קושי בהזזת חלון

evike

Well-known member
מנהל
שלום.
גרים בשכירות זמנית, לא רוצים לבצע שינויים, גם לא רוצים הוצאות כספיות מיותרות.
את חלון ההזזה שבחדר בקושי אפשר להזיז, אני לא כל כך מצליחה, אישי מזיז, אבל צריך להפעיל כוח. עכשיו חורף וקר, אני לא רוצה להשאיר את החלון כשהוא פתוח. כשהוא סגור, לא ניתן לגשת לתריס ולפתוח לפחות את השלבים בשביל אור, וגם צריך לאוורר מידי פעם. לפתוח את התריס עצמו לא כדאי, מכיוון שנכנס גשם רוח וקור, ומסך המחשב נמצא על השולחן הסמוך.
מה ניתן לעשות כדי להקל על ההזזה?
מצרפת תמונה כשהחלון פתוח חלקית.
תודה.

קבצים מצורפים

• חלון.jpg
    חלון.jpg
    KB 38.1 · צפיות: 6

רשר

Well-known member
מנהל
נסי להזיז כשביד אחת את מרימה קצת ובשניה דוחפת, הצלחת בפחות מאמץ - צריך להחליף גלגלים בתחתית החלון,
שכירות = זבשו של בעל הבית, בקשו שיזמין אלומינצ'יק שיתקן את החלון, אפשר לעזור לו לקדם את העניין ע"י ביצוע בעצמך וקיזוז עלות מהשכ"ד "בהסכמתו"!!!,

צריך להוציא את החלון ממקומו כדי לראות מה מפריע לו לזוז. יכולות להיות מגוון סיבות - החל מחפץ כלשהו שתקוע על המסילה, ועד עיוות של המסגרת. לעניות דעתי אין פתרון פשוט בסגנון "טיפה שמן פה ופה".
זה לא אמור להיות קשה להוציא את החלון, אבל צריך להכיר את הפטנט הספציפי שלו. בד"כ הכיוון זה להרים, ואז תחתית החלון יוצאת מהמסילה. יכול להיות שצריך קודם לפרק את המשקוף הימני (זה שבכניסה ל-"כיס" שבקיר). מציע שתנסו, ואם לא ילך, חפשו עזרה מקצועית.

evike

Well-known member
מנהל
תודה למגיבים.
זו לא הפרעה של משהו שתוקע את החלון, אלא פשוט קשה להזיז אותו. אולי בגלל שאישי הזיז אותו, לא בקלות, משהו השתחרר מעט, ועכשיו גם אני יכולה להזיז אותו, אבל עדיין לא בקלות.
הבן יגיע בערב ואבקש ממנו להוציא את החלון, ואז נהיה יותר חכמים.
שבת שקטה ורגועה.

dudi4321

Active member
זה בדיוק הסיפור הישן
אם לסבתא היו גלגלים, היא היתה נוסעת.
לרוב הגלגל (קוגל לגר) או נשחק או תפוס. מוציאים מהמסגרת של המשקוף ומחליפים הגלגלים. במשיכה והכנסה בלחץ. יש גם מסגרת מלבנית דקיקה שמקנה לגלגל גובה עם צריך.
בתיקון כזה פשוט אפילו לא מתקשרים לבעל הבית.
ה-בעיה לפעמים לחלץ מתוך המשקוף. על הדרך לנקות את הזכוכית החיצונית.

evike

Well-known member
מנהל
תודה על התגובות.
לאחר כמה וכמה הזזות, התזוזה נעשתה מעט יותר קלה, אפילו אני מצליחה בכך, גם אם זה מעט קשה לי.
לא רצינו להוציא את החלון, כי אולי לא נצליח להחזיר. אז משאירים ככה, לכמה חודשים.

אם כמו שאמרת הוא מתחיל להשתחרר וזז ביותר בקלות
לדעתי שימון תוך כדי תנועה כמה פעמים
יהיה הרבה יותר קל .
הפתרון הבא הוא להחליף גלגלים בתחתית החלון
בהצלחה .

למעלה