קו בניין - פוליגון סגור?

קו בניין - פוליגון סגור?

שלום, יש לי שאלה בנושא פוליגונים סגורים. האם קו בניין מחוייב גם הוא להיות פוליגון סגור? בתוכנית (נקודתית), שבה מבוצע שינוי לקו ביניין מדרך (בסמכות מקומית לפי 62 א'), עולה הסוגייה האם ניתן להשאיר את קו הביניין בפוליגון פתוח? כלומר - כלפי צלע מסוים של תא השטח, מסתיים קו הביניין מעבר לו (מחוץ לתחום התוכנית) במידה ואציין את קו הביניין בגבול התוכנית, תיתכן פרשנות של קו ביניין אפס לתא השטח, וזה משפיע על המגרש כולו (שלא כלול בתחום התוכנית). תודה

פוליגונים סגורים

בקצרה - לא. קו בנין לא צריך להיות פוליגון סגור. בארוכה - המחשב המרכזי, הרודן המטופש של נוהל מבא"ת, צריך הגדרות מאד מדוייקות של מה שמאכילים אותו. כשגילינו שאם אנחנו מגדירים לו קווי בנין כפוליגון הוא לא יבין אותם אם הם לא יהיו סגורים, נדרשנו להוסיף לנוהל גם פוליגונים סגורים של קווי בנין, וגם קוים. ראו באוגדן המעודכן - בעמוד 96 ב מדובר על פוליגונים סגורים ובעמוד 97 מדובר על קוים. כשניסינו להתחכם, ולטעון שקוים יכולים להיסגר ללולאה (וכך לא צריך הגדרה כפולה, אלא ניתן להסתפק ב"קו" שהוא גם "פוליגון"), המחשב הזעיף גבות, ובאותו חודש המשכורות שלנו ספגו מכה קשה. למדנו. לא מתעסקים איתו יותר. ולשאלתכם הספציפית - אני ממליץ להשתמש בכיתוב, בכל מקום שיש חשש של אי הבנה. אם ליד גבול המגרש ייכתב "קו בנין 0" - נדמה לי שלא יהיה מי שיטעה. בהצלחה

למעלה