קושי בדיבור המשך

chenki77

New member
קושי בדיבור המשך

ראשית אודה על התייחסותך המהירה כוונתי היא שהקושי בלבטא את מה שהוא רוצה בזמן משחק גורם לו להגיב באגרסיביות נניח והוא רוצה משהו מסויים והילד לא מבין אז הוא חוטף לו או שהוא רוצה לשחק עם מישהו בגן ולא יודע איך להזמין אותו אז הוא נותן לו מכה וכך גורר ממנו יחס וכמובן גם מריבה כי הילדים חושבים שהוא אלים כלפיהם ובעניין הזה אני די חוששת שהילדים לועגים לו מכיוון שכאשר הוא מגיע הביתה ואני שואלת איך היה בגן הוא אומר לי מפורשות שהוא לא רוצה לדבר מלווה בפרצוף כואב/כועס/מתבייש. יכול להיות שאנו הגדולים מבינים יותר וכל ההשערות לגבי ההתנהגות שלו והקשר עם הדיבור הן לא נכונות? ואם כך הדבר אז איך לגרום לו להבין שלשחק אפשר גם יפה ולא צריך לריב לדחוף ולהרביץ כל הזמן? האם הבנתי נכון שיש הפרדה בין הדיבור האפי לבין העובדה שאוצר המילים שלו דל ויש לו בעיות היגוי, את הבעיות הללו אפשר לפתור בטיפול של הקלינאית? אין קשר ביניהם? בהתייחסותך רשמת אפילו להפגיש אותו עם ילדים גדולים ורציתי לשאול האם הבעיה בדיבור צריכה למנוע ממני להכניס אותו לגן עיריה בכיתה של בני 3+4 מהחשש ששם כולם גדולים מדברים טוב והוא גם קטן מהם בכמה חודשים וגם מדבר לא ברור,כרגע הוא בגן פרטי והגננת אומרת שאצלה בגן היא מקפידה "לסובלנות" של הילדים כלפיו(על פניו זה לא נראה)ושבגן עיריה ילעגו לו והמצב יחמיר יותר מה לדעתך? תודה רבה רבה עבודתך ברוכה האמא המודאגת

המשך...

כפי שאמרתי- ע"י אימון מכוון על תקשורת נכונה בתנאים קלים יחסית - אצלכם בבית, עם הדרכה של מבוגר וכשהמשחק הוא עם ילד יותר גדול ממנו וסובלני באופיו, אפשר להתאמן עם בנך על פתרון בעיות בצורה לא אלימה, בתקווה שזה ישפיע על התנהגותו בגן. אין קשר בין בעיות בהיגוי לבעיות שפה.ייתכן שהשיפור בהיגוי יגיע מאוחר יותר, אך בינתיים צריך לעבוד על השפה והתקשורת, וכן להמשיך לטפל בהיגוי. יכול להיות שיהיה לו קשה יותר בגן עיריה אך לא ניתן לצפות זאת מראש. הרבה ילדים בגן עיריה מקבלים "דחיפה" רצינית בהתפתחות השפה וההיגוי ,דווקא בגלל פערי הגיל ובזכות המודל הטוב של התקשורת מצד חבריהם לגן. בהצלחה,

למעלה