קושי ללמוד לבד

ROBBBBIE

New member
קושי ללמוד לבד

שלום רב! אז ככה: אני בן 18 כרגע לפני חודש סיימתי יב'. כבר 3 שנים בערך (מכיתה ט') אני לומד באונ' הפתוחה כלכלה וניהול. במהלך השנתיים הראשונות הייתי כמעט את כל הקורסים לומד עם אחותי (שעושה את אותו התואר) והצינים שלי היו מצויינים (90 פלוס). בשנה השלישית (במהלך כיתה יב') כבר לא למדתי עם אחותי אלא למדתי לבד וראיתי שיש לי קושי גדול ללמוד לבד ובהתאם לכך הציונים שלי ירדו מ-90 פלוס ל-70 בערך. רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי להיפטר מקושי זה. תודה לכל העונים רובי.

FOR THE LD

New member
לומד עצמאי, למידה עצמית

תחילה אשתף אותך במשהו, ואחר כך אתייחס לקושי שהעלת, על בסיס השערות בלבד! גם אני חשבתי ללמוד באוניבריסטה הפתוחה (לתואר שני) , אבל זמן מה לפני תחילת הלימודים הגעתי למסקנה שאני לא בנויה לצורת הלימודים הייחודית הזאת, שדורשת משמעת עצמית (לשבת וללמוד מכסת שעות מומלצת), עמידה בזמנים, ויכולת ללמוד באופן יעיל מסות אדירות של חומר עם הנחיה מועטה בלבד. ולמה אני מספרת לך כל זאת?... יכול להיות שהלמידה במחיצת אחותך שימשה כגורם (חיצוני)מדרבן ללמידה, וטמנה בחובה מידה של תחרותיות, שיצרה את השאיפה להישגים גבוהים. עתה, אתה תלוי בהנעה פנימית ובמשמעת עצמית בלבד. יתכן מאוד שהלמידה במחיצת אחותך "חסכה" ממך את הצורך לפתח הרגלי למידה ואסטרטגיות למידה הדרושים ללמידה עצמית של כמויות כה גדולות של חומר. אם, כ ד ו ג מ א, היא זו שסיכמה בעבר את החומר עבור שניכם ואתה לא התנסית בכך, הרי שעכשיו אין מי שיעשה זאת עבורך... רק אתה עצמך... אפשרות נוספת היא שהלמידה במחיצת אחותך נעשתה בסגנון של שינון, דיון, שאלות-תשובות בעל-פה - כלומר סגנון למידה שנסמך על הערוץ המילולי-שמיעתי, ואולי זה הסגנון שמתאים לך. כעת אין עם מי לדבר, ואין למי להאזין (לכאורה), ואולי אתה מוצא עצמך לומד דרך ערוץ שפחות מתאים לך. אם כי גם זה ניתן לשינוי. אפשרות אחרונה היא שרמת הלימודים עלתה משמעותית בהשוואה לשנת הלימודים שקדמה לה, ואולי אתה נדרש להפגין יכולות קצת יותר יישומיות, ומידה רבה של חשיבה יצירתית, שלא נדרשת להפגין קודם לכן. בדוק בינך לבין עצמך אם אתה "מתחבר" למשהו מתוך מה שכתבתי, ונסה למקד את הקושי, כך שנוכל להוסיף ולעזור לך. המשך ערב נעים!

papylove

New member
בנוסף לכל הנאמר

אין לשכוח שהשנה סיימת את הלימודים (כיתה י"ב) כנראה היה גם לחץ בבית הספר

למעלה