קושי רגשי

אפרתה 333

New member
קושי רגשי

האחיין שלי בן 7 לומד בגן "שפתי" מזה שנתיים ומאובחן כילד עם בעיות רגשיות. ההמלצה היא לשלוח אותו לכיתה מיוחדת בבי"ס רגיל. אשמח לקבל קצת פרטים על הנושא: האם יש דרכים לקדם אותו בנוסף למסגרת בי"ס כדי שיוכל בעתיד להשתלב בכתה רגילה? האם יש חלופות? בתי ספר מיוחדים טובים יותר מהמסגרת הציבורית? בברכה, אפרת

brum

New member
למיטב ידעתי

אם יש המלצה לכיתה מיוחד בבי"ס רגיל אני ממליצה להוריו לשקול בחיוב וכמו שזה נשמע - הילד נרשם ללימודים בבי"ס רגיל שבו נמצאת כיתה עם מספר מועט של תלמידים בה נלמדים חלק מהנושאים בנפרד מהכיתה הרגילה, אבל עדיין יש שיעורים שהילד נמצא בכיתה רגילה ולכן הוא מרוויח חברתית כמו כל ילד בכיתה א'. יש ילדים שאח"כ עוברים לכיתות רגילות אבל זה מאוד תלוי ברמת הקושי שלו והפוטנציאל - אף פסכולוג לא יתחייב לך על זה אבל בשנים הבאות זה יהיה ממש ברור לאן הוא שייך, היתרון הוא שכשהוא יהיה מוכן השינוי לא יהיה גדול כי כבר נמצא בבי"ס רגיל ובכיתה רגילה. יש גם בתי ספר שבו הילד יושב בכיתה רגילה אבל לצידו יש סייעת וזה לדעתי פחות טוב. לגבי בתי ספר לחינוך מיוחד - מדובר בבי"ס בו יש רק ילדים עם צרכים מיוחדים וצריך לבדוק טוב טוב שזה בי"ס שמתאים לרמה שלו ומכיוון שהמליצו לך דווקא על בי"ס רגיל יתכן שבי"ס לחינוך מיוחד יכול להזיק לו כי רמת הלימודים תהיה נמוכה. ההיתרון שבבי"ס לחינוך מיוחד יש גם את הטיפולים הפרא רפואיים (קלינאית, מרפאה בעיסוק וכו') שילד בכיתה מיוחד לא תמיד זכאי לה (תלוי בהגדרה שלו). הייתי ממליצה להורים לחפש היכן יושב נציג מתי"א על מנת לקבל עוד מידע לגבי אפשרויות הלימוד לשנה הבאה.

למעלה