קו העלילה של סאנסה בעונה 5

קו העלילה של סאנסה בעונה 5

אז למרות כל השמועות העקשניות עם ההכרזה הצפויה של מרטין, קצת חדשות אמיתיות:
צ'רלס דייס (טייווין) רומז שהוא יופיע כגופה (עד כאן צפוי ולא חדש)
וסופי טרנר (סאנסה) מדברת על סצינה טראומטית שהיא השתתפה בה ואהבה להשתתף בצילומים שלה. כמו כן היא אומרת שקו העלילה של אריה הולך להיות אפל יותר (קוראי הספרים יודעים על מה מדובר כמובן)

http://winteriscoming.net/2014/12/09/sophie-turner-talks-traumatic-scene-season-5/

אז, בהנתן הנוכחות של אצבעון במעלה מלך במצעד, לפי התמונות שדלפו, אפשר להניח שהיא מדברת על הסצינה הזו (אבל לא דלפו תמונות של סופי בדוברובניק).
אם לא, אנחנו מדברים על משהו שונה לגמרי. רעיונות? כי קו העלילה שלה בסדרה כבר הדביק פחות או יותר את זה שבספרים.
 
טוב, אז הנה התיאוריה שלי: החתונה התכולה

נתחיל מהנחות היסוד:

הראשונה היא שעונה 5 מתכוונת לקדם את קו העלילה של סאנסה מעבר למה שהוצג בריקוד. מרטין כתב כמה פרקים בקו העלילה שלה, אבל החליט שהם שייכים לרוחות ולא הכניס אותם לריקוד. האפשרויות לעונה 5 היו להיצמד למה שמרטין עשה, או לזנק קדימה. אני מניח שהם יזנקו קדימה. ממש כמו שהם זינקו עם האחרים ומלך הלילה, הם לא חוששים לעקוף את הספרים, וסופי טרנר היא כוכבת בזכות עצמה שהם לא יפספסו אותה. הרמיזה שלהם בסוף העונה הקודמת, על התבגרות של סאנסה התמימה (בניגוד לספרים שם היא נשארת תמימה יחסית אפילו אחרי שפטיר זורק את ליסה מהדלת) מלמדת שהם לא חוששים לקחת קדימה את קו העלילה מעבר למה שמתוכנן בספרים.

ההנחה השניה היא שמרטין צריך מנוע כאוס. הרעיון הוא ליצור כאוס בכל שבע הממלכות, כהכנה נאותה לפלישת האחרים. כבר יש לנו את הצפון שנקרע בין סטאניס לבולטון (וגם המאנדרלים לא טומנים ידם בצלחת), את הקלשון שנקרע ע"י הזאבים מחד והכלבים, העיזים והמאנטיקורות של טייווין מאידך. המערב נחרב במידה זו או אחרת בזמן הפלישה של רוב, לפני ואחרי קרב אוקסקרוס. אולי עוד נראה חורבן בכיוון הזה. מפרץ הבלאקווטר נחרב בהתקפה של סטאניס, ויער המלך שורץ אנשי שבטים מהרי הירח מישור הנהרות בכאוס מהפלישה של אנשי הברזל של יורון, ארצות הסופה בפלישה של הפלוגה הזהובה (ויש סיכוי להתפשטות של המגפה האפורה). זה משאיר את הבקעה, וכאן כמובן נכנס המתח בין אצבעון לאצילי הבקעה.

אז בהנחה שמשהו אלים במיוחד צריך לקרות בבקעה, שאצבעון וסאנסה שם, ושסופי דיברה על סצינה טראומטית: אני צופה אירוע אלים במיוחד שימוטט את הבקעה ויכניס אותה לסחרור כאוטי. אצבעון בספרים כבר דיבר על הארולד היורש כעל חתן לסאנסה, ונראה שחתונה כזו היא הזדמנות נאותה לטבח אלים (והרי מרטין אוהב חתונות ידוע). מישהו ייטבח, והכסף שלי הוא על הסיעה של לורד נסטור רויס. הארולד אולי ייטבח ואולי לא, לאצבעון פתרונים.

כמובן אולי זה לא ייקרה בחתונה בכלל (כי חתונה תהיה אירוע צפוי מדי, כי כדי לחתן את סאנסה והארולד אצבעון צריך לחשוף את זהותה האמיתית), אבל משהו כאוטי יהיה בבקעה, ואני מכנה אותו "החתונה התכולה", על שם התכלת של ארין. אשמח לדעתכם המלומדת.
 
לא, ולא בגלל עובדה אחת :

החתונה האדומה נקראת כך כי רוב האנשים בה נהרגו בחרב ( או בסכין) ונשפך הרבה דם, החתונה הסגולה נקראת כך בגלל הפנים של ג'ופרי אחריה, חתונה כחולה תקרא כך בזכות משהו אחר - וסביר להניח בגלל דמות מסויימת שהעיניים שלה יהפכו כחולות אחריה.

עכשיו, אני לא חושבת שהבקעה תתסוס יותר מדי - אני מזכירה לך שהחורף הולך וקרב....
 
נכון, יש לנו את הסיפור בתחילת עימות המלכים

אבל אני לא רואה חתונה שבה כולם יקפאו למוות ( טוב, בוא נקווה לפחות ....)
 
למעלה