אם זה בילתי אפשרי , אז מבזק זה לא הפיתרון קודם כל מומלץ לעבוד עם חצובה ליבחור את האוביקת ואת מצבי הצילום הרצוים עדיפות למהירות או צמצם לעבוד עם טימר או שלט כדי לימנוע תזוזה כל שהי של המצלמה , כך אני עובד

DeathWing

New member
אנסה כמה שאני יכול ../images/Emo13.gif

1) לפי מה שהבנתי מהשאלות מדובר במצלמה לא מקצועית/אוטומטית ברובה. במצלמות כאלה, טווח הפלאש הוא מוגבל ביותר. ההנחות שלך נכונות לחלוטין. 2) גם כאן - ההנחות שלך נכונות לחלוטין. צילום לילי ללא חצובה/דמוי חצובה, נדון לכישלון כמעט ודאי (אלא אם כן, היית צלף וזכית ליד יציבה. מוכר לי צלם אחד כזה
) 3)במצלמות האוטומטית/פוקט - כן. 4)חצובה זה הפתרון. למרות שתצפה ל"גרעיניות" בתמונה. המצלמה גם מעלה אסא בצורה אוטומטית (על איזו מצלמה מדובר?) 5) הכל שאלה של זמן וכסף (כמו הכל לא?) - יש לך כסף - תקנה את היקר - מקצר את זמן הטעינה. אין כסף - קנה את הזול. אין הבדל מהותי חוץ ממחיר/זמן טעינה 6) לא כל כך מבין את המושג "חצי מקצועי".. הפרמטרים שאתה צריך לשלוט עליהם, זה זמן חשיפה, מהירות צמצם ואסא. זה פחות או יותר. ברוב המצלמות כיום, ולא רק בDSLR , ניתן לשחק בפרמט' האלה. 7) Canon S2 - X12. סטנדרטים? מה שמתאים לך. תלוי מה סוג הצילום המועדף. 8) ההבדלים בין סוג הכרטיסים הם יחסית (למיטב ידיעתי ) מינוריים, Compact flash נחשב לפופולרי יותר. xD קטנים יותר. חשיבות רבה יותר היא היצרן של הכרטיס. ומהירות הכרטיס. 9) לדעתי - דורשת. וכמובן תלוי בסוללות.

למעלה