קושיות צמחיות

anonima1

New member
חדשה פה עם שאלה ../images/Emo13.gif

בוקר טוב לכולם, רק כעת גיליתי את הפורום הזה ונראה לי כי השאלה שלי מתאימה לפה: האם יש כאן מישהי שעברה הריון על תזונה צמחית? אני צמחונית כבר 22 שנה, ואין לי כוונה לשנות זאת כעת, אך בכל זאת, רוצה לגלות את האחריות הנדרשת. אגב, הייתי אצל דיאטנית שנתנה לי טיפים כלליים אך לא ממש מעבר לכך. תודה
 

equosia

New member
מישהו יודע איפה לרכוש maca בארץ?

maca גלמית ניתן לרכוש בחול בסביבות ה23$ עבור בערך 1.4 ק"ג. חשבתי אולי מישהו מכיר איפה ניתן לרכוש את הצמח (בצורת אבקה) בארץ.
 

TheFinalCut

New member
תזונה צמחית במהלך ההריון

אציין מראש שאין לי ניסיון אישי עם צמחונות במהלך ההריון, אך שלא צריכה להיות כל בעיה עם זה. ארגוני התזונה הגדולים בעולם מעידים שתזונה צמחית מתאימה גם במהלך ההריון ומסבירים כיצד מומלץ לעשות את זה, עם השיקולים המיוחדים לנשים הרות, בהנקה או ילדים צומחים. גם PCRM הוציאו דף מידע מעניין על צמחונות במהלך ההריון, שכולל תפריט לדוגמא ומקורות טובים לרכיבים השונים הנדרשים בתזונה.
 

d a p h n a

New member
מבדיקה מהירה בגוגל

יש בו ברזל, אבל הוא מקור בינוני לברזל, כלומר הוא לא מאוד עשיר בו. עושה רושם שהיתרון התזונתי העיקרי של חציל הוא בכך שיש בו תכולת סיבים גדולה.
 

d a p h n a

New member
הכוונה לא לקליפה שלו

הכוונה לחתיכות של החציל אחרי שחותכים אותן. כמו תפוחים, גם חצילים משחירים אם חותכים אותם ומשאירים אותם בחוץ. הפתרון הוא שאם עובדים עם חצילים טריים, עובדים על חלק מהחציל ואז חותכים את החלק הבא. לחילופין, אפשר לשים את חלקי החציל החתוכים בתוך קערה עם מים וקצת מיץ לימון וזה מונע את ההשחרה (כנ"ל עם תפוחים). אני לא יודעת מה סיבת ההשחרה.
 
הם משחירים במגע עם חמצן

יש שם מרכיבים שעוברים התחמצנות ומשנים את צבעם.
 

d a p h n a

New member
הנחתי שהם מתחמצנים

רק לא הייתי בטוחה מה החומר בתוכם שמגיב לחמצן.
 

orlu

New member
תודה לכם...אלפקהחשבתי כמוך רק שהיתעורר

ויכוח האם ההשחרה נובעת מברזל, לגבי ההשחרה כשבוצעים את החציל נכון הפתרון הוא לטפטף לימון,ויש עוד כל מיניי שיטות אבל זו כמובן לא הייתה השאלה. בתיאבון
 

נעמי66

New member
החציל - לא מומלץ לאכול בכמויות גדולות

מספרו של המרפא יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו": החציל נחשב לירק חריף במקצת, ורצוי לאכלו בכמויות קטנות. אנשים הרגישים לסולנין, בעיקר אלה הסובלים ממחלות בדרכי העיכול ומדלקות בדרכי השתן, עלולים להינזק גם מכמויות קטנות של חציל. בזמן הקניה כדאי לשים-לב שמשקלו קל, וצבעו סגול ובעל ברק.
 
מסחטת מיץ עשב חיטה ידנית. יש המלצה?

וראיתי שעשב החיטה שנמכר בחנויות הוא ללא הגרעין, תמיד מדברים שיש ערך גם לגרגיר. ואיך קונים אורגני בזול? כי בכמות שמוכרים זה יקר. מה השיטה? לקנות מאיפה? איזו כמות? איזו מכונה ידנית? בלי להיכנס למינוס בבנק... ואם זה לא הפורום המתאים אז תפנו אותי בבקשה לפורום הנכון. תודה! מבקש התייחסות לגרגיר החסר בעשב. . .
 
למה עשב חיטה נמכר ללא הגרעין שבאדמה

? בפרוספקטים כתוב על הערך התזונתי החשוב של גרגיר החיטה המחובר לעשב החיטה ומצד שני מוכרים עשב חיטה לסחיטה, ולא ראיתי שוב גרגיר ?! ולמה אתם לא מגיבים לי?
 
למעלה