קושי בטיפול בחתולה עם פרעושים

• פותח הנושא cobeh
  • פורסם בתאריך

cobeh

New member
קושי בטיפול בחתולה עם פרעושים

לאמי יש חתולה שלאחרונה סובלת מפרעושים וכנראה שהם מצויים גם בבית. אני לא מצליח לשים עליה אמפולות וגם לא להוציא אותה מהבית (רציתי לקחת אותה לוטרינר). שוחחתי עם מדביר ולדבריו הוא לא יכול לרסס אם החתולה בתוך הבית, גם אם היא נעולה בחדר מאוורר, וגם אין טעם לרסס רק בחלק מהחדרים. אמרתי לו גם על המצב הרפואי של אמא שלי ולהפתעתי הרבה הוא אמר שכדאי להמנע מהדברה בנסיבות האלה. רכשתי תרסיס של פרונטליין אבל החתולה נמלטה על נפשה ועכשיו הרבה יותר קשה לי להתקרב אליה, וגם עבור הבית התרסיס לא עוזר יותר מדי. מה ניתן לעשות ?

ספרנו1

New member
אצלי היה מאבק לשים אמפולה על החתולה

וגיליתי שבזמן שהיא עסוקה באכילה של אוכל רטוב (turky) , מבחינתה שהעולם ייחרב , וכך לא התרגשה בכלל שאני שם עליה אמפולה.
&nbsp
אולי יעבוד גם עם החתולה שלך. באישור וטרינר, אפשר גם לתכנן כך שתהיה רעבה מאד ואז לא תוותר על האוכל (אני אישית לא הייתי צריך להגיע למצב כזה). אם ממש אין ברירה כמובן.

cobeh

New member
תודה. ניסיתי את זה.

ניסיתי לשים לה בזמן שהיא ישנה, בזמן שהיא אוכלת, בזמן שאני מרים אותה ביד אחת ומטפטף בשניה, זה הצליח פעם אחת (מספר פעמים כשהיא ישנה) מאז היא חשדנית מאד כשהיא ניגשת לאוכל בנוכחותי, לא ישנה בנוכחותי ולחוצה כשאני מרים אותה.

גורדיאן

New member
אם היא רגועה ליד אמא שלך העזר בה.

אם אמא שלך יכולה להחזיק אותה וללטף אותה זה יסיח את דעתה כשאתה שם אמפולה. או אם אמא שלך יכולה להכניס אותה למנשא ואז אפשר לרסס אותה שם.
שיטות נוספות:
1. להקדיש את הזמן להתיידד עם החתולה
2. להסתכן בשריטות ולתפוס אותה עטופה במגבת.
3. למצוא מישהו מנוסה יותר בסביבה שיעזור לך.

cobeh

New member
תודה. למנשא הכנסתי אותה פעם אחת בשנה שעברה

כשהיא היתה אצל וטרינר בפעם האחרונה, מאז היא לא מוכנה להתקרב למנשא או לדלת היציאה. אמא שלי במצב כמעט סיעודי והיא לא יכולה לעזור. ניסיתי מספר פעמים להחזיק אותה עם מגבת. פעם אחת זה כמעט הצליח (אולי חצי מהאמפולה, בסביבות האוזן) בפעם האחרונה כל שלושת האמפולות ירדו לטמיון. וגם נשרטתי כהוגן.

גורדיאן

New member
אז יש אמצעי חירום:

לוטרינרים יש כפפות מיוחדות לזה, עבות וארוכות, השאל אותן מהווטרינר שלך והשתמש בהן. זה לא פתרון נחמד לחתולה אבל יעיל.

ספרנו1

New member
יש סיכוי שהאמפולה ספציפית מרתיעה אותה?

אולי לנסות מותג אחר

cobeh

New member
ניסיתי אדוונטג' ורבולושן

ותרסיס של פרונטליין. אני לא חושב שהבעיה זו אמפולה ספציפית. מלבד זאת כאמור יש בעיה של פרעושים שנמצאים בבית, שאני מתקשה להתגבר עליה.

cobeh

New member
ושאלה בקשר לאמפולות : מה המחיר המומלץ ואיפה אפשר לקנות

או אולי יש אתר שאפשר להזמין בזול ?
תודה מראש

למעלה