קושי ובירוקרטיה בהגעה למרפאת חווה

Eco12li

New member
קושי ובירוקרטיה בהגעה למרפאת חווה

היי,
אשמח לשמוע עצות, רעיונות ובכלל..
לפני חודש קבעתי תור למרפאת חווה בתה"ש אחרי שעברתי לידה שקטה בשבוע 23+3.
אמרו לי שצריך להביא טופס 17 מהקופח. אני בכללית, התקשרתי ושאלתי מה התהליך במרכז לבריאות האשה. ענו לי שאני צריכה להגיע לרופא נשים שייתן לי הפנייה לשם והם ידאגו להוצאת הטופס.
וזה מה שעשיתי, אפילו הקדמתי את התור לרופא. הרופא נתן הפנייה, המזכירה הוציאה בקשה לטופס 17 ו... לא מאשרים!
מבקשים שאקבע תור לעו"ס ולרופא בריאות הנפש מטעם הקופ"ח ורק אם הם ייתנו הפנייה למרפאת חווה, אוכל לקבל טופס 17 ולגשת לשם.
למה אף אחד לא אומר כלום מהתחלה??? למה אני צריכה לגלות ביום חמישי אחהצ, כשהתור בראשון בבוקר, שלא מאשרים את הטופס??
למה צריך להערים קשיים?? גם ככה אני שבורה ומרוסקת מאז הלידה...
מה עושים עכשיו?

אני הייתי יוצרת קשר עם פניות הציבור של הקופה

לא פניתי למרפאת חווה (רחוק לי מדי), אז אין לי נסיון עם הוצאת התחייבות אליהם, אבל אני מסכימה איתך שהדבר האחרון שאת צריכה להתעסק איתו כרגע זה הביורוקרטיה לצורך הוצאת האישור.

אני מצדיקה לגמרי את הדרישה שלך, ומציגה את הגישה שהרבה פעמים עוזרת לי לכופף נהלים: בעקרון אנשים נוטים לעזור למי שמבקש עזרה ולא בא בדרישות, זה גורם להם להרגיש בעלי כוח ורצון להוכיח שהם מסוגלים לפתור את הבעיה של מבקש העזרה.
אני הייתי מתקשרת ביום ראשון לפניות הציבור במחוז שלך, מסבירה שעברת לידה שקטה ושאת במצוקה גדולה ומנסה לטפל בעצמך בעזרת השירות שניתן במרפאת חווה.
הייתי מוסיפה ואומרת שככל הנראה קיבלת הנחיות שגויות לגבי אופן הוצאת ההתחייבות ושאת מבקשת את עזרת האדם שענה לך בהוצאת ההתחייבות.
יכול להיות שלא תקבלי פתרון מיידי, יכול להיות שתתבקשי לשלוח מייל או פקס בנושא, אבל אני חושבת שזה מגדיל את הסיכוי שלך להצליח לקבל את ההתחייבות מבלי לעבור את כל התהליך הביורוקרטי של עו"ס ורופא בריאות הנפש.

עצובה איתך על הכל.

secondtime82

New member
ממש מכעיס אותי שמערימים עליך קשיים!

אני במכבי וכשביקשתי טופס 17 למרפאה באיכילוב קיבלתי בלי שום בעיות ושום שאלות, פשוט כתבתי *באפליקציה* שעברתי אובדן הריון וזקוקה לתמיכה. אבל כבר שמעתי בעבר שהכללית עושים בעיות. אין לי פתרון אבל מאחלת לך הצלחה ושתגיעי לטיפול שאת זקוקה לו במהרה

אמאלוסי

New member
הי

אני שילמתי פרטי. לא זוכרת סכומים מדוייקים, נדמה לי שזה בסביבות 180 שקל על הביקור. עדיין זול משמעותית מפרטי ובעיני היה עדיף.
פשוט לא היו לי כוחות נפשיים להלחם בקופת חולים (גם בכללית).
בכל מקרה, את יכולה ללכת ולבקש להשאיר פקדון בכרטיס אשראי. אם תקבלי טופס 17, לא יחייבו אותך (לא זוכרת אם צריך להביא תוך חודש או תוך חודשיים).
בקיצור, תלכי ביום ראשון , תשאירי פקדון ותבקשי שדר בר תכתוב מכתב המלצה . זה אמור לעזור.

Eco12li

New member
תודה על התשובות והרעיונות..

אני בהחלט מתכוונת לעשות הכל. גם ללכת לתור ולהשאיר פקדון בתקווה שיהיה טופס 17 וגם לפנות לרגש ולעזרה של פניות הציבור בקופח.
אני לא חושבת שהמזכירה שענתה לי לגבי התהליך הטעתה במתכוון כנראה שגם היא לתומה חשבה שמנהל המרפאה ייאשר כמו ברוב המקרים..
לגבי קופח כללית, אני קצת מופתעת מההתנהלות.

לקופ"ח כללית אין הסדר עם שיבא

זו הסיבה שבתור התחלה לא אישרו לך.
ועדיין - אני כבר כמעט 4 שנים מטופלת שם במסגרות השונות (תחילה במרפאת חווה, אח"כ בהריון בסיכון, עברתי שם גרידות והפסקת הריון מאוחרת, סיסי שליה, יעוץ גנטי וגם קיבלנו אישור לIVF +PGD שם ממש לנפי חודש, אחרי חצי שנה של מלחמה).
אפשר לקבל אישור להכל - יש לך את הזכות לדרוש להיות מטופלת במקום שבו את בוחרת ועם הרופא שאת בוחרת, ודאי ברפואה הציבורית.
רק שזה דורש המון מלחמה בתחנות רוח בדרך והמון התעסקות והסברים והתעקשות.

צודקת לוסי שכתבה - לכי לפגישה שקבעת, התחילי את הטיפול שחשוב לך, תני פיקדון ואז תעשי את המלחמה מול הכללית לקבל את טופס ה17 (לא פניות ציבור הם הכתובת - אלא אם תרצי גם להעיר לתשומת ליבם ולהלין על הקשיים לממש את זכותך הבסיסית כמבוטחת שלהם, אלא להגיש ערעור על החלטת הועדה שדחתה את קבלת טופס 17).
בהצלחה.

למעלה