קו השמיים משורטט לנו בידי אדריכל

מישור

New member
קו השמיים משורטט לנו בידי אדריכל

נשאלת השאלה האם לגאוניות יצירה אדריכלית יש מחק?או דינמיט מלשון מתחרט אני?? טעיתי!!

מה הבעיה?

אומרים, שהטעויות של האדריכלים על פני האדמה, הטעויות של הרופיאם מתחת לאדמה....

TalHai

New member
אהבתי../images/Emo8.gif

בל אני חושב שיש כמה טעויות אדריכליות שצריך בהחלט למחוק אותם או לתת להם גוון פחות מפלצתי כמו לדוגמא- מגדל שלום ת"א, בניין העירייה ת"א, מגדל טויוטה ת"א ולא חסרות דוגמאות...

הארכיטקטורה מייצג את רמת התרבות

באזור... למשל, היום, שבהונגריה הורסים את הבניינים ישנים מראה את רמת התרבות הכללית,(כמובן, ישנם אנשים תרבותיים בכל מקום, אבל את רוב האנשים לא מעניין שום דבר, חוץ מעצמם). כמה שאני ביקורתית בקשר למצב בארץ, לפי דעתי ישנם סימנים מעודדים... במצב טוב, אדריכלים טובים מקבלים עבודות, כי הביקוש משתנה לטובה, כך שהטועים הסידרטיים יוציאם מהשוק.

גולי מ

New member
דארוויניזם בארכיטקטורה...?

אני לא בטוחה... הייתי רוצה לחשוב שבסופו של דב הקצפת אכן תצוף, אבל לצערי, ארכיטקטורה, כמעשה ויצירה שיש לה שותפים רבים, ולא רק האדריכל (החל במזמין, דרך הרשות שאמורה לאשר וכלה בציבור שחיי עמה),הינה טעונה באינטרסים רבים, שלפעמים עומדים בסתירה זה מול זה (למשל גורדי השחקים שמתוכננים בנווה צדק: טוב לציבור? לא נראה לי, טוב לרשות? כן-יותר מיסים פר מ"ר, טוב לאדריכל? אולי, שכ"ט ופרסום, טוב למזמין-כן-יותר ניצול מ"ר). כך השאלה "מהו טוב" שוב הופכת לתלויית תרבות ושנויה במחלוקת. וכאן אנו חוזרים לנקודת ההתחלה, מי מחליט? האדריכל? הכירורג? השרברב? ואם נניח לרגע, אבל רק לרגע, שיש כזה דבר איכות אבסולוטית באדריכלות, (ונניח שלא מדובר בפשרה, אלא במשהו דמוי "מדע מדוייק"), הרי באותו רגע, המגוון שהאדריכלות מאפשרת, יפסק.

TalHai

New member
ארכיטקטורה היא לא מדע מדוייק

וזה היפי שלה... אגב השאלה של בנייה לגובה או לא הרבה פעמים דורשת תכנון ארוך טווח ולא כמו התכנון התל אביבי הקלוקל, אם תשאלי אותי אני יומר, גורדי שחקים באיזור הקרייה, בדרך פ"ת, איזור הסיטי, והצפון החדש כן אבל בהחלט לא על הים, זה חוסם דבר ראשון את היופי הטבעי של הנוף, דבר שני את הרוחות שאמורות לצננן את העיר, דבר שלישי את פיזור הערפיח שנמצא מעל ת"א לכיוון הים, הבנייה של גורדי שחקים לייד הים היא לא נכונה ואם מישהו היה שואל אותי (מה שלא קורה) הייתי משתמש בחומר קצת לא נעים, קוראים לו דינמיט, הייתי עושה את זה לדוגמא במגדל שלום ובמקומו הייתי משחזר את גימנסיה הרצליה, עוד סדרת בניינים שהיו זוכים ליחס דומה הם גורדי השחקים לאורך החוף ובמיוחד אלו שבחוף ירושלים(אלו שנווה צדק נמצאת מאחוריהם), אני לא אומר להרוס את הכל אבל אני כן אומר להרוס את הרוב ולהשאיר מגדל אחד או שניים, תאמינו לי זה יעשה נפלא לעיר, האוויר יהיה נקי יותר, יהיה קצת יותר רוחות ובריזות ויהיה חוף ים רחב ונוח יותר ולא רצועה צרה כמו היום.

גולי מ

New member
בשביל הפרוטוכל...

אנו נגנסים לדיון שכולו עניין של טעם, כפי שציינת בעצמך "לדעתי". הטיעון של משטר הרוחות וכו, אינו בהכרח נכון היות וגורדי שחקים דווקא יוצרים מנהרות רוח בינהם ומעצימים את עוצמת הרוח. בגדול, אני מסכימה עמך על הפיזור של המגדלים הגבוהים בת"א, אם כי, זה לא הופך אותך או אותי לצודקים יותר
ואני בטוחה שלפחות מי שתכנן את אותם מגדלים ליד הים בטוח שהם נהדרים. אם כי, הדיון הזה, מעניין ככל שיהיה, נראה לי עקר, הרי גם אם נעשה עצומה, לא יפרקו קפיטל מהסוגים הללו, ובכלל, מאז התאומים, קריסה של מיגדלים, תהיה הסיבה אשר תהיה, נראית לי יותר מכל וונדאלית ולכלעצמה התגלמות והתגשמות של חוסר תרבות.

TalHai

New member
כל מה שכתבתי הוא בגדר הצעה

ודיון תיאורטי בלבד זוהי דעתי ואני לא מתיימר לתת את דעתם של אחרים

בגלל המצב, שכל-כך הרבה אנשים

מעורבים בבניה, לפי דעתי, זה לא הסג אישי, זאת אומרת, אדריכל גאון גם לא יכול לשנות את תוצאות העבודה המשותפת...אולי יש דברים טובים, ופחות, אבל רמת האיכות לא יכול להיות טוב יותר, מאשר רמת התרבות בסביבה. הבניה למראת, שתלוי בכסף, בהרבה כסף, רמתה תלוי בתרבות... גם בארץ, היו תקופות טובות, ופחות טובות, ללא קשר לכמות הכסף שהשקיעו... כמובן, גם המושג תרבות די מורכב, כי אי אפשר לקטלג על בסיס השכלה, לא בנתונים סטטיסטים של כמה הצגות, פונצרטים....הצליחו...

מישור

New member
מי שמשרטט לנו את קו השמיים

טייקונים עבי כרס /עבי סיגרים,מקושרי מימשל מכתבים עיר המעוצבת ע'פ דרכם אמונתם $$$$$$$$$$$$$ IN GOOD WE TRUST בונים לאנשים עם שאיפות לטעם חו'ל .קניונים המפיקים אורגזמות אמריקאיות אמנם קצרות אך כנראה מנחמות,אין ספק שהאדריכל הינו אדריכל,והחברה הבונה אכן חברה גדולה ומוכרת ,אך גזירת "הקופון " זה של אנשים כמו עזריאלי ודומיו,הורגים מרכזי ערים בשם הקידמה. עיריות הערים מקשות בחניה והתוצאה...dwan twan שומם ומזוהם,

גולי מ

New member
פחות או יותר מה שאת כתבת

לכל איש המקצוע שלו, ולכל מקצוע העסוק וההתמחות שלו. לא הייתי רוצה שאדריכל יעסוק בכירורגיה. ולא הייתי רוצה ששרברב (או כל מקצוע אחר, פרט לאדריכל) ייתכנן. אולם בעוד טעויות של רופא, הן אבסולוטיות - קבורות באדמה, הטעויות של האדריכל הן סובייקטיביות על-פי-רב, זאת אומרת, עניין של טעם בלבד. (אני למשל, בניגוד לטהי, מאד אוהבת את בניין העירייה, שלפני השיפוץ/ווינדול, ולו רק בשל היותו מתעד נאמן של הבנייה בבטון בארץ, ההתיחסות לאקלים - בעזרת סוככי השמש שהורדו, והעובדה שכל קו בו "מדבר" בירוקרטיה ומנהל. - כן. זו הסטיה שלי, ואנ יכולה לחיות איתה :) ) וכמו שאומרים... על טעם וריח..

למעלה