קושיות

solola

New member
קושיות

שלום לכולם! אני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני רוצה לרדת במשקל. מאוד מאוד רוצה לרדת במשקל. ירדתי בשנתיים שלוש האחרונות 13 ק"ג אבל זה איטי במיוחד וקשה במיוחד, בין השאר בגלל שיש לי תת פעילות בלוטת תריס [אני לוקחת אלטרוקסין אבל זה לא פותר את הבעיה, גם הרופא אמר שגם כשהמצב מאוזן, אין מה לעשות, יותר קשה לרזות, ואני יודעת שאני ממש מתאמצת וזה לא מצליח]. אני שוקלת 59 והגובה 166, אני רוצה לשקול 56 ובעיקר רוצה לחזור לאכול כמו בנאדם, להוציא את המחשבות האובססיביות על אוכל-משקל-מדידות גוף שונות-קלוריות מהראש - ובלי להשמין. אני כבר ממש מרגישה שזה מנוון לי את המוח, זה הדבר היחיד שאני חושבת עליו, אין לי מאזניים בדירה בה אני נמצאת במהלך השבוע אז אני כבר יודעת למדוד את עצמי לפי עובי הבשר מעל הברך, על עצמות הבריח, עובי המותן וכן הלאה. אני מגעילה את עצמי כבר, רוצה לחזור להיות בנאדם נורמלי. ושוב - בלי להשמין. אני הולכת יום כן יום לא, לפעמים אפילו יותר, הליכה מהירה במשך שעה. בסופישבוע אני מגיעה הביתה אחרי שבוע לימודים ואני כן אוכלת, לפעמים מכל הבא ליד, ואז במהלך השבוע אני מקפידה במיוחד. אני אוכלת ירקות בבוקר, קפה, יוגורט עם פרי וגרנולה, במהלך היום ירקות , פרי, "חטיף בריאות" שכזה אולי, או לפעמים סנדוויץ’.. בערב שוב סלט עם כפית שמן זית כי צריך, קפה, לחם, פסטרמה או חומוס או משהו כזה.. בעקרון אחרי סופישבוע של התפרעויות אני עושה את זה קצת יותר דראסטי. אני חושבת שברוב הימים אני אוכלת פחות מאלף קלוריות (עוברת ל יוגורטים-ירקות-פירות (לא יותר משניים ביום, כי זה סוכר) בלבד), ונמאס לי. אני מסתובבת בסופרים ומחפשת דברים לקנות שאני יכולה לאכול, מתבאסת מכל מה שיעלה לי יותר מ 70 קלוריות ובסוף תמיד יוצאת עם פירות ירקות ויוגורטים, וזה הכל. זהו. ברגע שאני אוכלת יותר אני מעלה במשקל. ואני יודעת שבעקרון זה מעט מדיי ואני רוצה לאכול יותר, אני רוצה לאכול נורמלי, אבל אני נורא מפחדת להשמין. ובנתיים אני גם לא יורדת. וזה מדכא אותי עד מאד. אובססיה ממש. אם כך - בגלל שבוער לי לרדת, אני מנסה כל הזמן את התפריט המקוצץ יותר, ואז קוראת שכדי לרדת ולא להעלות מיד צריך לאכול יותר דווקא, ואני מפחדת לאכול יותר כי אני יודעת שאני אעלה. אז איך עושים את זה? מוסיפים אוכל בלי להשמין? תודה מראש..

SweetBerryGirl

New member
תקשיבי טוב...

דיאטת רעב בחיים לא תעבוד כי בסופו של דבר היא תתפוצץ תאכלי ארוחת בוקר כמו שאמרת שאת אוכלת, ארוחת צ-ה-ר-י-י-ם ובה סלט ובשר (או אם את צמחונית אז תחליפים לבשר), במהלך היום את יכולה לאכול פירות למינהם ובערב ארוחה גדולה ומספקת... את יכולה לאכול פריכיות שזה דבר גאוני, קוטג', סלט, חביתה ודברים כאלו... גם קפה מדכא תתיאבון והרבה מים. בנוסף, אני הייתי ממליצה לך ללכת כל יום או 5 פעמים בשבוע כי יום כן יום לא זה לא כ"כ מספיק... בהצלחה:)

solola

New member
תודה.

אני יודעת שדיאטת רעב זו לא השיטה, למרות שאני גם לא כל כך רעבה כי אני אוכלת המון ירקות אבל פשוט אני רוצה אוכל אמיתי. אני הולכת בד"כ 5-4 פעמים בשבוע. הבוקר גיליתי שעליתי 2 קילו - שלקח לי בערך 4 חודשים להוריד - ואני רוצה למות. אני כל כך מתאמצת, יצאו לי מהתחת החיים האלה של לקום בבוקר להליכה בשש, של ירקות ופירות ורק להסתכל על כמויות המזון השווה שיש בכל מקום - בפרסומות, בקיוסקים, בסופרים, מאפיות, וכל רשתות הג'אנק פוד, אנשים סביבי אוכלים כמו בני אדם נורמלים והם רזים, ורק אני צריכה להמנע מהכל, לצעוד- שאני לא בדיוק נהנית מזה, וכלום. יותר גרוע, אני משמינה. קשה לי לתאר עד כמה אני כבר מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות. נמאס לי מזה. אוקיי - אני יודעת שאני צריכה לאכול נורמליות כי בטח הגוף שלי משתמש במאגרים שלו ובגלל זה אני משמינה וכל מה שמוסבר מאוד יפה בכל המאמרים (מעניין שכל האנשים שאני מכירה שלא אוכלים הם רזים, ואלו שכן אוכלים לא, זו תופעה מעניינת בהתחשב בכל המחקרים האלה) , אבל איך אני יכולה, כשאני רואה שכל דבר קטן שאני מוסיפה לתפריט רק מוסיף לי? איך עושים את זה, מוסיפים אוכל ויורדים? זה לא ברור לי.

SweetBerryGirl

New member
הבנתי..

אני אומרת שתלכי לדיאטנית שתתאים לך תפריט מסודר ותסביר לך איך להעביר את תחושת הרעב, כמה פעמים לצעוד ובמשך איזה זמן ואני בטוחה שהכל יהיה טוב. למרות שלדעתי אם תאכלי מסודר, ארוחות גדולות ומזינות ובין לבין פירות/ירקות וכאלה את מסודרת.. בהצלחה

דיאטה ובלוטת התריס

המצב כפי שאת מציירת נראה באמת דרמטי, ממש חיים קשים, את ממש מיסכנה ואומללה. לעומת זאת, את יכולה להגיד אחרת, לדוגמה: אני אוכלת אולכ מצוין, בריא וטעים במשך שבוע, בסופי שבוע אני אפילו אוכלת יותר מהרגיל ומכל הבא ליד, בלי חשבון, ובכל זאת מחזיקה משקל מצוין, למרות הביעה בבלוטה. כל הכבוד לי, כך אני רוצה להמשיך לחיות. אם תחשבי ותגידי כך, תראי שאת לא מסכנה, ושהחיים שלך ממש טובים, ושאת ממש לא רעבה, וממש כיף לך. במקום לרחם על עצמך, תהני מהחיים. נכון שזה שינוי גדול, אך כדאי לך לעשות אותו.

solola

New member
את צודקת

ורוב הזמן זה עובד. ההודעה נכתבה אחרי שגיליתי שהעלתי במשקל, וכן, ריחמתי על עצמי מאוד. וכל פעם שאני הולכת עם ההורים לקניות בסופשבוע אני מרחמת על עצמי ובעיקר כל פעם שאני מגלה שאני מעלה במשקל. אני רוצה לרדת, לא להשאר במקום. ואם כבר אני נשארת במקום, לא להשקיע בזה כל כך הרבה, להוריד בהליכות קצת, להוסיף אוכל שהוא לא ירקות ופירות. יש אפשרות להוסיף אוכל בלי להשמין? אני לא מדברת על שוקולד וקרואסונים כמובן, אלא לחם, מיונז קל, אוכל. הכוונה בעיקר עכשיו, שהגוף התרגל לירקות פירות ויוגורטים.

גם אני אוכלת פחות מאלף.

בעצפ, לפני כמה זמן הייתי אוכלת 700, וזה היה בסדר מצידי. עכשיו אני אוכלת 900 בערך, העלתי כל שבועיים-שבוע וחצי בחמישים קלוריות את התפריט שלי, ולא הפסקתי להתאמן, וכן המשכתי לרדת. תעשי ככה. :/

למעלה