קושי משמעותי עם ניקיון

שירהב2

New member
קושי משמעותי עם ניקיון

שלום אבי החולה באלצהיימר מתקשה לאחרונה לשלוט בצרכיו. הוא אינו מוכן להתקלח לאחר יציאות ואנו מתקשים מאוד לשכנע אותו להתקלח. הוא מנקה את עצמו באופן חלקי ביותר ומסרב להתערבות של אדם אחר. פיזית הוא חזק וכשיר לחלוטין ולכן לא ניתן להכריח אותו לקבל עזרה בניקיון. אנו חוששים מאוד שניאלץ להשתמש בכוח, בגלל החשש מזיהומים. בפעם הקודמת שזה קרה, המט"בית שעובדת איתו ניסתה באסרטיביות לעזור לו, ומאז ההתנגדות שלו למקלחות גברה והוא מסרב לחלוטין להתקלח. האם יש למישהו רעיון איך להתמודד עם המצב? האם יש אנשי מקצוע שיכולים לסייע בכך? תרופות? תודה

רגינה9

New member
דורש יצירתיות כמו כל בעיה באלצהיימר

לחולים שלנו יש בעיה מול רחצה/מים. כמובן שהסיבה לא ברורה. ולכן גם בבעיה זו אוכל רק לשתף אותך מניסיוני. גם אימי התנגדה נחרצות להחליף בגדים/להתקלח, גם טענה שהרופאה אסרה עליה להתקלח
הדרך שבחרתי היא לא להתעקש על רחצה כשלא חייבים, כלומר אפשר לדלג במגבלות הסביר והדרך לשכנע אותה היתה באמצעות ביקור צפוי של הנכדים. היא מאוד אהבה את ביקורי הנכדים והשתמשתי ב"קלף" הזה לשכנוע שהנה הנכדים מגיעים וכדאי שנחליף בגדים, את ההסכמה שלה ניצלתי גם למקלחת. זה לא תמיד הצליח ונדרשים "אמצעי שכנוע", בהתאם לתגובותיו של אביך. אני מנחשת שההתנגדויות שלו אינן רק לרחצה, לכן הייתי ממליצה להתיעץ עם הפסיכוגריאטר המטפל בו, לקבלת תרופת הרגעה שתסייע לו להרגע. מקווה שתצליחו.

נא לא להתייאש...

יש מצבים קשים יותר וגם אותם צריכים לעבור בלת ברירה, כמו שרגינה/טובה כתבה כל אחד עם הדימיון הפורה שלו, גם אני התמודדתי עם אותה בעיה, כשעוד יכול היה להביע את עצמו, ולפעמים עברו שבועיים שלושה בין מקלחת אחת לשניה, עד שבמקרה עליתי על פתרון, ללא כל כוונת תחילה, פשוט הדלקתי את הבוילר והכרזתי בקול גדול מי נכנס לאמבטיה, היינו באותו רגע הילדים אני ובעלי בבית, והוא קפץ אני ראשון, ההפתעה היתה גדולה ובלתי מובנת לחלוטין, ברוב הדר וכבוד פיניתי לו את המקלחת שיכנס ויבריש את עצמו, לאחר שלושה שבועות!!!! ומאז נפתרה הבעיה, מצאנו פתרון !!! אבל לצערנו, גם תקופה זו חלפה עברה, ועברנו לשלב הבא... שיהייה לכם שבוע יצירתי ומאחלת לך מכל הלב שתמצאו את הפתרון המתאים ביותר. שבוע טוב, ניצה.

למעלה