קושי בפרידה ובהרדמה

קושי בפרידה ובהרדמה

בננו בן שנה וחמישה חודשים. תמיד היה קשה להרדימו, והייתי קופצת איתו על כדור פיזיו עד שהיה מתמסטל מהתנודות ונרדם. ניסיתי להרדים במיטה - אבל הוא צורח צרחות אימים זמן רב ולא מתייאש. שיטת החמש דקות פשוט לא עובדת איתו - ואני גם חושבת שהיא אכזרית וקשה לי ליישם אותה.בקיצור, היא לא בשבילי. בחודשיים האחרונים חל שיפור - הוא מצליח להירדם בזרועותי כאשר אני יושבת על הכורסא בחדרו, והצלחנו להיגמל מהכדור. עם זאת כל חמישה ימים היה חל משבר מסוים (מחלה, כאב בשל צמיחת שיניים וכו') - והיינו חוזרים לכדור לערב אחד. בעלי יצא לאחרונה לחודש מילואים, בהם היה מגיע הביתה כל חמישה ימים הביתה לכמה שעות, וחוזר לצבא. הקטנצ'יק דווקא קיבל אותו בחיוך - ושמחנו כי הוא רגיל להיות איתו כמה שעות כל יום. אבל במהלך המילואים התחיל סיוט אמיתי של קושי בפרידה ובהרדמה. המילואים הסתיימו לפני שבועיים - אבל אין שיפור .אם אני או בעלי נועלים נעליים הוא מבין שאחד מאיתנו הולך - ולמרות שב- 99% מהפעמים נלך איתו יחד הוא נכנס להיסטריה של בכי. והכי קשה זה עם השינה- ברגע שהוא מבין שהגיע זמן לישון הוא נכנס לפניקה, צורח עד כדי השתנקויות נוראיות והקאה. אני לא מצליחה להרדים אותו כמעט בשום דרך, רק אחרי בכי של למעלה משעה הוא נרדם בקפיצות על הכדור. ברור לי שזו לא חרדת פרידה רגילה אלא קשורה לחוויה של העזיבה בשל המילואים - השאלה היא מה עושים עכשיו? תודה רבה

מנסה לעזור

האמת שמאז ששמתי את הקטנה שלי בגן היא פתחה בעיות הרדמות קשות היא פשוט מסרבת לישון המון פעמים ופותחת בבכי קורע לב אנחנו עדיין ישנים איתה באותו החדר (מאילוצים של חוסר מקום בבית אבל נהנים מכל רגע) אני שמה לה מוסיקה מרגיעה מכבה את האורות משאירה אור קטן דולק היא רואה אותי "הולכת לישון" בוכה וכל חמש דקות אני קמה ללטף אותה, מרימה ומחבקת אותה יש פעמים שהיא נרדמת מהר ויש שלא (אבל בסופו של דבר היא כן יודעת להרדם לבד) זה קשה אני יודעת אבל תמיד בבוקר היא קמה עם חיוך וזה מה שחשוב. אולי תנסי להשאר איתו באותו חדר שלא יחשוב שעוזבים אותו ורק אחרי שירדם תצאי, אני יודעת שבגיל הזה החרדת נטישה מתעצמת(בהנחה שאתם לא ישנים באותו חדר אפשר להביא גם מזרון ולישון ליד לתקופה מסויימת עד שיתרגל)

תודה אבל זה בכלל לא עובד

ישבתי איתו בחדר במיטה לידו אפילו שעתיים, הנחתי יד, ליטפתי, שרתי שירי ערש - שתקתי. לא משנה מה - הוא פשוט ממרר בבכי גם קודם היה לא קל אבל עכשיו המצב ממש קשה בכל אופן תודה

נאגטס

New member
לא מסכימה כ"כ

גם אנחנו באותה סירה, רק שאצלנו היא דווקא "נרגעת" כשהיא רואה אחד מאיתנו יושב לידה. אני לא חושבת שצריך להגיע למצב שישנים ליד המיטה שלהם תקופה, זה לא פותר את הבעיה, וזה יוצר הרגל חדש שלא יהיה נוח לטווח הרחוק ושוב יצריך גמילה. בימים אלו אנחנו מנסים להגמל מהצורך שלה שנשב לידה כשהיא נרדמת. היא קמה בלילות לאכול, ולאחר מכן יש שעה של בכי וצרחות אם לא יושבים לידה. קצת קשה לשבת חצי שעה בכיסא בשלוש לפנות בוקר.... אנחנו משתדלים להיות קשובים ורגישים לצרכים ולפחדים שלה. לא חושבת שיש במקרים האלו פתרונות קסם שמביאים למצב האידיאלי. אנחנו משלבים בין לתת לה לבכות דקה -שתיים, כניסה לחדר, עמידה ליד המיטה לרבות ליטופים והרגעה (לא מרימים ולא מוציאים מהמיטה), ושוב יציאה מהחדר... זה מתיש, זה מתסכל, זה אורך הרבה זמן, אבל בסופו של דבר היא נרדמת. מקווה שבקרוב היא תבין שה"פרידה" היא זמנית, ואנחנו שם עבורה.

במקרה שלי אין ברירה אנחנו גרים

עם הילדה באותו החדר מחוסר מקום בדירה. ולדעתי זה נכון שילד צריך להתרגל לישון לגמרי לבד אבל בגילאים כאלה אני מעדיפה להשאר ליד ולתת מענה לכל בעיה וצורך היא גם מתעוררת בלילה לפעמים וחוזרת לישון בכוחות עצמה ואפילו לא מחפשת אותנו.

גם אני לא אוהבת את שיטת החמש דקות

אצל תינוקות . מציעה קודם כל לנשום עמוק ולהבין שתהליכים לוקחים זמן. אחר כך להחליט איך מתאים לכם להתקדם בהדרגה עם התהליך ולהיות עקביים עם ההחלטה . את מתארת משבר משבר בכל חמישה ימים אבל גםן הבן שלך חווה שינויים מבחינת היחס שלכם להרדמה. בכל פעם משתנה שיטת ההרדמה והוא לא ממש יודע למה לצפות. העקביות חשובה. אם החלטת להרדי ם ללא כדור אלא במיטה בנוכחותך - עשי זאת. בעקביות בסמכותיות בביטחון.

למעלה